featured

Damağınızı Şenlendirecek Panna Cotta Nasıl Yapılır | Panna Cotta İsmi Nereden Gelir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Panna cotta nasıl yapılır? Nefis tatlı tariflerinden biri olarak öne çıkan Panna Cotta, enerjinizin katlanarak artmasını sağlayan oldukça fresh bir tatlı. İtalyan tatlısı olarak bilinen bu lezzet, yakın zamanda ülkemize de giriş yaptı. Henüz oldukça yeni ismini duyurmasına rağmen, birçok kişinin favori tatlılarından biri oldu bile. Peki panna cotta nasıl yapılır? Panna cotta jelatinsiz olarak da yapılabilir mi? İşte konu ile ilgili tüm merak edilenler ve yanıtları…

Panna Cotta Nasıl Yapılır? Panna Cotta Püf Noktaları Nelerdir?

Panna cotta nasıl yapılır? Panna cotta jelatinsiz ya da jelatinli olmak üzere 2 farklı şekilde yapılabiliyor. Bunun yanı sıra bu nefis tatlıyı tam tadında yapabilmek adına bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Bunlardan ilki kullanılan nişastanın bir kapta sulandırılarak kullanılmasıdır. Ayrıca bu tatlının sosunu yapmak için kullanacağınız meyveleri pişirirken karıştırmanız, sosun daha sulu meyvelerin ise ezik olmasına neden olabilir. Panna cotta püf noktaları birebir uygulandığında ortaya leziz, pratik ve fresh bir tatlı çıkması kaçınılmaz olacaktır.

Panna Cotta İsmi Nereden Gelir?

Peki panna cotta ismi nereden gelir? Bilindiği üzere bu tatlı İtalyan menşeilidir. Panna cotta İtalya’da pişmiş krema anlamına gelmektedir. Pişmiş muhallebi üzerine meyveli ya da çikolatalı sos yapılarak tüketilen bu tatlı, ülkemizde de pişmiş krema olarak adlandırılabilir. Bu bilgiyi de verdikten sonra gelin panna cotta nasıl yapılır tarifine geçelim.

Panna Cotta Malzemeleri Nelerdir?

Panna cotta malzemeleri hemen herkesin evinde rahatlıkla bulunacağı için yapımı oldukça kolaydır. Panna cotta tarifi için genel olarak krema, süt, jelatin, şeker, vanilya, nişasta ve meyve gerekecektir. Malzemelerin oranı ise baz alacağınız tarif ve tüketecek kişi sayısına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ayrıca evinizde jelatin malzemesi bulunmuyorsa, panna cotta jelatinsiz olarak da yapılabilecektir.

Panna Cotta Tarifi Nefis Yemek Tarifleri

Panna cotta nasıl yapılır nefis yemek tarifleri adlı platformda da detaylı olarak yer alıyor. Tarif için kullanacağınız jelatini toz ya da yaprak formda tercih edebilmeniz mümkündür. Sonuç olarak her ikisinde de aynı gramaj malzeme kullanmanız aynı sonucu almanızı sağlayacaktır. Panna cotta tarifi nefis yemek tarifi için malzemeler şunlardır;

Panna cotta nefis yemek tarifleri yazısı için tıklayınız. 

Panna cotta nasıl yapılır kreması için;

250 gr krema,250 ml soğuk süt,1 paket vanilya ( Vanilya çubuğu da kullanılabilir)3 yemek kaşığı şeker,3 yaprak jelatin ya da 3 tatlı kaşığı jelatin

Meyveli sos için;

5 su bardağı kadar meyve,5 yemek kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı buğday nişastası,½ su bardağı su

Panna cotta nasıl yapılır? Öncelikle kullanılan jelatinler yaprak formda ise soğuk su ya da mikrodalga fırın içerisinde yumuşatılmalıdır. 5 dakika yumuşaması için bekletirken, kremanızı hazırlayabilirsiniz. Hazır krema, süt, şeker ve vanilya bir tencerede karıştırılmalıdır. Kaynayana kadar karıştırıldıktan sonra pişmiş kremanın giderek yoğunlaştığı görülecektir. Koyulaşma sonrasında, suyu sıkılan ya da mikrodalgada yumuşayan jelatin eklenmeli ve karıştırmaya devam edilmelidir.

Yeteri kadar karıştırıp eritildikten sonra, iç kısımları ıslatılmış seramik kaplara paylaştırılmalıdır. İlk sıcağı çıktıktan sonra ise buzdolabına koyularak yaklaşık 2 saat soğutulmalıdır. Panna cotta nasıl yapılır konusunda merak edilen bir diğer konu ise tatlı sosun nasıl yapılacağı. Tatlı sos çoğunlukla kırmızı meyveler, limon, portakal, çikolata ve karamel ile hazırlanabilecektir. Tatlı sosu hazırlamak için en uygun meyvelerden biri böğürtlen olacaktır.

1 su bardağı böğürtlen, şeker ve su karıştırıldıktan sonra kısık ateşte pişirilmelidir. Panna cotta nasıl yapılır pişirme sonrasında nişasta sulandırılarak karışıma yavaş yavaş eklenmelidir. Kaynama noktasına ulaştıktan sonra soğutulması ve ters çevrilen tatlıların üzerlerine eklenmesi servis önerisidir.

Panna Cotta Tarifi Jelatinsiz Olur mu? Panna Cotta Jelatin Yerine Ne Kullanılır?

Panna cotta jelatinsiz olarak da yapılabilecektir. Jelatin pişmiş kremanın daha yoğun ve katı bir kıvama ulaşmasını sağlayacaktır. Ancak yapay bir madde olması sebebiyle tatlı da kullanmak istemeyen kişiler panna cotta jelatinsiz olarak yapılabilir mi sorusuna yanıt arayabilmektedir. Jelatinsiz panna cotta nasıl yapılır konusunda ise imdadımıza Arda’nın mutfağı tarifi yetişiyor.

Panna Cotta Arda’nın Mutfağı | Çikolatalı Panna Cotta Tarifi

Panna cotta nasıl yapılır? Panna cotta Arda’nın mutfağı programı üzerinde de yapılmış ve oldukça beğeni kazanmış bir tatlı tarifidir. Ayrıca bu Panna cotta jelatinsiz olarak da yapılabildiği için, bu konuda tereddüt edenlerde gönül rahatlığı ile tarifi uygulayabilecektir. Panna cotta tarifi için gerekli malzemeler ise şunlardır;

1 litre süt,2 çay bardağı şeker,6 yemek kaşığı nişasta,1 paket vanilya,1 paket sıvı krema,

Panna cotta nasıl yapılır meyveli sos için;

80 gr bitter çikolata,80 gr sütlü çikolata,100 gr sıvı krema

Panna cotta yapımı için öncelikli olarak krema malzemelerinin nişasta haricinde tamamını tencereye eklemelisiniz. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra azıcık su ile nişastanızı açın ve homojen bir kıvam elde edin. Kaynamaya yakın olan karışımınıza ekleyin ve hız kesmeden karıştırın.

Kaplara paylaştırdığınız kremanızı ilk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Panna cotta nasıl yapılır tarifini paylaştıktan sonra gelelim sos yapımına…

Sos için çikolataları kaba alın ve üzerine krema ilave edin. Hiç karıştırmadan kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Ters çevrilen tatlılarınızın, üzerine soğuyan sosunuzu ekleyerek servis edebilirsiniz. Nefis panna cotta jelatinsiz tatlınız, sizin ve sevdiklerinizin damağını şenlendirecektir.

Panna Cotta Kalori Miktarı Nedir? Diyette Panna Cotta Tüketilir mi?

Panna cotta nasıl yapılır konusunu bitirdikten sonra kalori içeriğinden de bahsetmemek olmaz. Panna cotta kalori içeriği bakımından dikkatli tüketilmesi gereken bir tatlıdır. Bu sebeple diyette haftada 1 ya da 2 kez tüketimi uygun görülmektedir. Toz jelatinli panna cotta tatlısı 100 gramda 168 kcal olarak belirlenmiştir. Panna cotta jelatinsiz olarak tüketildiğinde ise 100 gramda 208 kcal alınacaktır. Kalorisi düşük tatlılar için tıklayınız. 

https://www.youtube.com/watch?v=0WpmLmvRNTQ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!