featured

Dünya Sağlık Örgütü Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu Yeni Pandemilere Hazırlıklı Olun!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre’de katıldığı basın toplantısında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Koronavirüs pandemisi yaşayan dünyanın bu durumdan ders çıkarması gerektiğini ifade etti. Gelecekteki pandemilere hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

2019 yılının sonu 2020 yılının başında tüm dünya Covid-19 virüsü ile tanıştı ve bir pandemi dönemine girdi. Sağlık sistemlerinin hazırlıksız olması nedeni ile bazı ülkelerde büyük sıkıntılar yaşandı. Virüsün yayılma hızının önüne geçilemedi ve ölümlerde artışlar yaşandı. Halen de virüsün yayılmasının önüne geçilebilmiş değil. Hal böyle devam ederken DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros gündemle alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cenevre’de basın toplantısında gelen soruları cevaplayan Dr. Tedros, yaşanılan bu pandemiden herkesin büyük bir ders çıkarması gerektiğini söyledi. Gelecekte yaşanabilecek pandemilere hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

Yeni Pandemilere Hazırlıklı Olmalıyız

Cenevre’de gerçekleşen basın toplantısında konuşan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü;

“ Halk sağlığı sosyal, ekonomik ve politik istikrarın temelini oluşturuyor. Bu, hastalıkları önleme, tespit etme ve onlarla mücadeleye yönlendirilen kamu hizmetlerine yatırım yapmak anlamına geliyor. Bu son pandemi değil. Tarihin bize öğrettiği, salgın ve pandemilerin hayatın bir parçası olduğu. Ama yeni pandemi geldiğinde dünya şimdi olduğundan çok daha hazırlıklı olmalı” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz dönemlerde insanlar, kızamık, ebola, grip, MERS, pnömani gibi salgınlardan yaptıkları hazırlıklarla kurtulduğunu hatırlattı. Yine aynı şekilde bu hastalıktan ders çıkartarak hazırlık yapılması gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!