featured

Dalyan Köfte Nasıl Yapılır | Tadına Doyamayacağız Dalyan Köfte Masterchef Tarifi…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dalyan köfte nasıl yapılır? Masterchef’te dün gece itibariyle yapılan dalyan köfte deyim yerindeyse hepimizin ağzını sulandırdı. Aslında kısmen aşina olduğumuz bu tarif, oldukça pratik ve lezzetli bir yemek olarak öne çıkıyor. Dana eti ve sebze garnitürle yapacağınız bu tarifte birkaç önemli püf noktaya da dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, dalyan köfte nasıl yapılır? Dalyan köfte Masterchef tarifi nasıl? İşte tüm detaylar…

Dalyan Köfte Nasıl Yapılır? Dalyan Köfte Yapımı Püf Noktaları Nelerdir?

Dalyan köfte nasıl yapılır? Dalyan köfte yapımı sırasında birkaç püf noktaya dikkat edilmesi ve eksiksiz bir şekilde uygulanması gerekiyor. Öncelikli olarak hazırlanan köfte harcının kesinlikle buzdolabında yeteri kadar dinlendirilmesi gerekiyor. İç harcına konulan sebze içeriği ise muhakkak küçük doğranmalıdır. Aksi halde köftenin çatlamasına sebep olabilir. Köftenin ince formda açılması çatlamasına, kalın olması ise çiğ kalmasına neden olabilir.

1- Dalyan Köftesi Kaç Dakikada Pişirilir?

Dalyan köftesi kaç dakikada pişirilir? Dalyan köftesi ortalama olarak 45-50 dakikada tüketime hazır bir hale gelecektir. Ancak bu süre fırının çalışma performansına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Dalyan köftesinin hazırlık aşaması 3-4 saattir. Hazırlanan kıyma harcı mutlaka en az 2 saat buzdolabında bekletilmelidir.

2- Dalyan Köfte Dağılmaması İçin Ne Yapılır? Dalyan Köfte İçerisine Ne Konur?

Dalyan köfte nasıl yapılır? Yemek ile ilgili en çok merak edilenlerden bir tanesi dalyan köfte dağılmaması için ne yapılır sorusudur. Dalyan köfte dinlendirilmediği ve yumurta eklenmediği takdirde dağılabilir. Yine ince açılması da pişirme esnasında çatlamasına ve dağılmasına neden olabilecektir. Dalyan köfte nasıl yapılır? Dalyan köftenin içerisine ağırlıklı olarak patates, bezelye, havuç gibi sebzeler konur. Sebzelerde ekleme ve çıkarma yapmak yemeği yapacak kişinin insiyatifinde olabilir.

3- Dalyan Köftesi Nefis Yemek Tarifleri | Sade Dalyan Köfte Tarifi

Dalyan köftesi nasıl yapılır? Dalyan köftesi Refika, Arda’nın mutfağı gibi birçok ünlü şef tarafından yapılmıştır. Biz yazımızda nefis yemek tarifleri ve MasterChef tarifine yer vereceğiz. Dalyan köftesi Nefis yemek tarifleri sitesinde binlerce kişinin eklediği yemeklerden bir tanesidir. Sade dalyan köfte tarifi için malzemeler;

Köfte harcı için;

1 kilo kıyma,1 adet soğan,2 diş sarımsak,1 su bardağından bir iki parmak eksik galeta unu,1 adet yumurta,5 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı pul biber,1 tatlı kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı yenibahar,

İç harcı için;

1 adet patates,1 adet havuç,1 su bardağı bezelye

Sos için;

1 tatlı kaşığı zeytinyağı,2 yemek kaşığı salça( domates ve biber karışık)1 su bardağı su

Dalyan köftesi nasıl yapılır? Köftenin yapılışı için öncelikli olarak soğan ve sarımsak rendelenir. Kıymanın üzerine soğan, sarımsak, baharatlar ve galeta unu eklenir. İyice yoğrulduktan sonra sera ile ağzı kapatıldıktan sonra dolaba kaldırılır.

https://www.youtube.com/watch?v=lppo_5DClmc

Uzun bir süre bekletildikten sonra çıkarılır. Bu sırada patates, havuç ve bezelye minik minik doğranır. Haşlandıktan sonra soğumaya bırakılır. Köfte ince bir şekilde tezgaha yayılır.

Üzerine haşlanmış ve suyu süzülmüş garnitür konularak, köfte rulo bir şekilde sarılır. Bu aşamada alt kısma streç film serilmesi daha iyi sarmanızı kolaylaştırabilir. Dalyan köftesi nasıl yapılır? Sarıldıktan sonra köftenin sosu hazırlanır. Fırın tepsisine yerleştirilen ve streç filmden ayrılan köfteye sos dökülür. 180 derecede 35-40 dakika pişirilerek, soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir.

4- Dalyan Köftesi Masterchef Tarifi | Dalyan Köfte Nasıl Pişer?

Dalyan köftesi nasıl yapılır? Dalyan köftesi nasıl pişer? Lezzeti ile damağınızı şenlendirecek Dalyan Köftesi Masterchef tarifi ise şu şekildedir;

Kıyma harcı için;

1 kg kıyma,2 adet kuru soğan,1 su bardağı galeta unu,2 adet yumurta,Yarım su bardağı ayçiçeği,Tuz, karabiber, pul biber ve diğer istenilen baharatlar kullanılabilir.

İç harcı için;

1 su bardağı haşlanmış bezelye,1 adet haşlanmış havuç,1 adet haşlanmış patates,5 adet haşlanmış yumurta,

Sosu için;

2 yemek kaşığı salça,1 su bardağı su,

Dalyan köfte nasıl yapılır? Bu köfte için öncelikli olarak soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Daha sonra baharatlar ve kıyma ile karıştırarak güzelce yoğurun. Yaklaşık 1 saat dinlendirmek için dolaba kaldırın. O sırada garnitürlerinizi küçük küçük doğrayın ve haşlayın. Yumurtalarınızı da haşlayarak soğuduktan sonra kabuklarını soyun.

Dinlenen kıymayı incecik bir şekilde yayın, haşlanmış yumurtaları boyuna bir şekilde yerleştirdikten sonra garnitürleri yan kısımlarına doldurun. Dalyan köfte nasıl yapılır? Köfteyi rulo şeklinde sardıktan sonra fırın tepsisine alın. Salçayı su ile açtıktan sonra karışımı köftenin her yerine dökün. 180 derecelik fırında ortalama 30-45 dakika pişirin.

5- Dalyan Köftesi Yumurtasız Olarak Yapılır mı? Yumurtasız Dalyan Köftesi

Dalyan köfte nasıl yapılır? yumurtasız olarak da yapılabilir. Yumurtasız dalyan köftesi yapmak istiyorsanız nefis yemek tarifleri sitesine ait olan tarifi deneyebilirsiniz. Ancak orijinalinin yumurtalı olarak yapıldığını ve farklı bir tat kattığını da belirtmek isteriz. Dalyan köftesi nefis yemek tarifleri için tıklayınız.

6- Dalyan Köfte Kalorisi Nedir?

Dalyan köfte nasıl yapılır? Dalyan köfte kalorisi 100 gram için 149 kcal olarak belirlenmiştir. Bir porsiyon yaklaşık 250 grama denk geldiği için tüketildiğinde 375 kcal alınacaktır.

7- Dalyan Köfte Nasıl Yapılır? Dalyan Köftenin Yanına Ne Gider?

Dalyan köfte nasıl yapılır? Dalyan köftenin ynına hiç kuşkusuz pilav yakışacaktır. Pirinç ya da bulgur pilavın her ikisi de bu köfteye çok yakışacaktır. Kalori bombası bir tarif olduğu için dalyan köfteyi dengeli tüketmek isteyenler muhakkak yanında çorba ve salata ile tercih edilmelidir. Masterchef kazandibi tatlı tarifi için tıklayınız.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!