featured

Dr. Mehmet Öz Açıkladı! İşte 45 Kilo Verdiren Aralıklı Orucun Sırrı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlıklı ve hızlı kilo vermenin en sağlıklı yöntemi Dr. Mehmet Öz’den geldi. Dr. Mehmet Öz’ün “Sistem 20” olarak adlandırdığı aralıklı oruç yönteminin temeli ise bilime dayandırılıyor. Öyle ki bu sistemle 45 kiloya kadar verebiliyorsunuz!

45 Kilodan Kısa Sürede Kurtulabilirsiniz

Size sağlıklı ve hızlı bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulmanıza imkan tanıyan Sistem 20 yöntemi, Dr. Mehmet Öz tarafından geliştirilmiş bir stratejidir. Bu yöntemi uygularken istediğiniz her şeyi yiyebilir aynı zamanda da 45 kiloya kadar fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Aynı zamanda “Aralıklı oruç” olarak adlandırılan Sistem 20 yöntemi; hafızanızı güçlendirirken diğer yanda kan şekerinizi ve kan basıncınızı dengeler, enerjinizi arttırır. Dr. Mehmet Öz ise bu yöntem için “Gelmiş geçmiş en başarılı planımız” ifadelerini kullanıyor.

Sistem 20 Nasıl Uygulanıyor?

Sistem 20 yöntemini basit bir şekilde uygulayabilirsiniz. Bunun için ilk olarak sabah kalktığınızda iştahınızı kesecek ve aynı zamanda da enerjinizi arttıracak MCT yağı ile Hindistan cevizi yağından yapılmış özel kremayı bir kahve ile tüketirsiniz.

Enerji depoladıktan sonra ise enerjinizi egzersize ayırın ve size uygun egzersiz programınızı uygulayın. Egzersiz sonrasında ise kahvaltı yapmak yok! Yani acıkmanızı bekleyip brunch yapmalısınız.

Brunch ve akşam yemeği menülerinizi mutlaka besleyici, protein deposu ve minimum karbonhidratlı atıştırmalıklardan yapmalısınız. Dilerseniz aynı besin değerlerinde farklı kokteyller de tüketebilirsiniz.

Günlük tüketiminiz için maksimum akşam 19.00 itibari ile bitmelidir. Akşam uykusuna ise erken geçmek ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirerek uygulamaya destek olacaktır.

Dr. Mehmet Öz Sistem 20 Planını Nasıl Yapıyor?

Dr. Mehmet Öz, Sistem 20 yönteminin planlamasını içecekler, brunch, atıştırmalıklar ve akşam yemeği olmak üzere 4 kategoride yapıyor.

İçecekler

Bu yöntem içerisinde gün boyunca sınırsız içebileceğiniz içecekler su ve şekersiz çaydır. Ancak isterseniz brunch yapmadan önce kahvenize 1-2 kaşık MCT yağı kattığınız kahvenizi içebilirsiniz.

Brunch

Geç kahvaltı olarak bildiğimiz brunch öğününde lezzetli ve sağlıklı bir sosun eşlik ettiği salata yiyebilirsiniz. Salatanın yanı sıra haşlanmış yarım su bardağı nohut, bir porsiyon haşlanmış tavuk ve istediğiniz sebzeler ile bir porsiyon yapıp tüketebilirsiniz.

Atıştırmalıklar

Fındık, haşlanmış yumurta, yağsız şarküteri ürünleri, zeytin gibi düşük karbonhidratlı olan tüm ürünleri atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Ancak tüketim miktarınız sadece açlığınızı bastıracak kadar olmalıdır.

Akşam Yemeği

Bir porsiyon bol yeşillikli salata, yağsız protein içeren bir besin ve tatlı olarak da bir tane çilek tüketerek en geç saat 19.00’da günü kapatmalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!