featured

Diş Ağrısını Ne Keser | Doktora Gitmeden Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Uyutmayan Diş Ağrısı İçin Çözüm Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diş ağrısını ne keser? Diş ağrısı birçok insanı zor duruma sokan tatsız konuların başında geliyor. Bir neden dolayısıyla ortaya çıkan diş ağrısı yalnızca günü değil, geceyi de mahvetmeye yetiyor. Bunun yanı sıra günlük iş performansını düşüren, yaşam kalitesini aşağıya çeken nedenlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Doktora gidilemediği takdirde diş ağrısını ne keser konusunda derin araştırmaların yapılması kaçınılmaz olacaktır. Peki, doktora gitmeden diş ağrısı nasıl geçer? Zonklayan diş ağrısına ne iyi gelir doğal çözüm önerileri nelerdir? İşte, yanıtları…

Diş Ağrısını Ne Keser? Diş Ağrısı Neden Olur?

Diş ağrısını ne keser? Diş ağrısının aslında belli başlı nedenleri bulunmaktadır. Kısacası bir dişin belirli nedenler olmadan ağrıması mümkün değildir. Bu nedenle en etkili çözüm önerileri sunulabilmesi için diş ağrısının neden olduğunun belirlenmesi önemlidir.

Sürekli diş ağrısını ne keser konusunda kapsamlı araştırmalar yapmanın öncesinde, mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Çünkü doğal yöntemler ve ağrı kesiciler, ağrılarınızı kesin ve net bir şekilde ortadan kaldıramayacaktır. Bu yöntemler yalnızca kısa vadede işe yarayabilmekte, geçici konfor sağlamaktadır.

Diş hastalıklarının neden olduğu ağız kokusu nasıl geçer konusu hakkında bilgi almak için tıklayınız.

1- Şiddetli Diş Ağrısına Ne Yapmalı? Uyutmayan Diş Ağrısı Kesin Olarak Geçer mi?

Şiddetli diş ağrısına ne yapmalı? Öyleyi diş ağrısı günlük yaşantıyı zulme çevirmekte, uykuları haram etmektedir. Uyutmayan diş ağrısı, insanların bedenen dinlenmesinin önüne geçmektedir. Bunun yanı sıra psikolojik açıdan da kişileri zora sokabilecektir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi tedavisi yapılmayan dişlerin, ağrısı artarak devam edecektir.

2- Gece Diş Ağrısı Neden Daha Fazla Hissedilir? Gece Zonklayan Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş ağrısını ne keser? Gece diş ağrısı, gündüze nazaran daha fazla hissedilmektedir. Bunun yanı sıra ince sızlayan diş ağrısına geceleri tahammül edebilmek daha zordur. Birçok insan gündüz ağrılarını öteleyebilse de gece olduğunda, ‘’Gece dişim ağrıyor ne yapmalıyım’’ şeklinde aramalar yapar.

Gece ağrının daha fazla hissedilmesinde bazı nedenler bulunmaktadır. Gün boyu dikey konumda olan insanlar, uyku halinde yatay konumdadır. Bu nedenle vücuda giden kan akımı daha azdır. Kan akımının azlığına bağlı olarak vücudun sinirsel baskısı artış gösterir. Ayrıca ağrı kesici özelliği bulunan endorfin, vücudun gün boyu iyilik halinde olmasını sağlayacaktır.

Endorfin hormonunun salgılanması, gece saatlerinde yok denecek kadar az olduğu için vücut kendini daha bitik hissedecektir. Bu nedenle gece saatlerinde diş ağrısını ne keser araştırması daha fazla yapılır.

3- Diş Ağrısına Ne İyi Gelir Evde Çözüm Önerileri

Diş ağrısını ne keser? Diş ağrısı yaşandığında bu ağrının bir süre azaltılabilmesi için, bazı doğal yöntemlerin kullanılabilmesi mümkündür. Diş ağrısını ne keser evde çözüm önerileri, dişin durumuna göre şu şekilde değişmektedir;

A) İltihaplı Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? İltihaplı Diş Ağrısını Ne Keser?

Diş ağrısını ne keser? İltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir konusu aslında en yorucu durumlardan biridir. İltihaplı diş kişiler üzerinde zonklar derecede diş ağrısına sebebiyet verebilecektir.

Bu diş ağrılarında doğal yöntemler ve ağrı kesicilerde yanıt vermeyebilir. Bu nedenle ilk olarak doktor kontrolüne gidilmesi ve doktor kontrolü sonrasında antibiyotik tedavisine başlanması önerilmektedir.

İltihaplı diş, dişte var olan bakterilerin yarattığı enfeksiyon nedeniyle ağrı yapmaktadır. Tuzlu gargara kullanmak bu bakterilerin yok olmasına ve ağrının geçici olarak giderilmesini sağlayabilecektir. Diş ağrısına ne iyi gelir sirke kullanmakta ağrının hafifletilmesine yardımcıdır. Antibakteriyel etkisi bulunan sirke, ağrıyı azaltabilecektir.

B) Diş Çürüğü Ağrısına Ne İyi Gelir? Çürük Diş Ağrısını En Çabuk Ne Keser?

Diş ağrısını ne keser? Diş çürüğü problemi ile karşılaşanlarda bu durumu araştırabilmektedir.  Çürük dişler, aldığı hava nedeniyle diş sinirlerine baskı yapmakta ve duyarlılığı arttırmaktadır. Çürük dişe evde doğal yöntemlerle müdahale etmek, iltihaplı dişlere nazaran daha kolaydır.

Genel olarak ağızda karanfil çiğnenmesi ya da ağrının olduğu bölgeye karanfil yağı sürülmesi ağrıyı hafifletebilir. Çürük diş ağrısını ne keser konusunda verilebilecek bir diğer öneri ise ağrıyan bölgeye sarımsak sürülmesi olacaktır.

C) Kırık Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Evde Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kırık diş ağrısını ne keser diyorsanız, bu durumda ilk olarak doktora gitmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Çünkü kırık diş, enfeksiyon oluşumuna sebebiyet verebilmekte ve işleri daha da zorlaştırabilmektedir.

Kırık dişin olduğu bölgede çay kaşığı zerdeçal eklenmiş su ile gargara yaparsanız, ağrınız şıp diye kesilecektir. Uyuşturucu özelliği ile tanınan zerdeçallı su bölgedeki enfeksiyonu da tamamıyla ortadan kaldırabilir.

Eğer dişiniz buna rağmen ağrımaya devam ediyorsa başınızın altına çift yastık kullanmanız önerilebilir. Diş ağrısını ne keser yöntemlerinden biri olan bu pozisyon sayesinde kan akımı artacak ve sinire olan baskı büyük ölçüde azalacaktır.

D) Apse Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Apsede Şiddetli Diş Ağrısı Neden Olur?

Apse diş ağrısına ne iyi gelir? Apse genel olarak iltihap toplaması sonrasında ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle yukarıda belirttiğimiz iltihaplı diş ağrısını ne keser sorusunun yanıtlarını inceleyebilirsiniz. Ancak bu yöntemler iyi gelmiyorsa, bir suyun içerisine bir tatlı kaşığı karbonat karıştırıp, gargara yapmanız önerilebilecektir.

E) Nörolojik Diş Ağrısı Neden Olur? Nörolojik Diş Ağrısı İçin İlaç Fayda Eder mi?

Nörolojik diş ağrısına hemen herkese çektiren ve diş ağrısını ne keser konusuna yanıt aratacak durumlar arasındadır. Nörolojik diş ağrısı genel olarak baş ağrısı kaynaklı olarak ortaya çıkar.

Tıpta yansıyan ağrı kavramı, bir ağrının başka bölgede hissedilmesi şeklinde açıklanmaktadır. Kısacası nörolojik diş ağrısı, baştaki problemler sebebiyle ortaya çıkabilecektir.

Bu nedenle diş ağrısını ne keser konusunda etkili sonuçlar alabilmek imkansız olacaktır. Çekilen ağrının neden olduğunun anlaşılabilmesi için, ilk olarak diş doktoruna gidilmesi daha sonra gerekli görülürse nöroloğa başvurulması gereklidir.

4- Diş Ağrısına En İyi Gelen İlaç Hangisi | Diş Ağrısına İyi Gelen Ağrı Kesici Listesi

Diş ağrısını ne keser? Evdeki doğal yöntemleri kullanmanız diş ağrınızı geçirmeye yetmiyorsa bu durumda ilaç kullanımına başvurabilirsiniz. İlaçlar hızlı bir şekilde ağrı eşiğinizi yükselteceği için, var olan ağrınızı hissetmemenizi sağlayacaktır.

YouTube video

Diş ağrısına en iyi gelen ilaç, ağrının şiddeti ve dişin durumuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Kırık diş ve iltihaplı dişlerde daha yüksek mg sahip ilaçlar tercih edilmelidir. En çok merak edilen sorulardan biri olan Parol diş ağrısına iyi gelir mi konusunun ancak çürük dişte yarar sağlayacağı söyleyebilecektir. Diş ağrısını ne keser konusunda şu ilaçlar tercih edilebilecektir;

Apranax,Cataflam,Majezik,Arveles,Dexday,Dicloflam,Vermidon şeklindedir.

Etkili bir diş ağrı kesicisi Dexday prospektüs için tıklayınız. 

5- Bonus: Sigara Diş Ağrısına İyi Gelir mi?

Diş ağrısını ne keser konusunda birçok insan yeni çözümler arayarak, ağrısını hafifletmek istiyor. Son günlerde sigara diş ağrısına iyi gelir mi sorusu ise işte bu yüzden araştırılıyor. Sigara içmek doğru bilinenin aksine diş kayıplarına neden olan bir durumdur. Sigaranın ağrıyı azaltma ya da artırma gibi bir etkisi olmayacaktır.

Çünkü sigara dişte gevşemelere ve diş araları ile diş etlerinde boşluklara neden olmaktadır. Zamanla bu boşluklar diş kaybı, dolayısıyla kemik kaybı ile sonuçlanacaktır. Kısacası, diş ağrısını ne keser sigara ile alakalı değildir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!