featured

Dünyada Gezilecek Yerler, Mutlaka Görülmesi Gereken Ülkeler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyada gezilecek yerler listesi ile hayatınızda büyük değişikliklere imza atacaksınız ve farklı ülkeleri farklı kültürleri tanıma fırsatı yakalayacaksınız. İnsan hayatında yenilikler her zaman ilgi odağı olmuştur. Yeni yerler görmek, yeni kültürler keşfetmek, yeni insanlara merhaba demek; kişinin hayata bakış açısını değiştiren sihirli dokunuşlardır.

Gittiğiniz yerlerde bolca anılar biriktirirken, tarihi yerler ve panoramik manzaralar görerek heyecanlarınızı doruklara kadar yaşayacaksınız ve herkese anlatacaksınız. Sıradanlığın dışına çıkmak için yapmanız gereken biraz para ayırmak ve önceden rezervasyon yaptırmak. Geriye kalan ise hayatı dolu dolu yaşamak ve güzel anılar biriktirerek sevdiklerinizle paylaşmak.

Dünyada Gezilecek Yerler | Görmeniz Gereken Ülkeler

Dünyada gezilecek yerler ve ülkeler ile yenilikler keşfedeceksiniz, hayata bakış açınızı değiştireceksiniz ve bunun mutluluğunu her şeye yansıtacaksınız. Dünyada gezilecek yerler listesi sizlerle:

1- Norveç

Dünyada gezilecek yerler arasında gökyüzünün renklenmesiyle insanları büyüleyen, görülmesi gereken ülkeler listesinde yer alan Norveç. Büyüleyici bir o kadar da mucizevi olan renkli gökyüzüne ev sahipliği yapan ve Norveç, Lofoten Adalarıdır. Yer ile göğün, denizin kayalıklara, havanın yollara, göllerin akarsulara, görünümüyle harika duygular yaşatan renklerin ise her şeye karıştığına şahit olacağınız mükemmel bir yer.

Dünyada az bilinen güzel yerler arasında bulunan, uzaktan baktığınız zaman kendine hayran bırakan, panoramik görüntülere ev sahipliği yapan Kuzey kesimlerde harika bir yer olan ve insanları şiddetle kendine çeken harika bir yer Lotofen. Doğanın her haliyle her rengiyle karşılaşan iç içe yaşayan balıkçı kasabaları ve daha birçok sürprizleri ile kesinlikle gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

2- Venedik – İtalya

Dünyada gezilecek yerler listesinde güzellikleriyle kaybolacağınız, Aşıklar şehri olarak bilinen, akarsularla iç içe geçmiş, sallarla yol alabileceğiniz, romantizmin kalesi olarak bilinen bir şehir. Venedik! İtalya gezilecek yer arasında listenin başında yerini alarak dünyada eşi benzeri olmayan, insanları kucaklayan Venedik, hayatınızda mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.     

3- Dünyada Gezilecek Yerler Arasında Lhasa – Çin

Dünyada gezilecek ülkeler arasında Çin’in en güzel şehirlerinden biri olan Tibet Budizminin ruhani başkenti olan Lhasa, kutsal olması nedeniyle ve doğayla bütünleşmiş haliyle insanları kendine çeken bir yer. Anılarınız içinde manastır ve sarayları ile birlikte asla unutulmayacak olan turistik yerler arasında yerini alıyor.

4-Dünyada Gezilecek Şehirler Listesinde; Yerini Alan Floransa

Dünyada gezilecek yerler listesinde İtalya’ya gittiğiniz zaman uğramanız gereken destinasyon Floransa. Harika bir panoramik görüntüye ev sahipliği yapan tarihle doğanın iç içe geçtiği Arno Nehri etrafında kurulan şehir gezilmesi gereken şehirler arasında yerini alıyor. Tarihten kalan esintilerle adeta açık hava müzesi özelliği taşıyan şehirde Giotto’nun Çan Kulesi ve Aziz Giovanni Vaftizhanesini gezmeden gelmeyiniz.

5- Prag

Dünyada gezilecek yerler arasında yerini alan ve Avrupa’da “Altın Şehir” olarak bilinen, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag. Kendine has binaları ve yapılarıyla tarihi dokusunu koruyan şehir sokaklarında dolaşmak, yeni yerler keşfetmek sizlere iyi gelecek. Ünlü Prag Kalesini ve Astronomik Saat’i keşfedip gezdikten sonra güzel yemekler yiyebileceğiniz Çek tavernasında aynı zamanda eğlenceye katılarak eğlenebilirsiniz.

6- Rio De Jenario | Brezilya

Her yıl milyonlarca insana kapılarını açan, dünyanın en büyük karnavalına ev sahipliği yapan Brezilya’nın İkinci büyük şehri olma şansını yakalayan Rio; gezilecekler listesinde yerini alıyor. Samba dansına da ev sahipliği yapan tarihi dokusuyla ve heykelleriyle, sokakları ve mekanları ile kendine çekerek hayran bırakan bu şehri mutlaka görün.

7- Dünyada Gezilecek Yerler Listesinde; Londra – İngiltere

Dünyada gezilecek yerler listesinde yerini alan, turistlerin gözdesi İngiltere’nin başkenti olan şehir Londra. Yapılarıyla ve büyüleyici manzaralarıyla panoramik görüntülere ev sahipliği yapan şehrin meşhur yerleri arasında Big Ben, Buckingham Sarayı, Tower Bridge ve Hyde Parkı bulunuyor. Bunların yanı sıra şehre tepeden bakabileceğiniz Thames Nehri yanında bulunan London Eye dönme dolabına binerek büyüleyici şehri izlemeyi ve fotoğraf çekmeyi unutmayın.

9- Dünyada Gezilecek Yerler Listesinde  Agra

Birden çok kültüre, dinlere ve filmlere ev sahipliği yapan, mimari yapısıyla gerçek aşkı anlatan Hindistan şehirlerinden biri olan Agra. Tarihi mimari eserleriyle yüreklere dokunuş yapan, dillere destan olan, Hindistan’ın kuzey sınırında yer alan bu şehri özel kılan şey ise Tac Mahal. Aynı zamanda dünyanın yedi harikasından biri olan bu yapıyı ve kaleyi, diğer tarihi eserleri görmeden gelmeyin.

10- Barselona

Dünyada gezilecek yerler arasında içinizi ısıtacak, size masallar diyarında hissi yaşatacak, Madrid’den sonra Avrupa’nın en büyük şehirlerinden biri olan Barselona. Sokakları, muazzam şehir manzaraları, turistlerin gözde noktaları olan, Park Güell, Katalon mimarisinden izler taşıyan yapıları ile harikalar yaşayacaksınız.

11- Viyana

Kültürel anlamda oldukça zengin bir şehir olan, dünyanın en büyük kültür alanlarına ev sahipliği yapan, Avusturya’nın başkenti olan Viyana; gezilecekler arasında yerini alıyor. İzlerken kültürlerin etkisinde kalacağınız Aziz Stephen Katedrali, Hofburg İmparatorluk Sarayı ile aynı zamanda keşifler yapabileceğiniz Viyana Müze Bölgesi kesinlikle gezilip görülmesi gereken yerlerden.

12- Paris

Dünyada gezilecek yerler listesinde dünyanın en romantik şehri Paris’e yer vermemek olmazdı. Şehrin gözdelerinden olan ve ilk uğranılan noktalar arasında bulunan Eyfel Kulesi ve sıfır noktası olarak geçen Nötre Dame Kilisesi yer alıyor. Şehrin ünlüleri arasında Louvre Müzesi, Ressamlar Tepesi, Zafer Takı, Sen Nehri ve Pantheon yerini almış bulunuyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!