featured

Dikkat eksikliği nedir? Çocuklarda dikkat eksikliği neden olur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Dikkat eksikliği bir ruhsal bozukluk olarak adlandırılır. Çocuklar bu durumda hiperaktif davranışlar sergileyebilir ya da dürtülerini kontrol etmekte zorlanır. Yaşadıkları bu kontrol edememe durumu ev ve okul yaşamında çeşitli sıkıntılara yol açabilmektedir. Erkek çocuklarda kız çocuklarına göre daha yaygındır. Genel olarak okula başlanan ilk yıllarda çocuğun çevresi ile yaşadıkları sorunlarla beraber keşfedilir.

Dikkat eksikliği neden olur?
Dikkat eksikliği nedenlerinden birisi kişilerin travmalar yaşaması olabilir. Bu travmalar bireylerin psikolojik sorunlara sahip olmalarına yol açmakla beraber dikkatlerini bir işin üzerine yoğunlaştırmalarını zorlaştırabilir. Bunların yanı sıra kişiler yaşlandıkça dikkatlerini bir noktada toplamakta sıkıntı yaşayabilirler. Çünkü yaşlandıkça yavaş yavaş beyin hücreleri ölmeye başlar ve bu durumu takip eden unutkanlık ortaya çıkar.

Dikkat eksikliği sebepleri
Kişinin duyu organlarından birinde bir problem olması veya motivasyonda eksiklik, düzensiz uyuyup kalkmak, beslenme düzenine dikkat etmeme gibi durumlar dikkat eksikliğine yol açabilir.
54307257 – cute mother and her child play toys indoors
Dikkat eksikliği belirtileri

Bir işe odaklanmak gerekirken dışarıdan gelen seslerden ve önemsiz faktörlerden etkilenmek
Çok sık hata yapmaya meyilli olmak, sık görülen dalgınlık ve sakarlıklar
Konsantrasyon gerektiren işlerde sıkıntı yaşamak
Yapılan bir iş bitmeden diğerine geçmek
Bir sohbet sırasında hayal dünyasına dalıp anlatılanları anlamamak
Bitirilmesi gereken sorumluluk ve görevleri geciktirmek

Dikkat eksikliği hastalığı
Kişilerin farklı nedenler ile enfeksiyon kapmaları beyinlerinde hasar bırakabilir. Beyin civarında bulunan tümörler de dikkat bozukluğunun nedenlerinden bir tanesi olabilir. Bu yüzden dikkat eksikliği sorunu yaşayan kişilerin bu durumu küçümsememesi ve hemen alanında uzman doktorlara başvurması gerekir.

Dikkat eksikliği tedavisi
Dikkat eksikliği tedavisi mümkün bir bozukluktur. Ancak tedavi esnasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bunlar kişinin cinsiyeti, yaşı ve geçirdiği diğer hastalıklardır. Dikkat dağınıklığı ilaçlar yardımıyla tedavisi mümkün olan bir rahatsızlıktır. Tedaviler kısa, orta ve uzun olarak 3 dönemde incelenebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!