featured

Doğalgaz Faturası Nasıl Düşer Diyenler Buraya! Doğalgaz Faturasının Az Gelmesini Sağlayacak 13 Yöntem

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğalgaz faturası nasıl düşer, evim daha çok nasıl ısınır diye düşünüyorsanız bu yöntemleri mutlaka denemelisiniz.

Hızla artan hayat pahalılığı, peş peşe gelen zamlar derken devir gerçekten de ekonomi devri haline geldi. Bu ekonomi devrinde kış aylarını kabusa çevirenlerden biri de hiç kuşkusuz doğalgaz faturası… Haliyle insanlar geçirebilmek için cep yakan doğalgaz faturası nasıl düşer diye araştırmaya başladı. Eğer siz de onlardan biriyseniz bu yazımız sizin için. İşte, evinizin daha iyi ısınmasını ve doğalgaz faturasının daha az gelmesini sağlayacak birbirinden etkili 13 yöntem…

Kış Gelmeden Kombi ve Radyatörlerin Yıllık Bakımını Yaptırın

Kış Gelmeden Kombi ve Radyatörlerin Yıllık Bakımını Yaptırın

Doğalgaz faturasının az gelmesini sağlamak istiyorsanız öncelikle kış gelmeden kombinizin yıllık bakımını ve gerekliyse radyatör temizliğini yaptırmalısınız. Çünkü tıkanan boru veya radyatörler yüksek derecede dahi yaşam alanlarınızın ısınmasına engel olacak. Bu nedenle doğalgaz faturası nasıl düşer diye düşünüyorsanız; ilk işiniz bakım yaptırmak olmalı.

Pencerelerinizi Baloncuklu Naylonla Kaplayın

Pencerelerinizi Baloncuklu Naylonla Kaplayın

Doğalgaz faturası nasıl düşer sorusuna verilecek en basit cevaplardan biri… Çeşitli ürünlerin içinden çıkan, söz konusu ürünlerin kırılmaması için tercih edilen ve çoğu kişiye patlaması keyif veren baloncuklu naylon kullanarak hem evinizi daha iyi ısıtabilir hem de doğalgaz faturanızın daha az gelmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey; pencerelerinizi baloncuklu naylon ile kaplamak.

Genel olarak çift camlı pencereler yüzde 20, tek camlı pencereler ise yüzde 50 oranında ısı kaybına neden olur. Eğer pencerelerinize bu naylonları yapıştırırsanız hem ısının kaybolmasına engel olabilir, güneş ışığının ise içeri girmesini sağlayabilirsiniz.

Termostatik Vana Kullanın

Termostatik Vana Kullanın

Doğalgaz faturası nasıl düşer, doğalgaz faturam nasıl daha az gelir diye araştırma yapıyorsanız büyük oranda işinize yarayacak bir yöntemlerden biri de; termostatik vana tercih etmek olacaktır. Bu vanalar oda sıcaklığının istenilen düzeyde kalmasını ve enerjiden tasarrufu sağlar.

Kapıların Altına Kapı Süpürgeliği Yapıştırın

Kapıların Altına Kapı Süpürgeliği Yapıştırın

Çoğunlukla yaşam alanlarının içindeki ısı, kapı altlarındaki boşluktan süzülür gider ve bunu çoğu zaman fark etmeyiz. Bu nedenle mutlaka kapı altları için kapı süpürgeliği tercih etmelisiniz.

Radyatörleri Perdeyle Kapatmayın

Radyatörleri Perdeyle Kapatmayın

Eğer tercih ettiğiniz perdeler yere kadar uyanıyorsa ve radyatörleriniz pencerenin altındaysa mutlaka buna bir çözüm bulmalısınız. Çünkü perde ile kapanan radyatörler, ısının dağılmasına engel oluyor. Bu nedenle kaloriferleriniz açıkken radyatörlerinizin perdeye kapanmadığından emin olun.

Duvardan Duvara Halı Kaplama Tercih Edin

Duvardan Duvara Halı Kaplama Tercih Edin

Evinizin dekorasyonuna önem veriyor ve bu nedenle evinizde pek fazla hali kullanmıyor olabilirsiniz. Ancak doğalgaz faturası nasıl düşer diye bir yol arıyorsanız, halıların bu konuda oldukça etkili olduğunu bilmelisiniz ve kış aylarında evinizin zeminini hali ile kaplamaya özen göstermelisiniz. Çünkü zeminin hali ile kaplı olması işi kaybını önler ve ısıyı içeride tutar. Bu da, düşük derecede dahi evin ısınmasını ve doğalgaz faturasının daha az gelmesini sağlar.

Radyatörlerin Önüne Eşya Koymayın

Radyatörlerin Önüne Eşya Koymayın

Kış aylarında ev dekorasyonu değiştirmek, doğalgaz faturasının daha az gelmesini sağlayabilir. Özellikle de radyatörlerin önünde eşyalar, mobilyalar, koltuklar bulunuyorsa mutlaka dekorasyon değişikliğine gitmelisiniz. Çünkü işi dağılımının doğru bir şekilde gerçekleşmesi için radyatör önünde herhangi bir eşya bulunmaması gerekiyor.

Odalarınızı Sık Sık Nemlendirin

Odalarınızı Sık Sık Nemlendirin

Kış aylarında kombi açıkken odaları nemlendirmeyi hem sağlığınız için hem de doğalgaz faturasının daha az gelmesi için alışkanlık haline getirmelisiniz. Çünkü nemli ortamlarda sıcaklık daha fazla hissedilir ve aynı zamanda üst solunum yollarının kurumasının önüne geçer.

Radyatörlerin Arkasını Alüminyum Folyo ile Kaplamayı Deneyin

Radyatörlerin Arkasını Alüminyum Folyo ile Kaplamayı Deneyin

Doğalgaz faturasının az gelmesini sağlayacak en kolay yöntemlerden bir tanesi; radyatörlerin arkasının alüminyum folyo ile kaplanması. Bu yöntem biraz göz zevkinizi bozabilir ancak zam üstüne zam gelen doğalgaz faturasının yüksek gelmesinden oldukça iyi. Genel olarak radyatörler, yaşam alanlarının dış duvarlarına takıldığı için ısıyı çabucak kaybeder. Bu durumu engellemek için de radyatörlerin arkasına alüminyum folyo yerleştirmek yeterli. Tabi ki de burada bahsettiğimiz mutfaklarda kullandığımız tarzdaki alüminyum folyolar değil. Daha kalın ve kaliteli olanları tercih etmelisiniz.

Radyatör Borularını Köpükle Kaplayın

Radyatör Borularını Köpükle Kaplayın

Bilindiği üzere; radyatörlere ulaşan sıcak su, borularla taşınıyor ve bu borulardan sıcak suyun geçişi sırasında ısı kaybı yaşanmasını önlemek için köpükle kaplama yoluna gidebilirsiniz. Özellikle bulunduğunuz yerde hava sıcaklığı oldukça düşükse mutlaka boruları köpükle kaplamalısınız. Eğer köpük bulamazsanız idareten gazete kağıtları ile de boruları sarmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem, daha fazla enerji harcanmasının önüne geçecek ve doğalgaz faturanızın daha az gelmesini sağlayacak.

Kombiyi Kapatmayıp Düşük Derecede Sürekli Açık Tutun

Kombiyi Kapatmayıp Düşük Derecede Sürekli Açık Tutun

Çoğu kişi doğalgaz faturasının daha az gelmesi için evde olmadığı saatlerde ya da geceleri kombiyi kapatma yoluna gidiyor. Ancak bu yöntem pek de doğru değil. Çünkü kombi kapatıldığında tasarruf sağlansa da, açıldığında ortamı ısıtmak için daha fazla enerji harcıyor. Bu da doğalgaz faturasının yüklü gelmesine neden oluyor. Bu nedenle düşük ısıda kombiyi sürekli çalıştırmak en etkili yöntem.

Duvarlarınıza Mantolama Yaptırın

Duvarlarınıza Mantolama Yaptırın

Doğalgaz faturasını düşürmenin en etkili yollarından biri de mantolama. Eğer evinizin duvarlarında ısı yalıtımını sağlayan mantolama yoksa mutlaka yaptırmalısınız. Bu yöntem, diğerlerine göre biraz daha maliyetli olsa da uzun vadeli bir önlem. Üstelik sadece doğalgaz faturanızı düşürmekle kalmaz, kış aylarında evinizi bu sayede daha sıcak tutabilirsiniz.

Bakanın Dahiyane Fikrine Kulak Verin

Bakanın Dahiyane Fikrine Kulak Verin

Kur artışı, artan hayat pahalılığı derken üst üste gelen zamlar nedeniyle halk nereden, nasıl tasarruf ederim diye düşünürken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez muhteşem bir öneri sunarak doğalgaz faturası nasıl düşer sorununa “Kombiyi 1 derece kısarak faturalarda yüzde 7’lik tasarruf sağlanabilir” sözleriyle açıklık getirdi. Eğer kombiyi 1 derece düşürürseniz belki gelen doğalgaz zammından etkilenmeyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!