featured

Country Ev Dekorasyonu Nedir | Country Tarzı Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır | İngiliz Fransız Amerikan Country Tarzı Ne Demek?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Country ev dekorasyonu yapmak istiyorsanız, seçenekleriniz bir hayli fazla… Çünkü country tarzı ev dekorasyonu farklı stillerle yapılabiliyor. Bu yazımızda da sizlere country ev dekorasyonu nedir, country tarzı ne demek, country tarzı ev dekorasyonu nasıl yapılır, country dekorasyon ürünleri ve country eşya nelerdir açıklıyoruz.

İşte, yemek odalarında, yatak odalarında, salonda, mutfakta country ev dekorasyonu yapmak isteyenlerin country tarzı dekorasyon hakkında bilmesi gerekenler…

Country Ne Demek ?

Country ev dekorasyonu ne demek çok daha iyi anlaşılabilmesi için öncelikle country ne demek onu açıklamak gerekli. Country Türkçe anlamı ülke ya da ulus demek. Dolayısı ile country ev dekorasyonu ya da country tarzı dekorasyon denildiğinde, aklımıza tek bir stil gelmemeli.

Çünkü her ülkenin country esintisi birbirinden farklı. Evinizde country tarzı dekorasyon bir konsept belirlemek istiyorsanız, incelemeniz gereken pek çok seçenek var.

Country Ev Dekorasyonu Nedir ? Country Ev Dekorasyonu Ne Demek ?

Country ev dekorasyonu; nostaljiye ve doğal hayata vurgu yapan bir dekorasyon türü. Bu nedenle de country tarzı evler gösterişten ve şatafattan oldukça uzak. Dolayısıyla daha çok ahşap dekorasyon ürünlerine, doğal görünümlü ürünlere ve bol çiçekli desenlere yer veriliyor.

Country ev dekorasyonu amacı; doğanın güzelliğini ve sağladığı huzuru iç mekanlara yani yaşam alanlarına da taşımak, doğanın güzelliklerini evlerde de hissedebilmek. Dolayısıyla yalnızca country mobilya değil, bu mobilyalara eşlik edecek country eşya ve country dekorasyon ürünleri de önem taşıyor. Avizeden yastıklara, perdeden aydınlatmaya ve hatta duvar boyası ya da duvar kağıdına kadar her şey, country tarzı ev dekorasyonu parçası.

Country Tarzı Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır ?

Country tarzı ev dekorasyonu pek çok farklı şekilde yapılabilir. Bunun için öncelikle hangi country tarz tercih edeceğinizi belirlemelisiniz. Çünkü günümüzde modern country, İngiliz country, Amerikan country, Fransız country gibi pek çok farklı stil bulunuyor. Ancak hangi stili tercih ederseniz, en iyi ev dekorasyonu için tamamlayıcı country dekorasyon ürünleri ile yaşam alanlarınızı desteklemelisiniz.

Country tarzı ev dekorasyonu nasıl yapılır diye araştırıyorsanız, bilmelisiniz ki; pastel tonlar her zaman tercihiniz olmalı. Beyaz ve pastel tonlar sayesinde hem bahar aylarının getirdiği romantik atmosferi, hem doğanın huzurlu ortamı evinize taşıyabilirsiniz.

Kısacası; country ev dekorasyonu için tamamen doğadan ilham alarak seçimlerde bulunmalısınız. İşte, sizler için hazırladığımız country ev dekorasyonu fikirleri…

1- Nostaljik Mobilya Tercih Edin

Country ev dekorasyonu yapmak istiyorsanız olmazsa olmazdan birinin; nostaljik mobilyalar tercih etmek olduğunu bilmelisiniz. Günümüzde pek çok mobilya markası, country dekorasyon sevenler için çeşit çeşit country koltuk üretimi yapıyor.

Bu koltuklar genelde rahatlığıyla ön plana çıkıyor. Dilerseniz bahar aylarını çağrıştıran çiçekli country koltuk, dilerseniz de havadan ya da topraktan esinlenerek bu tonlarda country koltuk tercihi yapabilirsiniz.

2- Minimal Değil, Büyük Ev Dekorasyon Ürünleri Kullanın

Günümüz modern ev dekorasyonunda daha da minimal objeler ve minimal dekorasyon ürünleri tercih ediliyor. Ancak country ev dekorasyonu için kural, bunun tam tersi. Çünkü country tarzda tercih edilmesi gereken dekorasyon ürünleri de, mobilyaları da minimal değil; büyük ve heybetli olmalı. Dilerseniz geniş ve büyük ekose ya da çiçekli kumaşlara sahip koltukları tercih edebilirsiniz.

3- Country Ev Dekorasyonu ile Uyumlu Tamamlayıcı Objeler Seçin

Country ev için yalnızca country mobilya seçmek yetmez, bu mobilyaları country tarza uygun objelerle de desteklemek gerekir. Örneğin; duvarlarınıza antika görünümlü tablolar yerleştirebilir ve bu tabloların çerçevesini eskitme ahşaptan yapabilirsiniz.

Üstelik country tarzı ev için objeleri mağazalardan satın almanıza da gerek yok! Doğa yürüyüşüne çıkıp, ormandan alacağınız ağaç dallarını, taşları, kuş tüylerini country dekorasyon ürünleri haline getirebilirsiniz.

4- Country Tarzı Ev Dekorasyonu için Ahşap Parke Kullanın

Günümüzde yaşam alanlarında, yer döşemeleri için sıklıkla laminant parkeler tercih ediliyor. Ancak laminantlar, country tarzı ev dekorasyonu için birebir uyumlu değil. Onun yerine ahşap parkeler kullanabilirsiniz. Eğer mobilyalarınız açık renkli ise koyu ahşap parke seçebilirsiniz. Ahşap parkeler, yaşam alanlarına nostaljik bir hava katması açısından oldukça etkili.

5- Country Ev için Boydan Boya Halı Kaplama da İyi Bir Seçenek

Yaşam alanlarında country konsept yaratmak istiyor ancak bunu ahşap parke kullanmadan yapmak istiyorsanız, boydan boya halı kaplama da tercih edebilirsiniz. Eğer duvar renginiz açık tonlardaysa, koyu pastel ton boydan boya halı iyi bir tercih olabilir.

6- Romantik Country Ev Dekorasyonu için Pembe Tonlarından Yararlanın

Yatak odası dekorasyonu ya da salon dekorasyonu için istediğiniz romantik country tarz ise bol bol pembe tonlarından yararlanın. Country koltuk takımlarınızda kuş desenli, çiçek desenli kırlentler kullanarak bunu sağlayabilirsiniz. Dilerseniz de yine pembe tonlarının ağırlıkta olduğu çiçek ve kuş desenli country fon perde kullanabilirsiniz.

7- İngiliz Country Ev Dekorasyonu için Kahve Tonlarını Tercih Edin

Eğer salon dekorasyonu ya da yatak odası dekorasyonunda İngiliz country uygulamak istiyorsanız, yapmanız gereken krem ve kahve tonlarını bir arada kullanmak. Bunun için de kahverengi tonlarındaki country mobilyalarınızı, krem rengi ev dekorasyon ürünleriyle destekleyebilirsiniz.

Ayrıca İngiltere denince akıllara gri bir hava geldiği için, dekorasyon ürünlerinizde gri tonlarına da yer vermelisiniz.

8- Fransız Country Tarzı Salon Dekorasyonu için Desenli Pastel Tonlardan Yararlanın

Ev dekorasyonunda en çok tercih edilen stillerden bir tanesi de; Fransız country tarzı. Eğer evinizde romantik ve renkli bir esinti olsun isterseniz Fransız country ev dekorasyonu tercih edebilir ve bunun için de pastel tonlardan yararlanabilirsiniz. Genel olarak Fransız country tarzda rahatlık, şıklık ve nostaljik görünüm bir arada.

Fransız country mutfak dekorasyonu yapmak isterseniz, duvarlarınıza pastel tonlu ve desenli duvar kağıdı uygulayabilirsiniz. Fransız country salon ve yatak odası için de beyaz ahşap mobilyalara yer verebilir ve bu country mobilyaları kendinden desenli koltuklarla, berjerlerle destekleyebilirsiniz.

9- Amerikan Country Tarzı için Rahatlığı ve Kahve Tonlarını Ön Planda Tutun

Amerikan country dekorasyon denince akla ilk gelmesi gereken; geniş, büyük ve rahat koltuklar, kahve tonu country dekorasyon ürünleri olmalı. Hatta sürekli izlenilen Amerikan filmlerine bakarak Amerikan country ev dekorasyonu için fikir sahibi olabilirsiniz. Göreceksiniz ki; Amerikan country tarzı için sıklıkla kahverengi tonlar tercih ediliyor.

10- Huzurlu Country Tarzı Dekorasyon için Mavi Tonlarından da Yararlanabilirsiniz

Doğan ilham alarak düzenleyeceğiniz country tarzı ev dekorasyonu için denizin ve gökyüzünün huzurundan yararlanabilir, bunun için de mavi tonlarıyla birlikte beyaz renk kullanabilirsiniz.

Örneğin; country salon dekorasyonu için beyaz country yemek masası ve pastel mavi tonlarında koltuk tercih edebilirsiniz. Yine duvarlarınızda da eskitme çerçevelere yer verebilir, deniz kabuklu objelerle süslemelerinizi yapabilirsiniz.

Country Tarzı Ne Demek ?

Country ne demek, country ev dekorasyonu nedir açıkladık. Şimdi gelelim country tarzı ne demek konusuna. Country tarzı; rahatlığın ön planda olduğu ve doğanın hissedildiği ürün ve eşyalara denir. Kısacası bir dekorasyon ürünü ya da mobilya için country tarzı deniyorsa, o mobilya ya da ürün hem rahatlık sunuyor hem de doğanın bir yansımasıdır diyebiliriz.

Country Ev Ne Demek ? Country Konsept Nedir ?

Country ev, country konsept ev ya da eşyalar, modern çizgilerden uzaktır ve modern ev dekorasyon ürünleri gibi işlevsellik yönünden vaadde bulunmaz. Klasik görünümün hakim olduğu, büyük kullanımı rahat ve kolay, doğanın renklerinden yararlanılan ürünler ile country konsept oluşturulur. Kısacası country ev; country eşya ve country dekorasyon ürünleri ile dekore edilmiş evlerdir.

Country Eşya Nedir | Country Dekorasyon Ürünleri Nelerdir ?

Country eşya ve country dekorasyon ürünleri oldukça geniş bir konu. Perdeden bibloya, tablodan masa örtüsüne, kırlentten halıya, berjerden avizeye, country duvar kağıdı ve duvar boyasına kadar pek çok ev dekorasyon ürünü, country eşya ya da country dekorasyon ürünleri kapsamına girer. Yazımızın bu kısmında sizler için bazı country eşyalara yer vereceğiz…

1- Vivense Country Gardırop

Country dekorasyon ürünleri seçenekleri arasında en çok tercih edilenlerden bir tanesi; country gardırop. Eğer country yatak odası dekorasyonu yapmak istiyorsanız, Vivense country gardırop seçimlerini değerlendirebilirsiniz.

2- Mykağıtcım Country Duvar Kağıdı

Country ev dekorasyonu yapmayı planlıyorsanız ķesinlikle country duvar kağıdı seçeneklerini de değerlendirmelisiniz. Hem mutfak hem yatak odası hem de salon dekorasyonu için country duvar kağıdı tercih edebilirsiniz. Bu noktada Mykağıtcım country duvar kağıdı seçenekleri oldukça fazla.

3- Karaca Home Country Kırlent

Country tarzı ev dekorasyonu yaparken kırlent kullanmak, yaşam alanlarına apayrı bir hava katıyor. Siz de country koltuk takımlarınıza en uygun country kırlent seçiminizi yaparak şıklığı sağlayabilirsiniz. Bunun için Karaca Home çok fazla country kırlent modellerini sunuyor.

4- AvizeÇarşısı Country Avize

Country ev dekorasyonu için olmazsa olmaz arasında country avize de yer alıyor. Hiç kuşkusuz ki; yaşam alanlarında country havasını estirmek için country avizeler tercih edilmeli. Sizde Avizeçarşısı country avize modellerini inceleyerek en uygun avizeyi bulabilirsiniz.

5- My Home Country Halı

Özellikle country salon dekorasyonu için country halı tercih edilmeli. Eğer tercihiniz boydan boya halı değilse, My Home Halı country halı seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Unutmayın ki; country dekorasyon ürünleri arasında halı oldukça tamamlayıcı bir parça.

6- Beys Mobilya Country Konsol

Eğer country salon dekorasyonu için konsol arayışınız varsa, pek çok seçenek sizi bekliyor. Dilerseniz ahşap country konsol tercih edebilir, dilerseniz de beyaz country konsol tercih ederek salonunuza aydınlık katabilirsiniz.

Ancak şunu unutmayın ki; beyaz country konsol tercih ederseniz Fransız country ev dekorasyonu tarzına, ahşap country konsol tercih ederseniz Amerikan country tarzı ev dekorasyonuna yakın olursunuz. Eğer tercihiniz Fransız Country ise Beys Mobilya country konsol seçeneğini inceleyebilirsiniz.

7- Vivense Country Berjer

Country dekorasyon ürünleri denince, country berjer olmazsa olmaz nitelikte. Günümüzde modern çizgilere sahip renk renk, desen desen berjer koltuk modelleri mevcut. Eğer aradığınız country berjer ise Vivense berjer modellerini inceleyebilirsiniz. Country berjer seçerken yapmanız gereken; country renklerine uygun ve mümkünse ahşap detaylı tercihlerde bulunmanız.

8- Colores Mobilya Country Ayna

Country ev dekorasyonu için tamamlayıcı country dekorasyon ürünleri arasında country ayna da var. Eğer yaşam alanlarınıza country ayna ile derinlik ve doğal bir görünüm kazandırmak istiyorsanız, Colores Mobilya country ayna seçeneğine göz atabilirsiniz.

Bonus: Country Ev Dekorasyonu Yaparken Buna Dikkat Edin!

Country ev dekorasyonu yaparken birinci sırada önem taşıyan eşya; tercih edilecek olan koltuk takımlarıdır. Country koltuk takımı ile birlikte, country konsol, country gardırop, country masa takımı, country berjer gibi ürünler de genellikle geniş yapılıdır.

Bu nedenle country dekorasyon ürünleri tercih ederken mutlaka salonunuzun, yatak odanızın ya da mutfağınızın ölçüsünü alın ve alışverişinizi buna göre gerçekleştirin. Aksi durumda, country tarzı ev dekorasyonu yaparken, yaşam alanlarınızı daraltabilir ve istediğiniz etkiyi yaratamayabilirsiniz. Çünkü country ev dekorasyonu geniş alanları sever.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!