featured

Doğayla İç İçe Bir Tatil Glamping Nedir? Glamping Tatili Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Glamping için kamp tatillerinin lüks duygusuyla yeniden yorumlanması diyebiliriz …Bu duyguyu özellikle pandemi sırasında yeniden şekillenmeye başlayan tatil alışkanlıklarında sık sık duymaya başladık. Bir kez daha doğa ile iç içe olacaksınız, çadırda kalacaksınız ama yanınızda jakuzi olacak, uyku tulumu yerine rahat bir yatak, özel tasarlanmış banyo ve daha fazlası… Geceleri biraz ısınmak içib sıcak bir banyo bile yapabilirsiniz Kulağa nasıl geliyor? Gelin şu Glamping tatilin nasıl yapıldığına birlikte bakalım…

Glampig Nedir? 

Glam “Göz alıcı” (büyüleyici ve çekici anlamında) ve kamping “kamp” (kamp anlamında) kelimelerinin birleşimi yani glamping, doğa içinde son derece konforlu bir tatil geçirmek isteyenleri cezbeden bir tatil seçeneği olarak tanımlanabilir. Uzak ve sakin bir bölgede lüks turizm, muhteşem doğal manzara, göz alıcı konforlu dekorasyon ve kaliteli hizmet ile kim kendini ödüllendirmek istemez ki?

Eşsiz manzara ve dekorasyon tarzları ile doğanın ortasında oldukça romantik bir atmosfer yaratan kamp alanları, son yıllarda çiftlerin ve balayı çiftlerinin de gözdesi haline geldi.

Glamping ile Kamp Yapmak Arasındaki Farklar Nelerdir?

Glamping tatilden farklı olarak normal kamp yapmak için çadırınızı taşımanız gerekir. Glamping çadır fiyat araştırmasına girerseniz, normal bir glamping tatilin daha hesaplı olabileceğini göreceksinizdir.Tabi doğanın ortasında sıfırdan başlayacağınız için işiniz bir çadırda bitmeyecek. Uyumak için uyku tulumları, sandalyelerde oturmak için portatif sandalyeler, masalar, kamp ocakları (yemek yapmayı planlıyorsanız), kamp ortamında saklanmaya uygun yiyecekler, tencere ve tabureler … Liste çok mu büyük? Elbette çadır kampının tadı farklı. 

Kamp yapmak istiyorsanız, doğanın içinde büyük bir lüks çadır tüm ekipmanlarla donatılacak ve sizi bekliyor olacak. Normal şartlar altında bir çadır 2 kişi, lüks bir çadır varsa 5-10 kişi kalabilirsiniz. Son derece konforlu bir yatak, şık bir yaşam alanı ve lüks bir banyo burada sizleri bekliyor olacak. Bazı lüks çadır alanlarında, çadırlara alternatif olarak bungalovlar veya rengarenk dekore edilmiş karavanlar bulunmaktadır. Bazı bungalovlarda muhteşem manzaralı bir teras bile olabilir. Kendinizi yine doğa ile baş başa hissedeceksiniz ama bir yandan şefin yemek hazırlığı, aktivite olanakları, yoga ya da pilates dersleri gibi birçok detay glamping tatilinize renk katacak. Bir tatil bütçesi hazırlayıp, rota oluşturmaya başlamalısınız. 

Türkiye’de En İyi Glamping Tatil Mekanları Nerededir? 

Türkiye, coğrafi açıdan zengin doğa manzarası nedeniyle lüks tatil açısından oldukça avantajlıdır. Son yıllarda ülkemizde lüks çadır kamplarının sayısı her geçen gün artmaktadır. Eşsiz manzara ve dekorasyon tarzları ile doğanın ortasında oldukça romantik bir atmosfer yaratan kamp alanları, son yıllarda çiftlerin ve balayı çiftlerinin sağladığı romantik atmosfer nedeniyle tatilcilerin gözdesi haline geldi. Türkiye’ de glamping tatil köyü önerileri verecek olursak Fethiye’den başlayabiliriz. 

Glamping otel önerisi verecek olursak, Fethiye’nin doğal cenneti Faralia’da rüya gibi bir atmosfere sahip olan Perdue, doğa ve konforun sınırlarının olmadığı bir tatil deneyimi sunuyor. Perdue, yamaçlarda muhteşem deniz manzarasına sahiptir ve ahşap iskeleler üzerine inşa edilen safari çadırları sizi her şeyden ayıracak rüya gibi bir atmosfer yaratır.

Cunda Fora Glamping, şehrin içindeki betonarme binalardan uzak, doğa ile iç içe bir tatil geçirmeniz için Cunda Adası’nın geniş bir alanına inşa edilmiştir.

Chakra Beach ise, doğa ile iç içe bir kamp alanı sağlar. Kamp deneyimini yeni bir boyuta taşımak istiyorsanız, a la carte restoranı size hizmet edecektir. Zengin bir mönü, barlar, bungalovlar, ıssız tatil imkanları ve doğa içinde keyifli açık hava mekanları sunan glamping yerinde ayruca bir yoga alanı da mevcut.

Kayaköy Avalon Bozkırları ise aynı zamanda glamping Türkiye için en eski bölgelerinden biridir. Glamping çadırlarının çoğunun bir diğer özelliği de kubbesi olup, yattığınız yerden büyüleyici gece gökyüzünü izlemenizi sağlar.

Glamping Konaklama İçin Çadır Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? 

Sektör daha rekabetçi hale geldikçe, giderek daha fazla şirket farklı faaliyetlerde glamping çadırlarını kullanmaya başladı. Kamp çadırlarının taşınması çok kolaydır ve toplam maliyeti düşüktür. Piyasada giderek daha fazla kamp çadırı olması ile belirleyici kaliteler de değişmektedir. Bu nedenle çadırların kalitesini yargılamayı öğrenmek gerekmektedir. Peki güvenli bir glamling çadırı nasıl seçebilirsiniz? 

1. Resmi ve Güvenilir Bir Satıcı Seçin: Resmi ve güvenilir bir üretici seçmeye çalışın. Çadır üreticisinin niteliklerine, üreticinin üretim deneyimine, ilgili belgelere, sertifikalara vb. bakın.

2. Malzeme Kalitesine Bakın: Çadır kalitesini büyük ölçüde etkileyen malzeme kalitesine bakabilirsiniz. İyi bir çadır, yüzeyde rüzgar geçirmez, su geçirmez ve kızılötesi ile alev geciktirici malzemeler ile izole edilmiştir.. Shenzhen lüks kamp çadırlarını örnek alırsak, çoğu yüzey olarak PVC malzeme kullanmıştır. Sadece suya ve ultraviyole ışınlarına değil, en şiddetli fırtınalara bile dayanıklıdır.

3. Yapı Astarı En İyisi Olmalı: Bir çadır iyi astarlı olmalıdır. Çadırın dengesini sağlamak için yüksek mukavemetli Q235 yapısal çelik kullanılmalıdır. Bu da çadırın dış etkenlerden kolayca etkilenmesini engeller. 

Bonus! : Glamping çadır fiyat ve performans önerileri arıyorsanız, sizin için fikir edinmenize yardımcı olacak bir önerimiz var. İyi seyirler 🙂

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!