featured

Çöp Kutusu Tercihi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık iki yıldır tüm dünya korona salgınıyla mücadele ediyor. Her şeyimiz değişti. Ya yeni alışkanlıklar edindik ya da alışkanlık olması gereken şeylerin üzerinde daha fazla durur olduk. Hijyen bunlardan en önemlisidir. Hastalıktan korunmak ve hastalığı yaymamak için hepimiz kişisel temizliğimiz kadar, evimizin, çevremizin temizliğine daha bir hassas yaklaşıyoruz.

Temizliğimizin sağlanması için deterjanlar kadar bazı araçlara da ihtiyaç duyuyoruz. Çöp kutusu bu araçlardan bir tanesidir. Evimizde, sokakta, markette, alış veriş merkezinde, dolaştığımız parkta, tatile gittiğimiz sahilde yani insanın olduğu her yerde çöp kovasına ihtiyaç var. Sadece kişisel temizliğimiz için değil doğanın da temiz olması için her yerde çöp kutusu kullanılması gerekiyor. Hele ki koronoyla birlikte tek kullanımlık atıkların, maskelerin, eldivenlerin, peçetelerin çokça tüketildiği bir dönemde çöp kutusuna ihtiyacın daha da fazla arttığını söyleyebiliriz. 

Çöp Kutusu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Piyasada seçebileceğiniz yüzlerce çöp kutusu çeşidi vardır. Kişiden kişiye değişse genel olarak evimizde kullanacağımız çöp kutusu seçiminde de pratiklik, ihtiyaç ve görsel ön planda olan kriterlerdir. Birçok insan çöp kutusuna, özellikle kullanırken kapağına eli değsin istemez. Bu düşüncede olanlar pedallı çöp kutularını seçmeleri yerinde olacaktır. Banyo ve tuvalette kullanacaklarınız bu türden kutular olabilir. Mutfakta da eğer yeriniz müsaitse tezgâh altı kapağa monteli olanlardan tercih edebilirsiniz.

Tezgâh altı kapağı her açıldığında çöp kutusunun kapağı da açılacağından eliniz değmeden çöpü atabilirsiniz. Yeriniz uygun değilse tezgâh üstünde fazla yer tutmayacak, küçük bir çöp kutusu kullanabilirsiniz. Balkonunuz varsa ve evinizde çok çöp çıkıyorsa büyük bir çöp kutusu kullanabilirsiniz. Hatta doğayı korumak adına birisine geri dönüştürülebilir atıkları koyabileceğiniz iki ayrı kutu da kullanabilirsiniz.

Çöp Kutusu Temizliği

Çöpleri atmak kadar, attığımız yerin temizliği de bir o kadar önemlidir. Çöp kutusu içerisini sıklıkla yıkamak, çöpleri atmadan önce içine doğada eriyebilir çöp poşeti kullanmak, kullanacağımız poşetlerin delik olmaması ve bağlanabilir olması da işimizi kolaylaştıracaktır.Detaylar için; https://www.madamecoco.com/cop-kovalari/

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!