featured

Dişleriniz Işıl Işıl Parlasın İster misiniz? İşte Dişlerinizin Işıl Işıl Parlamasını Sağlayacak 10 Farklı Yöntem!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dişleriniz ışıl ışıl parlasın ister misiniz? İşte çürüksüz ve pırıl pırıl parlayan dişler için yapmanız gerekenler…

Dişlerinin ışıl ışıl parlamasını hangi yetişkin istemez ki? 20 ila 64 yaşındaki tüm yetişkinlerin yaklaşık %90’ında en az bir çürük bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yapılan araştırmalarda %60’ının üzerinde bir kesimin diş renginden memnun olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Oysa ki yalnızca birkaç yöntem ile kalıcı çürüklerden kurtulabilmek ve istenilen diş rengine ulaşabilmek mümkündür. Nasıl mı? Gelin, birlikte yanıtlayalım.

2/11

Çaya ve Kahveye Süt Katmayı Unutmayın!

Çaya ve Kahveye Süt Katmayı Unutmayın!

Çaya ve kahveye süt katılmasının diş rengini koruduğunu ve çürükleri azalttığını biliyor musunuz? Çay ve kahve içerisinde süt barındırmadığında asidik bir içecektir. Ancak süt bu asiditeyi büyük ölçüde kırabilmektedir. Günlük kahve ya da çay tüketen kişinin mine tabakasının inceldiği açıkça görülebilmektedir. Bunun yanı sıra çay ve kahvede tanen asidi bulunur. Bu asit çoğunlukla dişte sarımsı lekelerin oluşmasına neden olur. Çay ve kahveye süt eklendiğinde, bu riskler önemli ölçüde düşer.

3/11

Diş Çay ve Kahveden Hemen Sonra Fırçalanmamalı

Diş Çay ve Kahveden Hemen Sonra Fırçalanmamalı

Uzmanlar uyarıyor! Diş çay ve kahve tüketiminden hemen sonra fırçalanmamalıdır. Çünkü onlara göre kahve, çay ile diş macunun karıştırılması iyi bir fikir değil. Macunun etkisini gösterebilmesi adına çay ya da kahve tüketiminden yaklaşık 30-60 dakika sonrasında dişin fırçalanması gerekiyor. Böylece diş minesinin parçalanmadan kalabilmesi de mümkün oluyor.

4/11

Yemeklerden Sonra Florürlü Su İçebilirsiniz

Yemeklerden Sonra Florürlü Su İçebilirsiniz

Uzmanların önerdiği konulardan bir diğeri yemek sonrasında florürlü su içilmesidir. Ağzımızdaki tükürük ağız içerisinde bulunan diş ve diş etlerinin sağlığını koruyabilmektir. Kahve, çay ya da benzeri alışkanlıklar tükürük salgısını azaltır. Florürlü su ise tükürük yapımını destekleyen bir içecektir. Ayrıca dişlerde oluşabilecek leke ve çürükleri önleyebilmektedir.

5/11

Diş İpi Kullanmayı Unutmayın

Diş İpi Kullanmayı Unutmayın

Ülkemizde yapılan bir araştırmaya göre, diş ipi kullanım yüzdesi oldukça azdır. Bu araştırma sonucuna göre 100 kişinin ancak 11 tanesi diş ipi kullandığını belirtmektedir. Diş ipi diş aralarına giren yemek artıklarının çıkarılmasını desteklemektedir. Diş aralarında kalan besin artıkları dişi hızlı bir şekilde çürütür. Ancak diş ipi kullanıldığında, böyle bir risk ile karşı karşıya kalınmayacaktır. Yapılan araştırmalara göre günde en az bir kez diş ipi kullanılmalıdır.

6/11

Günde En Az 20 Dakika Sakız Çiğnemek

Günde En Az 20 Dakika Sakız Çiğnemek

Sakız çiğnemenin tükürük salgısını arttırdığını artık hepimiz biliyoruz. Ağız içerisindeki tükürük salgısının artması hem dişlerdeki çürüklerin azalmasını hem de diş lekelerinin oluşmasını önleyecektir. Ayrıca sakız ile diş aralarına giren besinlerin çıkarılması da mümkün olabilecektir. Bu nedenle her gün şeker içeriği bulunmayan sakız çiğnemeye özen gösterilmelidir.

7/11

Diş Fırçalama İşlemini Doğru Yapıyor musunuz?

Diş Fırçalama İşlemini Doğru Yapıyor musunuz?

Günümüzde pek çok insan günde en az 2 kez diş fırçaladığı halde,olumlu sonuç alamadığını belirtiyor. Bunun ana nedeni ise doğru bir yöntem ile diş fırçalayamıyor oluşu. Doğru yöntemler kullanılmadığı takdirde dişler iyi temizlenemeyecek ve yiyeceklerden olumsuz etkilenmeye devam edecektir. Bunun için diş doktorlarının çekmiş olduğu videoların izlenerek, nasıl iş fırçalanması gerektiğinin öğrenilmesi önerilmektedir. Üstelik günde 2-3 kereden fazla dişinizi fırçalamanız, diş minesinin aşınmasına neden olabilir.

8/11

Sürekli Abur Cubur Tüketmeyin

Sürekli Abur Cubur Tüketmeyin

Bir dişe verilebilecek en büyük hasar abur cubur tüketmek olacaktır. Özellikle aşırı yağlı ve şekerli gıdalar dişlerde asla geçmeyecek ağır hasarlar bırakmaktadır. Bu nedenle diş sağlığını önemseyen kişiler, haftada 1-2 kereden daha fazla abur cubur tüketmemelidir.

9/11

Bir Şeyleri Açmak İçin Dişinizi Kullanmayın

Bir Şeyleri Açmak İçin Dişinizi Kullanmayın

Hemen herkes açamadığı bir şey söz konusu olduğunda ilk olarak dişlerini kullanır. Ancak bu hareket çok yanlış bir harekettir. Bu işlem nedeniyle dişlerde kırılmalar ve taş oluşumu meydana gelebilir. Kırılan dişler lekelenme ve çürüklere maruz kalan dişler arasındadır. Bu nedenle bu konuda daha hassas davranılmalıdır.

10/11

Sigara İçmemek

Sigara İçmemek

Sigara içmek dişlerin renginde sararmanın oluşmasına neden olabilir. Sigara dumanı içerdiği kimyasal maddeler açısından tam bir zehirdir. Bu nedenle dişlere yapışan sigara dumanı diş çürümelerine, lekelenmelere ve sararmalara yol açacaktır. Dişlerinizin çürüksüz ve pırıl pırıl görünmesini istiyorsanız, sigarayı hayatınızdan çıkarmalısınız.

11/11

Düzenli Olarak Gargara Yapın

Düzenli Olarak Gargara Yapın

Diş çürüklerini, lekelenme ve sararmalarını ortadan kaldırmak istiyorsanız, günde en az bir kez gargara yapmanız önerilmektedir. Gargara tükürük yapımını arttırırken, bir yandan da dişlere yapışan zararlı maddeleri yok edecektir. Gargara konusunda markaların hazır ürünlerini tercih edebileceğiniz gibi, doğal ve kimyasal içeriği bulunmayan önerilere de yer verebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!