featured

Dekorasyonda Duvar Rengi Önerileri | 2022 Trend Duvar Boya Renkleri Hangileri?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Duvar rengi önerileri, dekorasyonda göz ardı edilse de aslında oldukça önemli bir ayrıntıdır. Dekorasyon yaşam alanlarında huzurlu ve konforlu alanlar yaratabilmek adına en önemli detaydır. Ancak dekorasyonda, duvar renginde doğru seçimler yapılmadığı takdirde istenilen görünümü yaratmak mümkün olmayacaktır. Peki, dekorasyonda duvar rengi önerileri neler? Duvar rengi ne olmalı? Hangi duvar rengi dinlendirir?

Duvar Rengi Önerileri | Evlere Hangi Renk Boya Gider?

Duvar rengi önerileri deyip geçmeyin! Doğru seçilmiş renkler sayesinde, yaşam alanlarınızda trendi yakalayabilir, dinlendirici bir ortama zemin hazırlayabilirsiniz. Ancak evlere hangi renk boya gider konusunda, detaylar değişiklik göstermektedir. Çünkü yaşam alanlarında tek renk seçimi yapmak, tekdüze bir yaşam ortamı oluşturulmasına neden olur.

YouTube video

Daha dekoratif ve konforlu bir alan yaratabilmek için yaşam alanlarının bölümlerine göre renk seçimi yapılmalıdır. Oturma odalarında enerjik, yatak odalarında ise dinlendirici renk seçimleri yapmak kesinlikle gündelik hayat için daha doğru bir hareket olacaktır.

1- Salon Duvar Rengi Önerileri | En Çok Tutulan Duvar Boya Renkleri

Salon duvar rengi ne olmalı? En çok tutulan duvar boya renkleri, ağırlıklı olarak salon için araştırılmaktadır. Çünkü salonlar misafirlerin ağırlandığı yaşam alanlarıdır. Bu nedenle, bu ortamlarda hem dinlendirici hem de pozitif etki veren renk seçimleri yapılmalıdır. Salonlarda aşırı koyu ton seçimlerinden kaçılmalıdır.

Bu koyu renkler yaşam alanının boğucu ve kalabalık gelmesine neden olabilir. Evi aydınlık gösteren renkler daha çok açık tonlardır. Ayrıca dekorasyonda duvar rengi önerileri araştırırken, mobilya ve objelerinizin rengini de ön planda tutmalısınız. Bu renkler yaşam alanlarının olduğundan daha büyük ve estetik görünmesine de katkı sağlayacaktır. 2022 yılında salon duvar rengi önerileri olarak şu tonlar öne çıkmaktadır;

A) Uçuk Beyaz

Hangi renk tonu evi aydınlık gösterir? Uçuk beyaz tonları duvar rengi olarak tercih edildiğinde saflığı, temizliği ve masumiyeti simgeleyecektir. Birçok kültürde beyaz rengin ortama masumiyet ve huzur aşıladığı düşünülmektedir.

Bunun yanı sıra beyaz, ışığı kusursuz bir şekilde yansıtır. Bu nedenle ortam olduğundan çok daha aydınlık ve estetik görünecektir. Ortamı serin tutan beyaz renk, insanların ruhunu canlandıran ve enerji saçan bir tondur. Tüm bu bilgiler nedeniyle duvar rengi önerileri olarak uçuk beyaz düşünülebilecektir.

B) Kum Beji

2022 duvar boya trendleri arasında yer alan toprak renkleri kuşkusuz bir adım öndedir. Özellikle bu renk tonları salonda kullanıldığında, zarafeti yansıtan bir dekorasyon algısı yaratılabilir. Son zamanların en popüler rengi olan kum bejinin, ortamdaki tüm negatif enerjiyi topladığına inanılmaktadır. Kum bejinin öne çıkan bir diğer özelliği tüm renkleri absorbe edebilmesi ve uyum sağlayabilmesidir. Filli Boya kum beji renk tonu için tıklayınız.

C) Fildişi Rengi

Duvar renkleri önerileri arasında yer alan fildişi rengi, ülkemizde birçok kişi tarafından tercih edilen bir tondur. Salonlara sadelik ve zarafet kattığına inanılan bu renk, aynı zamanda ferah bir dekorasyon algısı için muazzam bir seçimdir. Kurtarıcı bir renk tonu olduğu içinde tüm renk tonları ile kombin yapılabilmesi mümkündür.

2- Oturma Odası Duvar Rengi Dekorasyon Önerileri | En Çok Boyanan Duvar Renkleri 2022

En çok boyanan duvar renkleri 2022 listesi, oturma odası içinde bir hayli araştırılmaktadır. Oturma odaları genellikle günün tüm yorgunluğunun atıldığı ve dinlenme eylemini gerçekleştirebileceğiniz bir ortamdır. Bu nedenle, dinlendiren ve asla sizin gözünüzü yormayacak renk tonları tercih etmeniz gerekecektir. Oturma odası hangi renk olmalı ya da oturma odasını ne renk boyamalıyım diyorsanız, şu duvar rengi önerileri göz önünde bulundurulabilir.

A) Oturma Odası Duvar Rengi Önerileri : Şampanya Rengi

Oturma odasında huzur veren renkler arasında en öne çıkanı şampanya rengidir. Çok çok açık bir renk tonu olduğundan mobilyaya göre duvar rengi seçimi yapanları da tatmin edebilecektir.

Sıcak bir renk tonu olması nedeniyle bu renk, sizi içine alarak büyük bir konfor ortamı sunacaktır. Yumuşak geçişli bir ton olduğu için ahşap gibi sert bir rengi de kolayca absorbe edecektir. Küçük oturma odası duvar renkleri içinde tercih edebileceğiniz bu ton, dekorasyon algısını güçlendirecektir.

B) Mercan Rengi

Duvar rengi önerileri araştıranlara kusursuz bir renk tonu önerimiz var! Oturma odası duvar renkleri 2022 listesinde yer alan bu ton, size pozitif bir enerji vaad edecektir. 2019 yılında duvarlarda kullanılmaya başlayan bu renk, o günden bugüne tercih edilen bir renk olmuştur. Modern ve çağdaş yaşamı temsil eden bu renk canlandırıcı bir etkiye sahip olduğundan enerji düzeyini arttırabilecektir.

C) Buz Mavisi

Duvar rengi önerileri arasında yer alan buz mavisi, huzuru çağrıştıran bir ton olduğundan tercih edilebilecektir. Sakinleştirici bir renk olan buz mavisi aynı zamanda otorite, verimlilik ve enerjiyi temsil etmektedir.

Özellikle yaşam alanlarında tercih edildiğinde soğuk etkisinin yanı sıra, hayranlık uyandıracaktır. Buz mavisi diğer mavilere nazaran daha açık bir renk tonu olduğundan gözü yormaz ve tüm mobilya renkleriyle uyum sağlar.

3- Yatak Odası Duvar Rengi Önerileri | Yatak Odasına Hangi Renk Boya Gider?

Yatak odası için hangi renk tercih edilmeli? Yatak odalarında yeteri kadar dinlenebilmek ve güne pozitif uyanmak isteyenler için duvar rengi önerileri oldukça önemlidir.

Çünkü renklerin psikolojisinin olduğu ve o duyguları açığa çıkardığı bilinen bir gerçektir. Yatak odalarının hem dinlendirici, hem heyecanlı hem de dingin olabilmesi adına duvar rengi önerileri göz önünde bulundurulmalıdır. İşte yatak odası duvar rengi ne olmalı konusunda fikir olabilecek tonlar;

A) Yatak Odası Duvar Renkleri Önerisi Arasında En Çok Öne Çıkan Antriasit…

Yatak odasında duvar rengi önerisi olarak verilebilecek en başarılı ton antriasittir. Grinin en koyu tonu olan antriasit yatak odası duvar renkleri 2022 listesinde oldukça popüler olacaktır. Rahatlatıcı yatak odası renkleri arasında bulunan bu ton, huzuru ve mutluluğu baskın bir şekilde temsil etmektedir.

Ayrıca duvar rengi önerileri arasında bulunan bu ton hem açık hem de koyu tonlu mobilyalarla benzersiz bir uyum sergileyecektir. Özellikle yatak odalarınızda beyaz mobilya kullanıyorsanız, antiasit kullanmanız oldukça modern bir hava katabilmeniz için tek ihtiyacınız olan şey olacaktır.

B) Meltem Rengi

Minimalist bir yaşam alanı yaratmak istiyorsanız, duvar rengi önerileri arasında bulunan meltem rengini düşünebilirsiniz. Beyaz ile krem arasında kusursuz bir denge sağlayan bu ton, yatak odalarınıza mükemmel bir ferahlık duygusu katacaktır. Birçok renk tonu ile uyum sağlayan bu renk enerjinizi açığa çıkaracak ve dinlendirici etkisi ile sizi sarıp sarmalayacaktır.

C) Altın Başak Sarısı

Sarının verdiği huzuru ve enerjiyi bilen bilir. Duvar rengi önerileri arasında yer alan altın başak sarısı, ortama pozitif enerji yükleyecektir. Fenk Qui yaşam tarzında da benimsenen bu rengin huzur veren yönü oldukça kuvvetlidir.

Huzur veren yönü sayesinde bu yatak odalarında dinlenebilmek ve güne uyanabilmek oldukça mümkündür. Altın başak sarısı beyaz tonlarla bütünleştiğinde minimalist, koyu ahşap mobilyalarla buluştuğunda ise maksimalist bir dekorasyon algısı yaratabilir.

4- Çocuk Odası Duvar Rengi Önerileri | Çocuk Odası Boya Rengi Ne Olmalı?

Genç odası duvar rengi nasıl olmalı? Çocuk odası için hangi renk uygun? Çocuklarımız için en uygun yaşam alanını oluşturmak istediğimizde bu gibi detaylarda boğuluruz. Çocuklar günün yorgunluğunu atarken, çalışırken, oynarken, dinlenmek ya da düşünmek istediklerinde odalarını tercih ederler. Bu nedenle dingin, enerjik ve işlevsel dekorasyonlar oluşturmak gerekecektir. Bu noktada çocuklarınız için duvar rengi önerileri tercih edilebilecektir;

A) Kırağı Mavisi

Duvar rengi önerileri arasında yer alan kırağı mavisi, canlı ancak açık bir tondur. Her mobilya rengi ile uyum sağlayan bu renk tonu cinsiyet fark etmeksizin her çocuğa uygundur. Enerjik bir renk tonu olduğundan, çocukların dinç ve enerjik olması konusunda destekleyicidir.

B) Pudra Pembesi

Pudra pembesi duvar rengi önerileri arasına kız çocuklarının favorisi konumundadır. Açık bir ton olan pudra pembesi mobilyalara ve dekoratif eşyalara da uyum sağlayabilecektir. Renklerin psikolojisi baz alındığında pudra pembesinin pozitif enerji yüklediği ve kaygılardan arındırdığı sonuçlarına ulaşılmıştır. Bu nedenle çocuk odası duvar boyası arayışında olan kişilerin bu renk tonunu düşünmesi tavsiye edilebilecektir.

C) Deniz Kabuğu Rengi

Erkek çocuk odası boya renkleri arasında gösterilebilecek bu duvar rengi önerileri, doğanın içerisinden esintiler sunduğu için huzuru çağrıştırır. Yaşam alanlarında etkili ancak minimalist seçimler yapılmak isteniyorsa bu renk tonu oldukça uygundur.

Bu renk ortamın maksimum düzeyde aydınlatılmasını sağlarken ortama pozitif enerji yükleyecektir. Kum bejine çok yakın bir ton olan deniz kabuğu rengi, her renk ile bütünleşebilecektir.

D) Yağ Yeşili

Duvar rengi önerileri arasında sırada tamda genç odası boya renkleri olabilecek yağ yeşili bulunuyor. Büyüme çağında olan gençler, ağırlıklı olarak pembe ve mavi gibi cinsiyetçi renklerden uzaklaşır. Bu noktada hemen hepsinin ilk seçimi yeşil, sarı ya da turuncu tonları olacaktır. Onlardan biri olan yağ yeşili huzuru ve güveni temsil etmektedir.

Bu nedenle çocuk ve genç odalarında tercih edildiğinde çocuklara güvenli ve dinlendirici bir oda dekorasyonu oluşturulabilecektir. Modern bir etki yaratan yağ yeşili, tüm renkleri absorbe edebilmesi sayesinde tüm dekorasyon renkleri için düşünülebilecektir. Dekorasyonun öne çıkan kavramlarından biri olan Country ev dekorasyonu nedir bilgi almak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!