featured

Doğalgaz Abonelik Ücreti 2022 | Doğalgaz Güvence Bedeli Ne Kadar? Doğalgaz Aboneliği Ücreti 2022 Geri Alma Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğalgaz abonelik ücreti 2022, ev alan ya da evini taşıyacak olan kişileri yakından ilgilendiriyor. Binlerce vatandaş her yıl doğalgaz aboneliğini nasıl oluşturacağını ve bunun için ne kadar bir ödeme yapması gerektiğini bilmek istiyor.

Bu yazıda neler var?

Doğalgaz aboneliği ücreti 2022 yılı ve önceki yıllar içerisinde doğalgaz tesisatı ya da daha önce açtırılıp açtırılmadığına göre farklılık gösteriyor. Peki, doğalgaz abonelik ücreti 2022 ne kadar? Abonelik üstüne almak ne kadar 2022? Online doğalgaz açtırma işlemi nasıl yapılır? İşte, detaylar…

Doğalgaz Aboneliği Ücreti 2022 Yılı İçin Belli Oldu mu? Doğalgaz Abonelik Ücreti 2022 Yılında Zamlanacak mı?

Doğalgaz abonelik ücreti 2022 diğer yıllar gibi 1 Ocak sonrasında güncellenerek, vatandaşlarla paylaşılacaktır. Henüz 2022 yılına giriş yapılmadığı için güncel fiyatın ne olacağına dair bir öngörü bulunmamaktadır. Ancak her yıl olduğu gibi doğalgaz aboneliği ücreti 2022 yılında belirli bir miktarda zam görecektir.

Doğal gaz Aboneliği Kaç Para? Doğalgaz Kaça Açılıyor?

Doğal gaz aboneliği kaç para konusu aslında iki duruma göre farklılık göstermektedir. Bunlardan ilki doğalgaz tesisatı, ikincisi ise doğalgaz aboneliğinin ilk kez oluşturulup oluşturulmadığıdır.

Doğalgaz tesisatı söz konusu olduğunda fiyatlandırma kombi kullanımı, doğalgaz kullanımı ve ön ödemeli sayaçlara göre belirlenmektedir. İkinci unsurda ise dairenin yeni olması ya da daha önce bir aboneliğin oluşturulmuş olması fiyatta farklılıkların olmasına neden olacaktır. Doğalgaz kaça açılıyor? Doğalgaz aboneliği ücreti 2022 için belirlendi ve 1 Ocak 2022 yılı itibariyle yürürlüğe girecek.

Abone bağlantı bedeli: 1158 TLİlave abone bağlantı bedeli: 651 TLBağlantı kontrol ve onay bedeli ilk 100 metre için:651 TLİlave bağlantı kontrol ve onay bedeli her 1 metre için: 4 TLKombi güvence bedeli: 620Soba güvence bedeli: 551Merkezi sistem güvence bedeli :551Ocak güvence bedeli:70Şofben güvence bedeli:35

Ayrıca yukarıdaki meblağlardan farklı olarak ön ödemeli sayaçlarda herhangi bir güvence talebi söz konusu değildir. Doğalgaz aboneliği ücreti 2022 yılı itibariyle güncellenerek, bu rakamların üzerine çıkacaktır. Yeni fiyat tarifesi ise 1 Ocak 2022 itibariyle vatandaşlarla paylaşılarak, EPDK kurul kararının Resmi Gazete’de yayınlanması itibariyle resmen yürürlüğe girecektir.

1- Doğalgaz Abonelik Firmaları Nelerdir? Abonelik ve Doğalgaz Güvence Bedeli Ödeme Firmalara Göre Değişiyor mu?

Doğalgaz abonelik firmaları Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet göstermektedir. Genel olarak her bölgede tanınan ve bilinen firmaların sertifikalı küçük firmaları yer almaktadır. Doğalgaz abonelik ücreti 2022 yılında firmalara göre değişiklik yaşamayacaktır. Firmalar EPDK kurul kararına uymak durumunda olduğu için abonelik ve doğalgaz güvence bedeli gibi meblağlarda fiyat değişiklik söz konusu olmayacaktır.

A) İGDAŞ Doğalgaz Abonelik Ücreti 2022 

İĞDAŞ Doğalgaz abonelik ücreti 2022 yılı için netleşmemiş olsa da, 2021 yılında diğer firmalarla aynı şekilde tarifelendirilmişti. Yalnızca İstanbul iline hizmet veren bu firma, diğer illerde şubelere sahip değildir.

B) Ankara Doğalgaz Abonelik Ücreti

Ankara doğalgaz aboneliği ücreti 2022 yılı içinde 200 metrekareye kadar olan evler için, fiyatlandırılacaktır. 200 metrekarelik alanın aşılması durumunda ise ilk 100 metrekare için 651 TL ilave yapılmaktadır.

Ankara ilinin tüm ilçelerine Başkent Doğalgaz firması hizmet vermektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi doğalgaz faturasını ödeyemeyenler için yepyeni bir Kara Kış Destek Paketi oluşturdu. Bu kapsamda Doğalgaz Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? konulu yazımıza göz atabilirsiniz.

C) Aksa Doğalgaz Abonelik Ücreti 2022 Ne Kadar?

Aksa doğalgaz abonelik ücreti 2022 yılı için henüz belirlenmemiştir. Yurdun dört bir yanında Aksa doğalgaz sertifikalı firmalar bulunmaktadır. Doğalgaz aboneliği ücreti 2022 bilgisi alabileceğiniz Aksa doğalgaz şubeleri Afyon, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Adana, Elazığ, Gümüşhane, Bayburt, Manisa, Ordu, Giresun, Sivas, Tokat, Amasya, Van, Ağrı, Bandırma, Çanakkale, Düzce, Ereğli, Gemlik, Malatya, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Trabzon ve Rize illeri şeklindedir.

D) Akmercan Doğalgaz Abonelik

Doğalgaz abonelik ücreti 2022 hakkında güncelleme yapacak firmalardan bir diğer Akmercan doğalgazdır. Yurdun belli bölgelerinde bulunan Akmercan doğalgaz sertifikalı firmalar ile dağıtım işlemini gerçekleştirmektedir. Akmercan doğalgaz firmasının hizmet verdiği iller ise; Muğla, Sinop, Mardin, Tunceli, Hakkari, Şırnak, Artvin, Zonguldak, Bartın, Sakarya şeklindedir.

E) Diğer Doğalgaz Dağıtım Firmaları Nelerdir?

Türkiye’nin diğer bölge ve şehirlerine doğalgaz dağıtım hizmeti verilen firmalar ise çoğunlukla illere özel olarak kurulmuşlardır. Bu nedenle diğer bölgelerde doğalgaz aboneliği ücreti 2022 bilgisi araştırması yapıyorsanız, ilinizin dağıtım şirketinin resmi web sitesine göz atabilirsiniz.

2- Yeni Ev Doğalgaz Abonelik Ücreti 2022 | Yeni Evler İçin Doğalgaz Abonelik Açtırma Ne Kadara Mal Olur?

Yeni ev doğalgaz abonelik ücreti 2022 yılında diğer yıllara nazaran daha zamlı olarak karşımıza çıkacaktır. Yeni evler için doğalgaz abonelik açtırma, ilave abonelik işlemine nazaran daha fazladır. Yeni ev doğalgaz abonelik ücreti 2021 yılında 749 TL olarak belirlenmiştir. Bu rakam 200 metrekareye kadar olan yaşam alanlarını kapsamaktadır.

200 metrekareyi aşan evlerde ilk 100 metrekare için ise 651 TL’lik ek bir ücret talebi söz konusu olmaktadır. Yeni evlerde 200 metrekareyi aşmıyorsa KDV dahil 1358 TL, aşıyorsa KDV dahil 1652 TL’lik bir abonelik ücreti ödenmektedir.

Bu rakamlara birde binde 9.48 oranında, damga vergisi eklentisi yapılmaktadır.  Bunun yanı sıra yeni evlerde doğalgaz aboneliği ücreti 2022 fiyatlandırmasına, doğalgaz güvence bedeli de eklenmektedir. Buda kullanılacak güvence türüne göre farklılık göstermektedir. Ayrıca yeni ev sahiplerinin güvence bedeli ve doğalgaz abonelik ücreti 2022 yanı sıra sayaç bedeli ödemesi gereklidir.

A) Doğalgaz Aboneliği İçin Ne Gerekli? Doğalgaz Abonelik İçin Gerekli Evraklar

Doğalgaz aboneliği için ne gerekli? Doğalgaz abonelik ücreti 2022 ödemesi öncesinde bazı evrakların tamamlanması ve doğalgaz dağıtım şirketine başvuru yapılması gereklidir. Yeni evler için doğalgaz abonelik için gerekli evraklar ise şunlardır;

Nüfus cüzdanı,Tapu ya da kira kontratı,Vergi levhası fotokopisi,Doğalgaz tesisat numarası,Ticaret sicili gazetesinin ilk sayfasının fotokopisi ( İşyerleri için)Yetki belgesi ve imza sirküleri ( İşyerleri için)Kaşe (İşyerleri için) şeklindedir.

B) Doğalgaz Aboneliği Ücreti 2022 | Doğalgaz Abonelik İnternetten Nasıl Yapılır?

Doğalgaz aboneliği ücreti 2022 ödemesi öncesinde başvurunuzu E-devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Peki, doğalgaz abonelik internetten nasıl yapılır?

Doğalgaz aboneliği için E-devlet üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz gereklidir. Daha sonrasında Doğalgaz dağıtım şirketlerinin sunduğu E-hizmetler sayfasına giriş yapmalısınız. Buradan il seçimi yaparak, ‘’Bireysel Abonelik Başvurusu’’ yapmanız ve işlemi tamamlamanız gerekecektir.

3- Doğalgazı Üstüne Almak Ne Kadar 2022? Kiracı Doğalgaz Abonelik Ücreti 2022

Doğalgazı üstüne almak ne kadar 2022? Doğalgaz abonelik ücreti 2022 yılı ve diğer önceki yıllarda kiracılarda farklılık göstermektedir. Kiracı ve ev sahipleri, genel olarak doğalgaz aboneliği ücreti 2022 konusunda anlaşmazlıklar yaşamaktadır. Ancak genel olarak doğalgaz abonelik için gerekli olan tüm ücretler ev sahibi tarafından karşılanmalıdır.

Kiracı doğalgaz abonelik ücreti 2022 ise yalnızca güvence bedelinden ibarettir. Daireyi aktif olarak kullanacak olan kiracı güvence bedelini ödemelidir. Ancak abonelik ücreti tamamen ev sahibi tarafından karşılanmalıdır. Bu kapsamda kiracı kombi için 620, soba ve merkezi sistem için 551, ocak için 70, şofben için ise 35 TL’lik bir ödeme yapacaktır.

A) Kiracı Doğalgaz Üyeliği Nasıl Yapılır?

Kiracı doğalgaz üyelik E-devlet sistemi üzerinden ya da direkt doğalgaz şirketine başvuru yaparak yapılabilecektir. Doğalgaz abonelik E-devlet başvurusu için, öncelikle şirketlerin E-hizmetler sayfasına girilmesi, il-ilçe seçimi yapılması gereklidir. Daha sonra adımların tamamlanması ve doğalgaz abonelik ücreti 2022 güvence bedeli ödemesinin yapılması gereklidir.

B) Kiracı Doğalgaz Aboneliği İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kiracı doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar, ev sahiplerinin başvurusuna nazaran daha azdır. Kiracıların abonelik için şu belgeleri temin etmesi beklenir;

Abone olarak kişinin TC’sinin yazılı olduğu kimlik ya da ehliyet belgesi,Mülkün tapu fotokopisi,Mülk sahibinin abone olması için onay verdiğini gösteren imzalı dilekçe,Kira kontratı

4- Doğalgaz Abonelik Devri Nasıl Yapılır?

YouTube video

Doğalgaz abonelik devri nasıl yapılır? Daha önce oturulmuş bir ev satın alındığında eski ev sahibinden aboneliğin devri alınmalıdır. Doğalgaz abonelik devri sırasında, doğalgaz abonelik ücreti 2022 kapsamında bağlantı ücreti ödenmiş olacaktır. Bu nedenle devir aşamasında da kiracıların ödediği gibi yalnızca güvence bedelinin ödenmesi gereklidir.

Doğalgaz abonelik devri sırasında da nüfus cüzdanı, bina tesisat numarası, tapu ya da kira kontratı yeterli olacaktır. İşyerleri için devir söz konusu ise Vergi levhası, kaşe, imza sirküleri ve yetki belgesi talep edilmektedir.

Doğalgaz abonelik devri E-devlet ya da doğalgaz dağıtım şirketine şahsen başvuru ile yapılabilecektir. Doğalgaz aboneliği ücreti 2022 ödemesi yapılmayıp, abonelik devrinin alınmaması suçtur. Bu suçun tespit edilmesi halinde, doğalgaz kesilerek usulsüz kullanım hakkında cezai işlem başlatılmaktadır.

5- Doğalgaz Sayaç Fiyatı Ne Kadar? Doğalgaz Saat Ücreti 2022

Doğalgaz aboneliği ücreti 2022 kapsamında dahil edilebilecek bir diğer ücret sayaçtır. Doğalgaz saati olarak da bilinen sayaç, ilk kez doğalgaz bağlantı aboneliği yapılacak evler için alınmaktadır. Kısacası, doğalgaz kullanımına yeni başlayacak olan ya da sıfır evlerde doğalgaz sayaç fiyatı ne kadar diye araştırılmalı ve ödemesi yapılmalıdır.

Doğalgaz abonelik ücreti 2022 ilaveten, doğalgaz saat ücreti 35 ile 620TL aralığında değişiklik göstermektedir. Ayrıca kişiler doğalgaz faturasını ödemediği ve son ödeme tarihini aştığı takdirde, ödeme yapacağı sırada bir sayaç açma kapama ücreti alınmaktadır. İç tesisat işlem bedelleri ise 52 ile 397 lira arasında olacak. Sayaç açma kapama bedeli için verilmesi gereken ücret ise 36 TL’dir. Son olarak sayaç değişim bedeli olarak ise 306 lira talep edilecek. 

6- Doğalgaz Abonelik Ücreti Ödeme Nasıl Yapılır? Doğalgaz Aboneliği Ücreti 2022 Nasıl Ödenir?

Doğalgaz abonelik ücreti ödeme peşin ve nakit olarak yapılmaktadır. Doğalgaz aboneliği ücreti 2022, doğalgaz dağıtım şirketine yapılmalıdır. E-devlet üzerinden başvuru adımlarını tamamlayan üyelere ise, ödeme ile ilgili bilgilendirmeler yapılmaktadır. Doğalgaz abonelik ücreti 2022 tek seferde ödenemeyecek ise, doğalgaz dağıtım şirketinin esneklik gösterebilmesi mümkündür.

7- Doğalgaz Abonelik Ücreti Taksitlendirme | Doğalgaz Abonelik Ücreti Kaç Taksit ile Ödenebiliyor?

Doğalgaz abonelik ücreti 2022 tek seferde ödenemediği durumlarda taksitlendirme yapılabilecektir. Doğalgaz abonelik ücreti kaç taksit konusunda ise doğalgaz dağıtım şirketi ile irtibata geçilmesi gereklidir.

8- Doğalgaz Abonelik Sorgulama | Doğalgaz Abonelik Başvuru Sonrası Nasıl Sorgulama Yapılır?

YouTube video

Doğalgaz aboneliği ücreti 2022 ödemesinin yapılması ve başvurunun tamamlanması sonrasında üyelik resmen oluşturulmaktadır. Doğalgaz abonelik başvurusu sonrasında, doğalgaz abonelik sorgulama işlemi E-devlet üzerinden yapılabilir.

Sorgulama işlemi için arama butonuna ‘’Doğalgaz abonelik sorgulama’’ yazılması yeterlidir. Abonelik işlemi sonrası Gaz açma için bir randevu oluşturulmalıdır. Doğalgaz dağıtım şirketinin Tesisat kontrol servisine başvurulması halinde randevu oluşturulur.  Randevu günü ve saati sonrasında ise doğalgazınızı aktif olarak kullanabilmeniz mümkün olacaktır. E devlet doğalgaz aboneliği sorgulama için tıklayınız.

9- Doğalgaz Depozito Ücreti Ne Kadar? Doğalgaz Abonelik Ücreti Geri Alma

Doğalgaz aboneliği ücreti 2022 kapsamında ödeyeceğiniz meblağ üzerinden bir kısmı depozito sayılmaktadır. Doğalgaz depozito ücreti ne kadar? Doğalgaz abonelik ücreti 2020 fiyatlandırmasına dahil olan güvence bedelleri depozito olarak kabul edilmektedir.

Doğalgaz aboneliğinin sonlandırılması sonrasında bu güvence bedelleri iade edilmektedir. O yıl doğalgaz güvence bedeli ne kadar ise o yönde bir ödeme yapılmaktadır. Kullanım sırasında güvence bedeline ne kadar zam geldiyse, aboneliğini kapattıran kişi o zamlı miktarı depozito olarak alacaktır.

10- Doğalgaz Abonelik Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

YouTube video

Doğalgaz aboneliğini nasıl iptal ettirebilirim? Doğalgaz aboneliği ücreti 2022 abonelik kapattırma işlemi sırasında iade edilmemektedir. Abonelik kapattırma işlemi sonrasında yalnızca güvence bedeli depozito olarak alınmaktadır.

Kişinin doğalgaz abonelik kapatma işlemi için doğalgaz dağıtım şirketine şahsen başvuru yapması gereklidir. Ayrıca E devlet üzerinden ‘’Doğalgaz Abonelik Sözleşme Feshi Başvurusu’’ şeklinde arama yapılarak, abonelik iptal ettirilebilir.

Doğalgaz abonelik kapatma işleminde, kişinin doğalgaz şirketine herhangi bir borcunun bulunmaması ve tüm faturalarını eksiksiz ödemiş olması gereklidir. Ayrıca şahsen başvuruda tesisat numarası, kira kontratı ya da tapu belgesi ve son olarak kimlik fotokopisi talep edilmektedir.

Doğalgaz abonelik işlemi sonrasında En iyi doğalgaz markası hangisi bilgi almak isterseniz, bu yazıya göz atabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!