Dubai’de Yaşama İlgi Artıyor

Dubai’de Yaşama İlgi Artıyor | Dubai’nin Şehir Merkezi Dışındaki Yerleşim Yerleri Yoğun İlgi Görüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dubai’de yaşam her geçen gün daha cazip hale geliyor. Son yıllarda gökdelenleriyle, lüks alışveriş merkezi ve otelleriyle, ultra lüks ve modern mimarisiyle popülerlik kazanan ve dünyanın cazibe merkezlerinden biri haline gelen Dubai sosyal hayatın canlılığı ile bilinirlik kazanmaya devam ediyor.

Ancak son zamanlarda bu canlı yerler dışında, şehir merkezi dışında kalan yerleşim yerleri de yoğun taleple karşılaşıyor. Marina ve palmiye adalarındaki lüks plajlar, oteller ve devasa evler dışında başka bir yaşam da mahallelerde gelişiyor.

Dubai’de Yaşama İlgi Artıyor

Pandemi Sonrası Apartman Daireleri Değil, Müstakil Evler İlgi Görmeye Başladı

Dubai’de yaşam her geçen gün daha hareketli hale geliyor çünkü Dubai büyümeye, gelişmeye hız kesmeden devam ediyor. Yeni projeler hayata geçiriliyor ve insanlara farklı yaşam tarzı seçenekleri sunuluyor.

Yerleşim alanları genişledi ancak, koronavirüs pandemisi sonrasında insanlar, lüks apartman daireleri dışında açık alandaki müstakil evlere ilgi göstermeye başladı. Çünkü bu evler, şehir merkezinde olandan çok daha farklı yaşam tarzını sunuyor.

Dubai’de Yaşama İlgi Artıyor

Dubai’de Yaşamın Öne Çıktığı Bir Mahalle: Jumeirah Adaları

Jumeirah Adaları, marina alanına yakın ve burada kapalı konut geliştirme projeleri yürütülüyor. Yeşilliklerle, göllerle çevrili villalar, 46 küçük ada içerisinde gruplanmış olarak bulunuyor. Yaklaşık olarak 8.000 kişilik bu mahallenin kendine ait eğlence mekanları, lokali ve de marketi bulunuyor.

YouTube video

Dubai’de Topluluk Duygusunun Oluştuğu Jumeirah Adaları…

Jumeirah Adaları içerisindeki sosyal tesiste restoranlar, spor salonu, oyun parkı, salon ve havuz yer alıyor. Pek çok göçmen için ilgi çekici olan bu mahalle ve sosyal tesis, insanların birbiri ile kaynaşması için oldukça elverişli bir ortam. Dolayısı ile bu mahalle, topluluk duygusunun oluşmasında oldukça etkili.

Jumeirah Adaları sosyal tesisinin Genel Müdürü Lorena Guerrero, verdiği bir demeçte burada çok güçlü bir topluluk bilinci oluşmaya başladığını ifade etti. Ve konu hakkında şunları söyledi:

“Topluluklar burayı kendine ait hissediyor. Jumeirah’yı kendilerinin görüyorlar. Burada günün her saatinde, gençlerden oluşan bir grubu ya da çocuklu aileleri görebilirsiniz çünkü her yaşa uygun bir şey var.”

YouTube video

Dubai’de Yaşamın Bir Diğer Mekanı: Dubai Hills

Dubai şehir merkezi dışında yaşamın geliştiği bir diğer yerleşim yeri de Dubai Hills. Dubai Hills inşası, Emaar tarafından yapıldı. Bu kentin projesi 11 milyon metrekarelik alan üzerinde geliştirildi ve binlerce villaya, binaya yer verildi. Ayrıca hastane, okul, alışveriş merkezi ve golf sahası da projeye eklendi.

Dubai’de Yaşama İlgi Artıyor

Kısacası; Dubai şehir merkezi dışında pek çok yerleşim yerinde projeler hayata geçiriliyor ve insanların ihtiyaçlarına cevap veriliyor. Böylelikle her geçe gün Dubai’de yaşam doğasıyla, imkanlarıyla, zengin seçenekleriyle daha cazip hale geliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!