featured

Dünyanın En Mutlu Şehri: Kopenhag

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en mutlu şehri Kopenhag, dünyanın en yaşanabilir kentleri arasında yerini sağlamlaştırmayı başarmış bir şehir. Yaşam kalitesinin yüksek oluşu, eğitimden sanata pek çok alanda gelişmiş bir topluma sahip olmasının yanı sıra Kopenhag’ı dünyanın en mutlu şehri yapan etkenler nelerdir? Siz de bu sorunun yanıtını merak ediyor musunuz? O zaman kemerleri bağlayın ve küçük bir Kopenhag turuna hazır olun…

Kopenhag’da Nasıl Bir Yaşam Var?

YouTube video
Nordik kültürünün etkisinde bir yaşam stiline sahip olan Danimarka’nın başkenti olan Kopenhag yalnızca bu yönüyle bile Avrupa kıtasındakiler diğer şehirlerden farklı olduğunu gösteriyor. Eğitimden ekonomiye, sanattan spora birçok alanda gelişmişlikte sınır tanımayan Kopenhag, birçok ülkeye göre kendi kurallarını kendi koyabilen bir şehir. Bu özelliğinden dolayı diğer dünya ülkeleri tarafından da imrenilerek bakılıyor. Gelin Kopenhag’da yaşayanların yaşam koşullarını ve Kopenhag’ın coğrafyasını daha yakından inceleyelim:

Popüler Ulaşım Aracı: Bisikletler!

Hiçbirimiz işe giderken trafikte sıkışıp kalmaktan, bayramlarda özel günlerde saatler süren trafik kuyruğunda beklemekten keyif almıyoruz. Hem benzinli araçların çevreye ve insana verdiği zarar hem de yoğunluktan ötürü araba kullanmak bazen pek de iyi bir fikir olmayabiliyor. Özellikle de metropol kentlerde. Kopenhag’da popüler ulaşım aracı bisikletler!

Orada, bizler gibi yalnızca spor yapmak ya da gezintiye için değil günlük yaşamın içerisinde bisikletler yer alıyor. Sıcak soğuk yağmur çamur demeden şehir halkı bisiklet sürüyor. Pazar sabahları çocuğuyla gezmeye gitmek isteyen insanlar, sabah erkenden kalkıp işe yetişmeye çalışanlar genellikle bisiklet kullanıyor. Böylece hem daha sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip oluyorlar, hem de yaşadıkları çevreye zarar vermemiş oluyorlar. 

Yaz Aylarında Görmeniz Gereken Şehir: Kopenhag

Kopenhag için mükemmel iki zaman dilimi bulunuyor. Birincisi hepimizin sevdiği güneşe, tatile doyduğu yaz ayları elbette. Güneşin çok geç batıyor olması haliyle de günlerin uzun olması kuzeyde bulunan bir şehri üşümeden gezebilmek için son derece güzel. Kopenhag’ı görmek istiyorsanız yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Bir diğer muhteşem zaman ise Noel. Başta Tivoli bahçeleri olmak üzere ışıl ışıl parlayan şehir sizi büyülemeye yetiyor. Ayrıca Noel zamanı açıla Noel marketleri de Avrupa’dakilerin en sevdikleri arasında yer alıyor. Noel zamanı parıldayan Tivoli’nin ihtişamını mutlaka gidip görmelisiniz.

Kopenhag Pahalı Bir Şehir mi?

Kopenhag’ın Kuzey Avrupa’nın yaşam refahı en yüksek şehri olduğunu biliyoruz. Bu sebeple pahalı bir şehir olduğunu da söylemeden geçemeyeceğiz. Konaklama, yeme içme, gezme ve alışveriş yönlerinden bir hayli pahalı olan şehir gözünüzü korkutmasın. Ekonomik bir şekilde gezemeyeceğinizi düşünmeyin, sizler için küçük tüyolarımız var.

Kopenhag’da Ekonomik Bir Gezi Turu veya Tatil Nasıl Yapılır?

Turistlerin birçoğu şehir içerisinde gezmek için şehir kartlarından satın alıyor, ancak biz pek önermiyoruz. Hiç kullanmayacağınız toplu taşımalar ve gezmeyeceğiniz turistik yerler için bir sürü para vermenize hiç gerek yok. Gezmek istediğiniz pek çok yere girerken giriş ücreti talep ediliyor ve bu giriş ücretleri sandığınız kadar az değil. Bunun yanı sıra Kopenhag’a gitmeyi düşünüyorsanız şehrin gezilebilecek mekanlarını geniş bir alanı kapladığını da unutmamalısınız.

Kopenhag’da Hangi Semtlere Gitmeliyim?

Gezi planınızı oluştururken Kopenhag’dan dönmeden görmeniz gereken semtlerin birkaçını sizler için derledik. Genel anlamda gideceğiniz şehre hakim olursanız gittiğinizde karşılaşacağınız yerleri ve imkanları önceden bilmeniz size katkı sağlayacaktır.

Mini Kopenhag’ta Gezilecek Yerler

Kopenhag’ta gezilecek yerler oldukça fazla ve bu d turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. Yazı ayrı, kışı ayrı bir cazibe merkezi olan Kopenhag, yıl içinde dünyanın her yerinden turiste ev sahipliği yapıyor. İşte, Kopenhag’ta gezilecek yerler sıralaması…

YouTube video

1 – Kopenhag Şehir Merkezi

Kopenhag’da bulunan en eski mahallenin bulunduğu semt Kopenhag şehir merkezi kabul ediliyor. Nytorv ve Norreport Station arasında yer alan şehir merkezi, birbirine yapışık rengarenk evler ve Orta Çağ tarzındaki dar sokaklarıyla hafif bir Amsterdam ambiyansına sahip.

2 – Vesterbro

Gezi rotanızda bulunması gereken konaklama açısından da pek çok alternatifin bulunduğu hareketli bir Kopenhag bölgesi: Vesterbro. Kahve barları, geniş görkemli caddeleri, galerileri, yeme içme seçenekleri ve tasarım butikleriyle turistlerin en sevdiği yerlerden birisi. Ayrıca bu zenginliklerinin yanında Kodbyen ve Tivoli Gardens isimli Meatpacking District de Vesterbro bölgesinde yer alıyor.

3 – Christianshavn

Turistlerin gezip görmek isteyecekleri birçok yeri içerisinde barındıran hatta turistler tarafından şehir merkezi zannedilen bir yer var sırada: Christianhavn. Kanalları, kendine özgü mimarileri ve şehir merkezine uzanan köprüleriyle Kopenhag’a gidecekseniz görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Christianshavn’a gittiğinizde gezi planınıza eklemeniz gereken yerler arasında Freetown Christiania, Royal Library Black Diamond, Church of Our Savior, Christiansborg Palace yer alıyor. Freetown Christiania: Kopenhag’ın özerk bölgesi. Kendine ait bayrakları, para birimleri ve kendilerine özgü kuralları bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!