featured

Daniel Craig Filmi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dedektiflik yapımlarına farklı bir soluk getiren Rian Johnson’un yönetmenliğindeki Bıçaklar Çekildi, bu yılın en çok sevilen filmlerinden bir tanesi oldu. Ciddi bir tutum sergilemek yerine eğlenceli olmasıyla da kendini gösteren bir yapım olarak adlandırıldı. Klasik Agatha Christie eserlerinden farklılık gösteren bu yapımda Daniel Craig performansı da ön planda yer aldı. Film izle arasında etkili bir yer tutan bu sinema projesi, beklentileri karşılayan türde olmasıyla da kendini gösterdi. Polisiyenin daha arka planda olduğu bu yapımda gerilim detaylarına da pek fazla yer verilmiyor. Öte yandan bir parodi havası da barındıran bu yapım, dedektiflik türündeki projelerin farklı bir versiyonu olarak da görülebiliyor. Seyircilerin zekasına güvenen Rian Johnson’ın bu denli bir yol izlediği de söylenebiliyor.

Klasik bir dedektiflik filminden uzak olarak görülen bu yapım, aynı zamanda da oyuncularla son derecede iddialı bir yapıda yer alıyor. yerli film izle arasında son derecede ideal bir konumda yer almasıyla da gündeme gelebiliyor. Öte yandan en ciddi sorgulama sahnelerine bile komedi unsurunu etkileyen bir yapım olarak da görülebiliyor. Senaryoda herhangi bir zafiyetin görülmemesi ve oyuncuların etkileyici performansları da bu filmin öne çıkmasını sağlayan diğer etmenler olarak görülebiliyor. Aynı zamanda da politik oyunlara da dem vuran bu yapımda üstü kapalı ırkçılık göndermelerine de yer veriliyor.

Bıçaklar Çekildi adlı film klasik cinayet romanlarının dışına çıkan bir sinema projesi olarak görülüyor. Bu yönde var olan kuralların dışına çıkan bir olay örgüsünü de içerisinde barındırıyor. komedi filmleri arasında da hatırı sayılır bir konumda bulunan bir proje olarak kendini gösterebiliyor. Rian Johnson’un tüm düşüncelerini başarılı biçimde yansıttığı bu film içerisinde ırkçı politikalara dair yüzleşmelerin ortaya çıktığı da görülebiliyor. Tek bir karakterin etrafında şekillenen olaylar dizisinin yerine ırkçılığa maruz kalan Martha’ya daha fazla odaklanıldığı da görülebiliyor. Her bir sinema izleyicisinin fazlasıyla ilgisini çeken bir sinema projesi olarak da görülebiliyor. Dedektiflik filmi kadar bir politik eleştiriyi de içerisinde barındırıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!