featured

Damardan Glutatyon Serumu Tedavisi Nedir | Glutatyon Faydaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Glutatyon serumu son zamanların en sık başvurulan tedavilerinden biri. Yaşamsal bir antioksidan olan glutatyon, sağlıklı kalmak ve yaşlanmanın olumsuz etkilerinden korunmak isteyenlerin de kullandığı takviyeler arasında.

Ancak her zaman vücutta doğal olarak bulunan glutatyonun takviye olarak alınması yeterli gelmez. Bu noktada glutatyon serumu tedavisi en iyi seçenek. Peki, glutatyon serumu nedir? Glutatyon faydaları nelerdir? Glutatyon tedavisi nasıl yapılır? İşte, en merak edilen soruların cevaplandığı glutatyon serumu tedavisi yazımız…

Glutatyon Nedir ?

Glutatyon nedir; insan vücudunda doğal olarak bulunan, glutamat, sistein ve glisin aminoasitlerinden oluşan bir tripeptittir. Vücuttaki glutatyon sayesinde dokular ve organlar, serbest radikallerin zararlı etkilerinden korunur ve bu aminoasit sayesinde pek çok hastalığın oluşması önlenir.

Vücuttaki en güçlü antioksidan olan bu üç aminoasidin yani glutatyonun vücuttaki seviyesi oldukça önemlidir. Ancak ilerleyen yaşa bağlı olarak ve çevresel faktörlerle vücuttaki glutatyon seviyesi azalır. Dolayısı ile sağlıklı bir yaşam için glutatyon serumu tedavisi ya da glutatyon takviyesi alınabilir.

Glutatyon Serumu Nedir ?

Glutatyon serumu tedavisi; glutatyon seviyesinin yükseltilmesi için damar yolundan uygulanan bir tedavidir. Ağızdan alınan glutatyon takviyesi sınırlı bir şekilde etki ettiği için glutatyon serumu, vücuda damar yolundan verilir. Böylelikle kişilerin daha sağlıklı, daha enerjik olması hedeflenir, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi sağlanır.

Glutatyon Serumu Nasıl Yapılır ?

Glutatyon tedavisi, glutatyon tozunun saf su veya ampuwa ile karıştırılması sonrasında damardan verilmesiyle gerçekleştirilir. 10 veya 15 dakika gibi kısa bir süre içinde tamamlanan glutatyon tedavisi seanslar şeklinde gerçekleştirilir.

En etkili glutatyon tedavisi, glutatyon serumu ile damardan verilmesidir çünkü ağızdan alınan glutatyon takviyesi yeterli değildir. Damardan glutatyon alınması sayesinde direkt olarak kana karışır ve hemen vücuttaki serbest radikallerle savaşmaya başlar.

Glutatyon Serum Faydaları Nelerdir ?

Glutatyon faydaları oldukça fazla… Vücudun en güçlü antioksidanı glutatyonun en önemli faydası; serbest radikallerle savaşmasıdır. Böylelikle vücuttaki hücrelerin korunması sağlanır ve vücut olumsuzluklardan korunur. Genel olarak sıralamak gerekirse glutatyon faydaları şunlardır:

Bağışıklık sistemi güçlendirirEnflamasyonlara karşı vücudu korurEnfeksiyon oluşumunu engellerCildin daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlarCilt rengini açarEklem ve kaslardaki ağrıların şiddetini azaltırUykuyu düzenlerVücudun ağır metallerden arınmasını sağlarParkinson hastalığı tedavisine destek verirAlzheimer hastalığı tedavisine destek verirKaraciğer yağlanmasında etkilidirKronik yorgunluğu giderirC vitamini üretimini artırırE vitamini üretimini artırırYaşlanma belirtilerini azaltırFibromiyalji tedavisinde etkilidirİnsülin direncinin olumsuz etkilerini azaltırTıp 2 şeker hastalığının olumsuz etkilerini azaltırEnerjiyi artırır

Vücutta Glutatyon Eksikliği Hangi Sağlık Sorunlarına Yol Açar?

Vücutta yeterli seviyede glutatyon olması oldukça önemlidir çünkü bu antioksidan, insanı hastalıklara karşı korur, kanserli hücrelerin oluşmasını engeller. Vücutta glutatyon eksikliği durumunda gerçekleşmesi mümkün olan sağlık sorunları ise şunlardır:

Karaciğer yağlanmasıKanserli hücrelerde artışStres düzeyinde artışBağışıklık sistemi hastalıklarıVücutta toksik maddeler birikimiŞeker hastalığıDamar tıkanıklığıKalp hastalıkları

Vücuttaki Glutatyon Seviyesi Neden Önemlidir, Neden Damardan Glutatyon Yapılmalı?

Vücuttaki glutatyon seviyesi önemlidir çünkü bu aminoasit, vücuttaki en güçlü antioksidandır. Yani; hastalıkların önlenmesinde, hastalıklarla savaşılmasında ve enerjik kalmada etkilidir. İlerleyen yas ve çevresel faktörlerle birlikte vücuttaki glutatyon seviyesinin azalması, damardan glutatyon takviyesi alınmasını gerekli kılar.

Herhangi bir sağlık sorunu ve engel söz konusu değilse damardan glutatyon takviyesi yaptırılması tavsiye edilir çünkü bu aminoasit bağışıklığı destekler, enflamasyonları kontrol eder, yaşlanmanın etkilerinden korur, insana sağlık katar.

Damardan Glutatyon Tedavisi Fiyatları 2022

Damardan glutatyon tedavisi fiyatları 2022 yılında da değişkendir. Glutatyon serum tedavisinin kaç seans uygulanacağı, kaç doz yapılacağı ve benzeri gibi değişkenler glutatyon fiyatları üzerinde etkilidir.

Ayrıca glutatyon serumu yaptırılacak olan kliniğin ya da hastanenin de fiyat politikası, glutatyon fiyatları 2022 üzerinde etkili olmaktadır.

Damardan Glutatyon Serumu Tedavisi Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Damardan glutatyon serumu tedavisi nedir, glutatyon faydaları nelerdir açıkladık… Yazımızın bu kısmında glutatyon tedavisi ile ilgili en çok merak edilen sorulara ve cevaplarına yer vereceğiz…

1- Glutatyon Serumu Yan Etkileri Var mı ?

Bilinen glutatyon yan etkileri yoktur. Glutatyon zaten vücutta doğal olarak bulunan bir aminoasittir ve damardan glutatyon takviyesinin amacı; azalan glutatyon seviyesini yükseltmektir. Dolayısı ile glutatyon yan etkileri beklenmez.

2- Damardan Glutatyon Tedavisi Avantajı Nedir?

Glutatyon takviyesinin tablet şeklinde ağızdan alınması durumunda, bu antioksidanın etkisi midede oldukça azalır ve serbest radikallerle yeteri kadar savaşma kabiliyetine sahip olmaz.

Dolayısı ile bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek, dejeneretif ve kronik hastalıklardan korunmak, yaşlılığın etkilerini geciktirmek ve daha zinde olmak için glutatyon serumu tedavisi uygulanır.

3- Kimler Glutatyon Tedavisi Olamaz ?

Glutatyon yan etkileri söz konusu değildir ancak bu tedaviyi alması uygun olmayan kişiler bulunmaktadır. Öncelikle 18 yaşın altındaki kişilerin, hamilelerin ve emziren annelerin damardan glutatyon alması uygun değildir.

Tedavi görmekte olan kanser hastaları yani kemoterapi ya da radyoterapi alan hastalar da bu tedavi alamaz. Ancak kanser tedavisinin sonlanmasından sonra doktorun de bilgisi ve izniyle toparlanma sürecinde glutatyon tedavisi olunabilir. Bu dönemde glutatyon serumu, yıpranan kanser hastalarının kısa sürede toplanmasına destek olur.

4- Glutatyon Serumu Tedavisi Kaç Seans Yapılır ?

Glutatyon serumu faydaları için farklı seans aralıklarında uygulama yapılabilmektedir. Genellikle glutatyon tedavisi toplamda 5 veya 6 doz uygulanır. Haftada 1 ya da 2 seans olmak üzere toplamda 5,6 doz uygulanabilen damardan glutatyon isteğe bağlı olarak ayda 1 kür olarak da yapılabilir.

Glutatyon tedavisi kaç seans olacak ise buna en doğru bir şekilde doktorlar karar vermelidir. Kişilerin içinde bulunduğu sağlık durumu göz önüne alınarak uzman hekimlerce kimin kaç seans damardan glutatyon alacağı belirlenmektedir.

5- Glutatyon Tedavisi Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Glutatyon tedavisi etkisini genellikle 2.seanstan itibaren göstermeye başlar. Tam olarak glutatyon serumu faydaları ise 6.seansın son bulmasıyla gözle görülür bir hal alır.

6- Glutatyon Serumu Etkisi Ne Kadar Sürer?

Damardan glutatyon serumu tedavisi etkisi 2 ile 4 ay arasında geçerli olmaktadır. Ancak bu durum kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

7- Damardan Glutatyon Serumu Kaç Kere Yapılabilir?

Damardan glutatyon serumu tedavisi belirli aralıklarla gerçekleştirilmesi kaydıyla istenildiği kadar tekrarlanabilir çünkü glutatyon zararları söz konusu değildir.

8- Glutatyon Serumu Tedavisi Acıtır mı ?

Glutatyon serumu tedavisi can acıtıcı bir uygulama değildir. Kişilere damar yolu açılır ve 10, 15 dakika içerisinde damardan glutatyon verilir. Hastanede yatmayı gerektirmez ve işlem bitiminde kişiler direkt olarak sosyal yaşamlarına dönebilir.

9- Vücuttaki Glutatyon Seviyesi Kaç Olmalı?

İnsan vücudundaki glutatyon seviyesi %90 oranında olmalıdır. Bu seviye %90’ın altına düştüğünde, vücutta bulunan serbest radikaller zarar verici olmaya başlar ve toksik madde birikimi artarak devam eder.

Vücuttaki toksik maddelerin artmasıyla, glutatyon miktarı düşmeye devam eder. Vücuttaki glutatyon seviyesi %70’in altına düştüğünde ise bağışıklık sistemi zarar görmeye başlar ve çeşitli hastalıklar ortaya çıkar.

10- Glutatyon Serum Nereden Alınır?

Glutatyon serum, kişilerin satın alıp kendilerine uygulayabileceği bir çözelti değildir. Dolayısı ile glutatyon serum eczane ya da medikallerden alınmaz. Yalnızca uzman hekimlerce hazırlanıp kişilere damar yolu açılarak belirli bir oranda uygulanır.

11- Glutatyon Serum Eczane Ürünleri Nelerdir ?

Glutatyon serum yerine glutatyon takviye edici gıdalar eczanelerden satın alınabilmektedir. Farklı farklı markaların glutatyon içerikli takviyeleri bulunur ancak bunların hiçbiri, damardan glutatyon tedavisi kadar etki göstermez.

12– Ağız Yoluyla Glutatyon Takviyesi Almak İşe Yarar mı?

Ağız yoluyla alınan glutatyon takviyesi çok yüksek bir oranda hiçbir işe yaramaz çünkü mide asidi nedeniyle glutatyon parçalanır ve amacına ulaşamaz. Bu nedenle glutatyon faydaları göre bilmek için mutlaka ama mutlaka damardan glutatyon alınması gerekir.

13- İçinde Glutatyon Bulunan Yiyecekler Nelerdir?

İster doğal olsun ister takviye edici gıda olsun, hiçbiri damardan glutatyon serum tedavisi kadar etkili değildir ancak besin yoluyla glutatyon almak, bir nebze glutatyon üretimini desteklemektedir. İçinde glutatyon olan yiyecekler ise şunlardır:

AvokadoBrokoliDomatesSarımsakIspanakElmaKuşkonmazZerdeçal

14– Glutatyon Zararlı mı?

Glutatyon zararları söz konusu değildir çünkü bu aminoasit zaten vücutta doğal olarak bulunmaktadır. Glutatyon tedavisi de herhangi bir risk taşımaz ve zararlı değildir.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!