featured

Depresyondaysanız, Bu Yiyeceklere Dikkat Edin | Yapılan Araştırmalara Göre Bazı Yiyeceklerin Depresyonu Tetiklediği Belirlendi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaygın bir hastalık olan depresyonu, her kesim insan yaşayabiliyor. Pandeminin hayatımıza girişi ile birlikte hemen herkeste bazı psikolojik sorunlar baş gösterdi bile. Bunlardan en sık görüleni ise depresyon elbette.

Hayattan zevk alamama durumu olarak tanımlayabileceğimiz depresyondan kurtulamadığımız takdirde, daha ciddi sorunlar baş gösterebiliyor. Bu kapsamda yapılan araştırmalara göre depresyonda olan kişilerin kesinlikle tüketmemesi gereken bir dizi yiyecek listesi paylaşıldı. Araştırmalara göre bu listedeki yiyecekler, depresyonu tetikliyor! İşte, detaylar…

1- Fast Food

Aslında karbonhidrat türevleri yemek depresyonda iken, iyi geliyor gibi düşünebilirsiniz. Ancak bunun bilimsel açıdan hiçbir dayanağı yok! Fast Food yemek, vücuda her anlamda zarar veriyor. İçerdiği trans yağlar sonrasında yoğun pişmanlık hissetmenizi sağlayacaktır. Depresyon sürecinde ağır beslenmek kilo almanıza sebep olabileceğinden, psikolojiniz daha da zarar görebilir.

2- Şeker

Şeker aslında mutluluk hormonu salgılamaya yardımcı olmaktadır. Ancak şekerin aşırı tüketilmesi ruhsal dengenin bozulmasına sebebiyet verebilecektir. Kan şekerini hızlı bir şekilde yükselten bu gıdalar sayesinde vücuda aşırı bir yük yüklenir. Buda vücudun kendisini yorgun ve halsiz hissetmesine sebep olacaktır. Sürekli yorgun olan bir vücudun depresyona girmesi ve ruh durumunu düzeltememesi kaçınılmazdır.

3- Kahve

Kahve içmeniz sizi iyi hissettireceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü kahvenin aşırı tüketilmesi uykusuzluk problemine yol açabilir. Kaliteli bir uyku süreci geçiremeyen kişilerin, sağlıklı bir bedene sahip olabilmesi mümkün değildir. Kısacası aşırı kahve tüketerek, içinde bulunduğunuz depresyon sürecinden kurtulamazsınız.

4- Alkol

Depresyonu tetikleyen içeceklerden birinin alkol olduğunu biliyor musunuz? Alkolün aşırı tüketimi psikolojinin bozulmasına ve dolayısıyla psikoz ya da anksiyetenin ortaya çıkmasına zemin hazırlayacaktır. Bu nedenle depresyon belirtileri gördüğünüzde ruhsal sürecinizi zora sokmamak adına, bir süre alkolü hayatınızdan çıkarmalısınız.

5- Aşırı Tuzlu Gıdalar

Fazla tuz tüketimi demek, vücuda gereğinden fazla sodyum alınması anlamına gelmektedir. Bu kapsamda, vücuda fazla sodyum girdiğinde daha yorgun hissetmeniz ve ödem tutmanız kaçınılmaz olacaktır. Vücudunuzun dengesini bozacak aşırı tuzlu gıdalar, mümkünse depresyon sürecinde tüketilmemelidir.

6- İşlenmiş Gıdalar

İşlenmiş gıdalar denildiğinde akıllara salam, sucuk, sosis gibi et ürünleri geliyor. Bilimsel olarak yapılan bir araştırmaya göre fazla tüketilen bu gıdalar manik depresyonun önemli sebeplerinden biri! Beyni ve bağırsakları olumsuz etkileyen işlenmiş gıdalar, ruhsal sağlığı da kötü etkilemektedir. Bu nedenle kesinlikle depresyon sürecinde aşırı tüketilmemelidir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!