featured

Dolgu Uygulamaları ile Güzelleşmek Mümkün mü?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolgu uygulamaları ile artık güzelleşmek artık çok daha kolay! Popülaritesi günden güne artan estetik operasyonlar her ne kadar güzel sonuçlar verse de bıçak altına yatmak istemeyen kişiler için biraz korkutucu olabiliyor.

Dolgu Uygulaması Nedir?

Ameliyat olmadan estetik yaptırmak isteyenler dolgu uygulamaları tercih ediyor. Sıkça tercih edilen bu işlem yaşlanmayla birlikte ciltte oluşan hasarların giderilmesinde oldukça etkilidir. Uzmanlar, dolgu operasyonlarının şekil verme amacından çok, cilt dokusunu iyileştirmeye yardımcı olduğunu belirtiyor.

Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar hayatlarını ve kendilerini paylaşmaktan çekinmez hale geldi. Özellikle selfie’lerini çokça paylaştığımız bu teknoloji çağında kişiler yüzlerinde daha çok kusur bulmaya başladı. Durum böyle olunca küçük dokunuşlar yapmak isteyen, güzelliğine güzellik katmak isteyenlerin ilk adresi dolgu uygulamaları oldu.

Küçük bir estetik dokunuş olan dolgu operasyonlarının yalnızca şekillendirme için yapıldığı düşünülse de bu doğru değil. Şekillendirme yapabilen dolgu uygulamalarının cildi gençleştirme etkisi de küçümsenemeyecek oranda.

Yapılacak dolgu cilt tipine, hastanın yaşına, daha önce geçirdiği operasyonlara ve dolgu yaptırmak istenilen bölgenin ihtiyaçlarına göre uygulandığında cildi tedavi eder.

Dolgu Uygulamaları Yaşlılık Etkilerini Azaltır

Genetik ve çevresel faktörlerin etkisiyle cilt yaşlanıyor ancak ciltte meydana gelen bu yaşlılık etkileri dolgu uygulamaları sayesinde en aza indirgenebiliyor. Az önce bahsettiğimiz genetik ve çevresel faktörler yaşlanma sürecini büyük ölçüde şekillendirir. Bu yaşlanma sürecinde cildin temel yapıtaşlarından biri olan kollajen hasar görür, yapısında bozulmalar meydana gelir. Kollajen dolgusu, cilde esnek ve sıkılık verir.

Bu yüzden cilt için kollajenin yapısı son derece önemlidir. Bozulmaya başlayan kollajen yüzünden elmacık kemiklerinde dolgunluk azalır, yanaklar sarkmaya başlar, burun eskiye oranla derinleşir, ağız çevresindeki hatlar belirgin hale gelir ve hatta ağız kenarlarında sarkmalar oluşur.

YouTube video

Dolgu uygulamalarında en sık kullanılan dolgu malzemesi hyaluronik asit olarak karşımıza çıkmaktadır. Çünkü yaşlanmanın ciltteki etkilerinden biri de hyaluronik asidin azalmasıdır. Dolgu operasyonları esnasında küçük iğneler kullanılarak hyaluronik asit cilt altında hasarlı bölgelere enjekte edilir.

Hyaluronik asit jel kıvamında bir dolgu maddesi olmakla birlikte, suyun tutulma kapasitesini arttırır böylece cildin iyileşmesine yardımcı olur.

Cildi Tedavi Ediyor

Ciltte var olan kusurların giderilmesinde etkili olan dolgu uygulamaları cildi tedavi edici özelliğe de sahip. Dolgu sırasında kişiye enjekte edilen hyaluronik asit, cilt dokusunun esnekliğinin korunmasına ve pürüzsüz olmasına yardımcı olur, cilt dokusundaki hasarları tamir eder, akne izlerinin oluşmasına engel olur. Bu etkileri sayesinde cilt yaşlanmasını engeller.

YouTube video

Hyaluronik asidin faydaları bunlarla da sınırlı değil. Cilt için önemi büyük olan kollajen liflerinin oluşumunu tetikler ve aynı zamanda cilt iltihabı ve tahrişi ile mücadele eder. Diğer taraftan yaşlanmayla birlikte hücrede gerçekleşen mitoz hızı almaya başlar, bu yüzden hücresel onarım ve yenilenme süreci de zorlaşır.

Bu noktada gerekli olan hyaluronik asit, yaşlanmanın ciltte oluşturduğu negatif etkileri tersine çevirmede rol sahibidir. En çok uygulama yapılan bölgeler ise nazolabial bölge, dudak üstü dikey çizgileri ve kaş arasıdır.

Dolgu Uygulamasında Püf Nokta: Bütünsel Yaklaşım

Dolgu uygulamalarında belki de en önemli nokta, dolgu yaptırmak isteyen hastanın şikayetçi olduğu problemleri tetikleyen nedenleri ortaya çıkarmaktır. Bu, dolgu için kritik önem taşımaktadır. Kişiye uygulanacak dolgunun ne kadar kaliteli olacağı ise hastanın doku kalitesiyle doğru orantılıdır.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal’dan edindiğimiz bilgilere göre; gerçekleştirilecek dolgu uygulamasından sağlıklı ve güzel bir sonuç elde edebilmek için yalnızca hastanın o anki problemiyle ilgilenmek değil yaşadığı sorunun altında ne gibi sebepler olabileceğini de değerlendirmek gerekir.

YouTube video

Yani dolgu uygulamaları için püf nokta, bütünsel bir yaklaşımla hareket etmektir. Bu noktada iki ayrı yaklaşım bulunmakta. İlki Sihirli Dokunuş dediğimiz Magic Touch, ikincisi ise 45 yaş altı hastalar için Princess Touch ve 45 yaş üstü hastalar için Queen Touch’tır.

YouTube video

Dolgu işlemine karar vermeden önce kişinin cilt sorunlarını ve tipini analiz ediliyor, cildin nelere ihtiyaç duyduğunu saptanıyor. Ardından kişinin sadece o anki sorununun üstünü örtmek yerine cilt kalitesini temelden iyileştirecek uygulamalardan kişiye özel bir kombinasyon hazırlanıyor. Bu sayede günü kurtarmak için kısa vadeli çözümler yerine, cilt problemlerine sebep olan faktörlerin oluşmasını engelleyerek uzun vadede kalıcı bir güzellik sağlanmış oluyor.

Yüz Dolgusu Fiyatları 2021

Yüz dolgusu fiyatları ve dolgu uygulamaları hakkında net bir fiyat bilgisi vermek mümkün değildir. Çünkü dolgu için kullanılan malzemenin markası ve türü hem de kişilerin cildinin gereksinim duyduğu dolgu miktarı farklıdır. Bu nedenle dolgu fiyatı için gerçekleştirilecek ilk muayene belirleyici olmaktadır. Eğer Yüz Estetiğinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir? Botoks ve Dermal Dolgu Nedir? incelemek istiyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!