featured

Diğer Ülkelerin Sıra Dışı Geleneklerini Öğrendiğinizde Şok Olacaksınız! İşte Şaşırtan, Anlamlandıramayacağınız O Gelenekler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkelerin sıra dışı geleneklerini okuduğunuzda küçük dilinizi yutabilirsiniz. İşte, detaylar!

Ülkelerin her birinin elbette ki birbirinden farklı gelenek ve görenekleri bulunuyor. Bu gelenekler kimi zaman, büyük takdir toplarken kimileri yok artık diyebiliyor. İşte, okuduğunuzda asla anlamlandıramayacağınız, hatta küçük dilinizi yutabileceğiniz o gelenek ve görenekler…

2/11

Hindistan’da Tuvalet Kağıdı Yok!

Hindistan’da Tuvalet Kağıdı Yok!

Hindistan’da tuvalet kağıdı kullanılmadığını biliyor musunuz? Evet, evet Hindistan’da neredeyse hiçbir markette tuvalet kağıdı satılmıyor. Bunun en önemli nedeni ise tuvalet kağıdının boru ve giderleri tıkayabileceğinin düşünülmesi… Bunun için Hindistan’da yaşayan kişiler tuvalet kağıdı kullanmak yerine yalnızca küçük bir kova su ile kendilerini temizliyor.

3/11

Endonezyalılar Evlendikten Sonra 3 Gün Tuvalete Gitmiyor

Endonezyalılar Evlendikten Sonra 3 Gün Tuvalete Gitmiyor

Evet, evet yanlış duymadınız! Endonezyalılar evlendikten sonraki ilk 3 gün, tuvalete gitmiyor. Bunun nedeni ise tuvalete gitmenin onlara kötü şans getireceğine inanmaları… Tuvaletlerinin gelmemesi için büyük çaba sarf eden çiftler çok az miktarda su ve yiyecek ile yaşamını sürdürüyor. Hatta aile bireyleri tarafından izlenerek, bu geleneği delmemeleri de izleniyor. 3 günlük sürenin dolması ile birlikte çiftin tuvalet yasağı son buluyor.

4/11

Meksika’da Sarı Gül Hediye Etmek Ayıp Karşılanıyor

Meksika’da Sarı Gül Hediye Etmek Ayıp Karşılanıyor

Yolunuz bir gün Meksika’ya düşerse kesinlikle sarı gül hediye etmeyin! Güller dünyanın en güzel hediyesi olsa da Meksika’da rengi çok ama çok önemli! Çünkü sarı gül, ayrılık ve ölüm anlamına geliyor. İşte bu yüzden sarı gül hediye getirildiğinde olumsuzluk getireceği ve haneye dert verebileceği düşünülüyor.

5/11

Danimarka’da Doğum Gününü Bekar Olarak Kutlayan Yandı!

Danimarka’da Doğum Gününü Bekar Olarak Kutlayan Yandı!

Danimarka’da doğum gününü bekar olarak kutlayan yandı! Çünkü bir kişi bekarsa doğum günü kutlanırken arkadaşları ona tarçın atacaktır. Geleneğin nerden ve kimden geldiği net olarak bilinmese de doğum günü olan kişinin tarçına bulanacağı bilinen bir gerçektir.

6/11

Maasai’de Tükürülerek Selamlaşılır

Maasai’de Tükürülerek Selamlaşılır

Tükürme birçok ülkenin gelenek ve göreneklerinde ayıp kabul edilir. Ancak Kenya’nın Maasai ülkesinde bu bir selamlaşma şeklidir. Kabile üyeleri selamlaşmadan önce bariz bir şekilde ellerine tükürür ve öyle el sıkışırlar. Hatta aynı işlem yenidoğan bebeklerin kutsanması ve iyi şans toplaması içinde yapılmaktadır.

7/11

Çin’de Gelinler Düğün Öncesi Ağlatılıyor

Çin’de Gelinler Düğün Öncesi Ağlatılıyor

Çin’de de gelinler düğün öncesinde bizde ki gibi ağlatılıyor. Ancak Çinliler bizim gibi kına geceleri düzenlemiyor. Düğünden bir ay öncesinde gelin ve gelinin yakınları toplanır. Geline bir şeyler hatırlatılarak onun salya sümük ağlaması sağlanır. Bunun kötü enerjiyi götürdüğüne ve eve neşe getireceğine inanılmaktadır.

8/11

Güney Afrika’da Yeni Yıl Eğlenceleri Epey Farklı

Güney Afrika’da Yeni Yıl Eğlenceleri Epey Farklı

Güney Afrikalılar yeni yıla bir hayli farklı giriyor. Diğer ülkelerde tam yeni yıla girilirken havai fişekler konfetiler atılırken, burada durum epey farklı. İnsanlar mobilyalarını ve benzeri eşyalarını camdan kapıdan atarak yeni yılı kutluyor. Bu gelenek gerçekleştirilirken, güvenlik güçleri de kimsenin zarar görmemesi için tüm bölgeleri kontrol ediyor.

9/11

Brezilya’da Çocuklara Akılalmaz Bir Dans Yaptırılıyor

Brezilya’da Çocuklara Akılalmaz Bir Dans Yaptırılıyor

Evet, buda yok artık diyebileceğimiz bir gelenek… Brezilya’da çocuklar belirli bir yaşa geldiğinde içi mermi karıncaları ile dolu eldivenler giyiyor. Bilindiği üzere bu karıncaların ısırıkları dünyanın en acı veren böcek ısırıklarından biri… Bu böcek ısırıkları karşısında çocukların belirli bir koreografide dans etmesi gerekiyor. Bu gelenek ile çocukların dayanıklılığı ölçümleniyor.

10/11

Amerika’da Bir Düğün Öncesinde Tüm Tabak-Çanak Kırılıyor

Amerika’da Bir Düğün Öncesinde Tüm Tabak-Çanak Kırılıyor

Evet, yanlış duymadınız. Amerikalılar düğün öncesinde bir değil, iki değil, üç değil, yüzlerce farklı tabak kırıyor. Etrafta kırılacak hiç tabak kalmadığında bu parçaların tamamı gelin ve damada temizlettiriliyor. Bu parçaları onların temizlemesi ile çiftin tüm kötü enerjisini atacağı ve evliliklerine şans getireceğine inanılıyor.

11/11

Finlandiya’da İş Toplantıları Saunada Yapılıyor

Finlandiya’da İş Toplantıları Saunada Yapılıyor

Finlandiya’da iş toplantılarının büyük bir bölümü saunada yapılmaktadır. İşletme ve politika konularında rahatlama ve konforun çok önemli olduğundan iş insanları bu yerlerde buluşmaya özen göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!