featured

Cüce Olarak Doğdu, Dev Olarak Öldü! Adam Rainer ve Hikayesi…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adam Rainer bir cüce olarak dünyaya geldi ama dev olarak öldü. Akromegali hastası Adam Rainer 20’li yaşlarından itibaren önlenemez şekilde uzadı ve hayata koca bir dev olarak veda etti.

Avusturya Macaristan’a bağlı Graz şehrinde 1899 yılında dünyaya gelen Adam Rainer adı, tarihe geçti. Çünkü dev olarak hayatını sonlandıran adam, dünyaya geldiğinde cüceydi. Hem cüce hem de dev olarak yaşam süren Adam Rainer, bu dünyada yaşamış olan en sıra dışı insanlardan… İşte, Akromegali nedeniyle cüce hayatın dev sonlanışı…

Adam Rainer Bir Cüce Olarak Doğdu

Adam Rainer Bir Cüce Olarak Doğdu

Adam Rainer, çocukluk ve ergenlik çağlarını bir cüce olarak yaşadı. 19 yaşındayken boyu yalnızca 111.5 cm olan Rainer, askerlik çağında da boyunun kısa olması nedeniyle askere alınmadı. 20’li yaşlara geldiğinde ise hayatı tümden değişti. Çünkü Adam Rainer’ın boyu, yakalandığı akromegali hastalığı nedeniyle uzamaya başlar.

20’li Yaşlarda Akromegali Hastası Oldu

20’li Yaşlarda Akromegali Hastası Oldu

Akromegali hastalığı; büyüme hormonlarını etkileyen bir tümörden kaynaklanıyor. Akromegali nedeniyle önce eller ve ayaklar ve daha sonra da alın çene ve burunda büyüme gerçekleşiyor. Son olarak da boy uzaması yaşanıyor. Ayrıca Akromegali hastalığı nedeniyle ses kalınlaşıyor, cilt kalınlaşıyor, görme bozuklukları başlıyor, baş ve eklem ağrıları söz konusu oluyor. Bununla birlikte yüksek tansiyon da kendisini gösteriyor.

Rainer Yatalak Bir Yaşam Sürdü

Rainer Yatalak Bir Yaşam Sürdü

Akromagali hastası Adam Rainer’ın boyu, bu hastalığın etkisiyle henüz 20’li yaşlarındayken hızlıca uzamaya başlıyor. Askerlik öncesi yalnızca 111.5 cm olan Rainer, 33 yaşındayken 228 cm olarak ölçülüyor. Fakat bu hastalık, Rainer’ın hayatının geri kalanında yatalak yaşamasına neden oluyor.

Adam Rainer 233 Santimlik Bir Dev Olarak Öldü

Adam Rainer 233 Santimlik Bir Dev Olarak Öldü

4 Mart 1950 yılında, henüz 51 yaşındayken Adam Rainer 233 cm’lik bir dev olarak hayatını kaybetti. Gençliğindeki boyunun 2 katı olarak hayata veda eden Rainer belki daha geç doğsaydı, gelişen tıp ve bulunan akromegali iğnesi sayesinde daha uzun yaşayabilirdi. Ancak o dönemlerde yapılacak ve boy uzamasını durduracak bir şey yoktu ve Rainer sürekli uzamaya devam etti.

Günümüzde Dünyanın En Uzun İnsanı: Sultan Kösen

Günümüze geldiğimizde, dünyanın en uzun insanı unvanına sahip kişi; 10 Aralık 1982 Mardin doğumlu Sultan Kösen. Hipofiz bezinde aşırı büyümeye yol açan hormon salgılanmasına neden olan tümör nedeniyle Sultan Kösen oldukça uzun bir boya sahip. 251 cm boyundaki Kösen ayrıca en uzun ayaklara ve en uzun ellere de sahip.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!