featured

Demiseksüel Nedir ve Kimlere Denir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoğu kişinin belki de ilk kez duyduğu bu terimi sizler de ilk kez duyup demiseksüel ne demek diye düşünüyorsanız, cevabı sizler için bu yazıda. Demiseksüel, kelime anlamı olarak sadece duygusal bir bağ hissedilen kişilerle cinsel ilişkiye giren kişiler için kullanılan bir terimdir.
Demiseksüel insanlar, şu an bildiği kadarıyla nüfusun %1’lik kısmını oluştururlar. Bu kişiler, insanların fiziksel özelliklerinden etkilenip cinsel ilişki içerisine girmezler. Tamamen, tabiri caiz ise, ruhlarına aşık oldukları kişilerle cinsel birliktelik yaşarlar. İyice tanımadıkları, kişilik özelliklerini bilmedikleri kişilerle yakınlaşmaktan oldukça uzaklardır.
Demiseksüel anlamı olarak sadece cinselliği çağrıştırmamalıdır. Demiseksüel kişiler, duygusal yakınlık hissetmedikleri kişilerle dışarı bile çıkmak istemezler. Çünkü onların diğer insanlara yaklaşı tamamen duygusal bağın kurulmasından geçmektedir. Demiseksüel nedir, ne değildir diye merak ediyorsanız aşağıdaki soruları inceleyebilirsiniz.

Aseksüellik ve Demiseksüellik Aynı Şey Midir?

Aseksüellik
Aslında bu sorunun cevabı hem evet hem de hayır olabilir. Demiseksüellik, toplumun %1’ini oluşturan aseksüelliğin bir alt kolu olarak değerlendirilmektedir. Çünkü bu kişiler aynı aseksüeller gibi kişilere duygusal bir yakınlık kurmadan önce hiçbir şekilde cinsel istek duymazlar. Duygusal bağ kurulduktan sonra ise aseksüellerden ayrılırlar. Çünkü bu noktada cinsel arzu duymaya başlamışlardır. Bu iki kavram birbirinden bağımsız değerlendirilemeyeceği gibi, aynı kavram olarak da düşünülmemelidir.

Demiseksüeller Cinsellikten Keyif Almıyorlar Mı?

Demiseksüellik
Bu toplumdaki yanlış algılardan bir tanesidir. Demiseksüeller, sadece duygusal bir iletişim içerisinde oldukları kişiler ile birliktelik yaşadıkları için, cinsellikten herkes gibi onlar da keyif almaktadırlar. Sadece demiseksüel kişilerde cinsellikten önce duygusal ilişki ön plandadır. Bu koşul sağlandıktan sonra cinsellik istedikleri bir şeydir.

Demiseksüellik Bir Kusur Mudur?

Demiseksüel
Kesinlikle hayır. Demiseksüelleri, seksüel kişilerden ayıran en önemli özellik, kişilerin yanlızca fiziksel görünümlerinden etkilenip cinsel ilişkiye girmemeleridir. Bu durum da takdir edersiniz ki kusur sayılabilecek bir durum değildir. Bir kişinin demiseksüel olması, o kişinin duygulara çok önem verdiğini ve ikili ilişkileri, birbirini anlamayı cinsellikten daha ön planda tuttuğunu gösterir. Bu durum ayıplanacak bir durum veya bir kusur hali değildir. Eğer demiseksüel bir partneriniz varsa, size yakınlık isteği göstermemesini bir kusur olarak görmemeli, duygusal bağ kurmakta ve ilişkinizde güveni sağlamakta kendisine yardımcı olmalısınız.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!