featured

Dar Mutfak Düzenlemesi | Küçük Mutfak Düzenleme Fikirleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dar mutfak düzenlemesi nasıl yapılır? Dar ve küçük mutfak modelleri için küçük mutfak düzenleme fikirleri son zamanlarda özellikle kadınların dekorasyon alanında radarına giren konuların başında geliyor.

Ev dekorasyonunun her alanı kadınlar için önemli olsa da kadınların büyük bir zamanını mutfakta geçirdiklerini düşündüğümüzde mutfak dekorasyonunun biraz daha önemli olduğunu söylememiz mümkündür.

Dar bir mutfak, doğru dekore edilmediğinde kullanım açısından da büyük zorluklar yaşatabilir. Ancak mutfağınızı dekore ederken dar mutfak düzenlemesi için püf noktaları uyguladığınızda dar mutfağınıza şık bir dekorasyon ve verimli bir kullanım alanı kazandırabilirsiniz.

1. Dar ve Küçük Mutfak Modelleri | Mutfağımı Nasıl Düzenleyebilirim?

Doğru dekorasyon adımları ile mutfağınızı kendiniz düzenleyebilir ve dekore edebilirsiniz. Dar ve küçük mutfak modelleri ile mutfağınızı organize ve aynı zamanda kullanışlı hale getirebilirsiniz. Bu noktada mutfağınızın her noktasını verimli bir şekilde kullanmanız işinizi büyük oranda kolaylaştıracaktır.

Mutfağınız bir yemek masası ve misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz kadar geniş olmayabilir ancak bu sorun mutfağınızın kullanışsız ve sıkıcı bir mutfak olacağı anlamına gelmiyor. Küçük dokunuşlar ve akılcı çözümler ile minik mutfağınızı bir o kadar kullanışlı hale getirebilirsiniz.

a. 3 Metrekare Mutfak Modelleri

Her zaman bu şekilde ifade edilmiyor olsa da aslında 3 metrekare mutfak modelleri, çoğu kadının kullandığı dar mutfak alanıdır. Sizin de 3 metrekare dar bir mutfağınız varsa zevk ve tarzınızı yansıtan mutfak tasarımınızı oluşturabilirsiniz.

3 metrekare mutfak dekorasyonu yapılırken sadece estetik kaygılar değil aynı zamanda işlevsellik de ön planda tutulur. Bu mutfak modellerinde genellikle alan serbest olarak tasarlanır. Şöyle ki; eğer bir yemek masası kullanılacak ise bağımsız bir şekilde yerleştirerek masaya her yönden ulaşımı mümkün hale getirilmesi amaçlanır.

Diğer bir önemli nokta ise mutfak eşyalarına erişimdir. Az ve öz eşya ile yapılan 3 metrekare mutfak dekorasyonunda gerekli olan mutfak eşyaları, erişilebilirlik ön planda tutularak konumlandırılır. Bu detayları göz önünde bulundurarak sizler de tarzınıza uygun dar mutfak dekorasyonu oluşturabilirsiniz.

b. Küçük L Mutfak Modelleri

Genellikle her mutfağa uyum sağlayabilen L mutfak modelleri, özellikle dar mutfak alanları için kurtarıcı modeller arasında yer alıyor. İlk olarak dar ve küçük mutfaklarda alanı etkin bir şekilde kullanabilmek adına oluşturulmuş modellerdir.

Nitekim; amacına ulaşmış olan L mutfak modelleri, dar mutfakların en estetik ve kullanışlı hallerini ortaya koyan modellerin başında geliyor.

L mutfak modelleri sayesinde dar mutfağınızın alanından istifade ederek geniş kullanım alanı yaratabilirsiniz. L mutfak modeli tercih edecekseniz ankastre ve buzdolabını tezgahın kısa kısmına yerleştirebilir ve böylece tezgahın uzun bölümünü boş bırakarak size kalan kullanım alanını genişletebilirsiniz.

L mutfak modelleri sayesinde dar mutfağınızı kullanışlı hale getirirken estetik değerini de arttırmış olursunuz. Özellikle tezgahınızın kısa tarafına ocak ve fırını yerleştirdiğinizde uzun kenarı ile kendinize geniş bir alan oluşturabilirsiniz.

2. Dar Mutfak Düzenlemesi: Küçük Mutfaklara Akıllı Çözümler!

Dar mutfak, hareket alanınızı daraltırken aynı zamanda eşyalarınızın kullanılabilirlik oranını da azaltır. Ancak dar mutfağa sahip olmanız bu kaderi yaşayacağınız anlamına gelmiyor. Elbette dar mutfağınızı da akıllı çözümler ile düzenleyerek kullanışlı ve keyifli hale getirebilirsiniz.

Dar mutfağınızı düzenlemeniz için ilk yapmanız gereken tüm mutfağınızda alanınızı daralmayacak mutfağınıza özel tasarlanmış dolaplar ve raflar kullanmaktır. Mutfağa özel tasarlanan çekmece ve dolap gibi alanlar dar mutfağınızda kolaylıkla kamufle edebileceğiniz ve aynı zamanda geniş kullanım alanları açabileceğiniz akıllı çözümler olacaktır.

a. Küçük Mutfaklarda En Kullanışlı Mutfak Düzeni

Küçük mutfaklarda en kullanışlı mutfak düzeni; dolap, çekmece ve organizerler ile oluşturduğunuz düzendir. Küçük bir mutfak dekore ediyorsanız ve mutfağınızın kullanışlı olmasını hedefliyorsanız öncelikle kaba ve aşırı eşya kullanımından kaçınarak sade bir tasarım hedefleyin.

Mümkün olduğunca sık kullandığınız eşyalarınız dışındaki mutfak araç-gereçlerinizi dolaplarınıza yaptıracağınız özel tasarım çekmece ve dolaplara yerleştirerek tezgahınızın üzerini boş bırakmaya özen gösterin. Unutmayın ki; fazla eşya hem kullanım alanınızı daraltırken hem de mutfağınızın estetik değerini düşürür.

Dar mutfak düzenlemesi yaparken sadelikten yana olarak mutfağınızın kullanışlılık oranını maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz. Eğer mutfağınızda uygun bir alan var ise kalabalık görüntüyü ortadan kaldırmak için ayaklı organizerler kullanarak mutfak düzeni oluşturabilirsiniz.

b. Mutfak Dolabı Düzenleme Fikirleri

Dar mutfağınızda da mutfak dolabı düzenleme fikirleri ile kullanışlı bir düzen oluşturabilirsiniz. Mutfak dolaplarınızda bir düzen oluşturmak için en büyük yardımcılarınız ise düzenleyiciler olacaktır.

Raylı Sistem

Mutfakta en çok yer kaplayan ve bir türlü yer bulamadığınız ürünlerin başında deterjanlarınız gelir. Bu soruna raylı sistem ile son verebilirsiniz. Mutfak dolabının uygun bir kısmına yerleştireceğiniz raylı sistem sayesinde mutfakta kullandığınız deterjanlarınıza yer kaplamayan bir alan oluşturabilirsiniz.

Dolap İçi Askı

Mutfakta en çok kullanılan kepçe ve servis kaşıkları olmakla birlikte aslında en çok de yer bulunamayan mutfak eşyalarıdır. Mutfak dolabı kapaklarının iç kısmına takacağınız askılar ise kepçeleriniz için akılcı çözümler olabilir. Bu sayede mutfağınızda hem kargaşayı önlemiş olursunuz hem de yeni kullanım alanı açmış olursunuz.

Vakumlu Saklama Kapları

Kuru bakliyat ve baharatlarınızı mutfak dolaplarınızda ya da çekmecelerinizde muhafaza ediyorsanız mutlaka vakumlu saklama kapları kullanmalısınız. Vakumlu olması sayesinde hava almayan bu kaplar, aynı zamanda dolaplarınızın düzenli ve temiz olmasını sağlar. Bu sayede aradığınız baharatı ya da bakliyatı da kolaylıkla bulabilirsiniz.

Dar Mutfak Düzenlemesi İçin En İyi Çözüm: Dolap İçi Raf

Mutfak dolaplarınızın sayısı az ancak mutfak eşyalarınızın fazla ise hem kullanım alanını arttırmak hem de düzen oluşturmak için dolap içi rafları kullanabilirsiniz. Bu raflar, benzer mutfak eşyalarınızı kategorize ederek düzenli şekilde dolaplarınıza yerleştirmenizi sağlayacaktır.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!