featured

Çoçuk Bakıcısı Arayan Aileler Nelere Dikkat Ediyor ? Çocuk Bakıcısı Olmak İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoçuk bakıcısı arayan aileler hangi özelliklere dikkat ediyor, bakıcılar neleri yapabilmelidir ? Günümüzde, çocuk bakmak için iş arayanların sayısı oldukça fazladır. Aynı şekilde çocuk bakıcısına ihtiyacı olan aile sayısı da az değildir.

Bu nedenle doğru platformlar aracılığı ile tarafların buluşması gerekmektedir. Çocuk bakıcısı seçerken işverenlerin dikkat ettikleri bazı hususlar bulunmaktadır. Bakıcı adaylarında bazı özellikler ve davranışlar bulunuyorsa, çocuk bakıcısı adayının işi alma ihtimali yüksek olacaktır.

Çoçuk Bakıcısı Arayan Aileler Bakıcı Seçiminde Neden Titiz Davranıyor?

Çoçuk bakıcısı arayan kişilerin çocuk bakıcısı seçiminde titiz davrandıkları görülmektedir. Hiçbir ebeveyn, kendileri için değerli olan çocuklarını güvenilmeyen birine teslim etmek istemeyecektir. Çocuk bakıcısı seçiminde güvenilir bir bakıcı tercihinin yanı sıra bakıcının yeterli bir donanıma sahip olup olmadığı da önemli olmaktadır. Yeterli donanıma sahip olan bir bakıcının, çocuğun gelişimine de katkısı yüksek düzeyde olacaktır.

Çoçuk Bakıcısı Arayan Ailelerin Bakıcı Seçiminde Dikkat Ettikleri Hususlar Nelerdir?

İşverenlerin, çocuk bakıcısı seçimi için dikkat ettikleri bazı önemli hususlar bulunmaktadır. Bazı özellikler, bakıcı adayının seçilmesi için olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. İşveren, bakıcı adayının, hassas bir şekilde kendi çocuğuna bakacağından emin olmak isteyecektir. Aileler, çocuk bakıcısının, kendi çocuklarına iyi bakmasının yanı sıra onlara sevgi vermelerini de beklemektedir.

1 – Çocuk Bakıcısı Arayan Aileler Tecrübe Arıyor

Çocuk bakıcısı arayan aileler , çocuk bakıcısı seçiminde bakıcı adayının tecrübeli olmasına dikkat etmektedir. Tecrübeli bir bakıcı hangi durumda nasıl davranması gerektiğini iyi bilmektedir. Tecrübeli bir bakıcı, çocuk bakımı sırasında karşılaşılacak tüm olaylara hazırlıklıdır. Pek çok duruma, daha önceki iş tecrübelerinde tanık olmuştur. Bu nedenle tecrübeli bakıcılar, işverenler için çok önemlidir.

2 – Temel Bilgilere Dikkat Ediyorlar

İşverenler, çocuklarını emanet ettikleri bakıcıların, bakım konusunda temel bilgilere sahip olmasını beklemektedir. Çocuk bakımı konusunda temel bilgilere sahip olmayan bakıcıların, işi alma konusunda pek de şansları bulunmamaktadır. İşverenler, iş görüşmesi sırasında bakıcı adayının yeterli bilgiye sahip olup olmadığı hakkında basit sorular sorarak fikir sahibi olabilirler.

3  – Bakıcı Referanslarının Olumlu Görüşleri Önemlidir

İşverenler tarafından bakıcı adayının geçmiş iş referansları önemli olmaktadır. Aileler, çocuklarını bakıcıya teslim etmeden önce, bakıcının önceki işverenleri ile görüşmek isteyebilir. Bakıcının hizmet kalitesi, önceki işverenlerin bakıcı hakkındaki görüşü ve bakıcının önceki işinden neden ayrıldığı gibi hususlar, işverenin dikkate aldığı konulardır.

4 – Güler Yüzlü Bakıcılar Tercih Ediliyor

Güler yüzlü olmayan bir bakıcının aile tarafından tercih edilmesi düşük bir ihtimaldir. Çocukların, bakıcı sözünü dinlemesi için bakıcılarını sevmesi gerekmektedir. Güler yüzlü olmayan bir bakıcı da çocuklar tarafından sevilmeyebilir. Bu nedenle güler yüzlü olan, iletişim becerileri gelişmiş bir bakıcı adayının işi alma ihtimali daha yüksektir. Çoçuk bakıcısı arayan aileler samimi ve sıcak kanlı bakıcı adaylarını daha çok tercih ettikleri görülmektedir.

Bağlayacak olursak, çocuk bakıcısı hizmeti almak isteyen kişiler verdikleri bebek bakıcısı iş ilanları içerisinde tam zamanlı, yarı zamanlı, hafta içi, hafta sonu ya da yatılı süreyle çocuğum için onun ile ilgilenecek bakıcı arıyoruz gibi tanımlamalar yapabilir. Bu noktada öncelikle telefon aracılığı ile gerekli şartlar öğrenilmeli ve daha fazla bilgi için bebek bakımı yapılacak ev ziyaret edilmelidir.

Bazı aileler Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi öğretmenliği bölümü lisans mezunu kişiler ile veya daha önce çok sayıda çocuk bakmış kişilerden destek almak ister. Aylık ya da haftalık bakım türlerinin olduğu çocuk bakıcılığı işi ile ilgili en büyük iş pazarı İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde bulunmaktadır. ,

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!