featured

Dünyanın En Ünlü Caddeleri ile Büyülenmeye Hazır Olun | İşte Dünyanın En Ünlü ve Gösterişli Caddeleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en ünlü caddeleri bir şehre kimlik kazandıran alanların başında geliyor. Adeta kentin nefes alan damarları durumunda olan caddelerden bazıları, dokusu, tarihi ve yapısıyla kentin simgesi haline gelebiliyor.

Hatta bazı caddeler var ki, içinde bulundukları kenti o cadde olmadan düşünmek imkansız hale geliyor. İşte bu yazımızda dünyanın en ünlü caddeleri ile  onların hikayelerini paylaşacağız…

Dünyanın En Ünlü Caddeleri ile Işıltılı Bir Tur

Dünyanın en ünlü caddeleri, bir şehri tarif etmenin en kısa yolu olabilir. Öyle ki bazı caddeler sahip oldukları mekanlar ve tarih ile o kentin özetini ziyaretçilerine sunabiliyor. İşte, dünyanın dört bir tarafından en meşhur caddeler ve hikayeleri…

1- İstiklal Caddesi – İstanbul (Türkiye)

Dünyanın en ünlü caddeleri arasında yapacağımız yolculuğa kendi ülkemizden çıkalım istedik. Evet İstanbul’un en ünlü caddesi olan İstiklal, 1.4 kilometre uzunluğu ile Osmanlı’dan bu güne modernleşen Türkiye’nin de en önemli yüzlerinden biri.

Cadde-i Kebir yani Büyük Cadde ya da Fransızca Grande Rue de Pera olarak da adlandırılan İstiklal Caddesi, Tünel Meydanı ile Taksim Meydanı arasında uzanır. Dünyanın en ünlü caddeleri içerisinde olan İstiklal, 19’uncu yüzyılın sonlarında ve özellikle de 20’inci yüzyılın ilk çeyreğinde çok sayıda sayıda dilin konuşulduğu ve Osmanlılarda var olan tüm etnik topluluklar ile pek çok farklı ulustan yabancının yaşadığı, eğlendiği, gezdiği kozmopolit bir caddeydi. Günümüzde de bu cadde gerek İstanbullular, gerek yerli ve gerekse de yabancı turistler tarafından çok tercih edilir ve sabaha karşı saatler dışında günün her saatinde daima kalabalıktır.

Cadde; en ünlü markalardan, ucuz giysi pasajlarına, her türden zevke hitap eden lokanta, restoran ve büfelere, türkü evlerinden meyhanelere, fasıl mekanlarından barlara, kilise ve ünlü okullardan yurtdışı temsilciliklere, sinema, tiyatro, sanat galerisi ve kitabevlerine dek her türlü mekana ev sahipliği yapar. Yine motorlu araç trafiğine kapalı İstiklal Caddesi üzerinde Nostaljik Tramvay, Tünel ve Taksim arasında işlemektedir.

2- Champs-Elysées – Paris (Fransa)

Paris denildiğinde ilk akla gelen dünyanın en ünlü caddeleri arasında olan Champs-Elysées (Şanzelize Caddesi ya da Şanzelize Bulvarı), adını Yunan mitolojisinin cenneti olarak tanımlanan Elysion ovalarından almıştır.

Dünyanın en ünlü caddeleri içerisinden biri olarak ünlenen Champs-Elysées, meşhur Zafer Takı’ndan başlayarak Tuileries Bahçesi’ne dek uzanan 1.91 kilometre uzunluğa sahip bir caddedir. Louvre Sarayından, Arc de triomphe du Carrousel’e, Luksor Dikilitaşından, Arche de la Défense dek çok sayıda ünlü yapınında dizili olduğu cadde, dünyanın en tanınmış markalarının en prestijli mağazalarına ev sahipliği yapar.

Genişliği 70 metre olan Champs-Elysées, dünyanın en ünlü caddeleri içerisinde ünlenmiştir ve Paris’in en çok turist çeken merkezlerinin de başında gelir.

3- Fifth Avenue – New York (ABD)

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinin Manhattan semtinde yer alan Fifth Avenue (Beşinci Cadde) Harlem Batı 143. Cadde’den başlayarak, Greenwich Village’taki Washington Square Park’a kadar dek uzanır. Yaklaşık olarak 10 kilometre uzunluğundaki bu cadde, New York’un ve hatta ABD’nin en ünlü yerlerinden biridir ve turistlerin de ilgi odağıdır.

Dünyanın en ünlü caddeleri Ünlü Central Park’a da komşu olan Fifth Avenue, dünyanın en ünlü, en pahalı ve de en iyi alışveriş caddeleri arasında bulunur. Yine sanatseverlerin çekim merkezlerinden biri olan Metropolitan Museum of Art ‘da bu cadde üzerinde yer almaktadır.

4- Oxford Street – Londra (İngiltere)

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan ünlü Oxford Caddesi, Avrupa’nın en büyük ve de en çok ilgi gören alışveriş caddesi konumundadır.

Londra Westminster’da bulunan ve dünyanın en ünlü caddeleri içinde sayılan Piccadily Circus’tan başlayarak, Hyde Park’a dek uzanır. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğa sahip cadde üzerinde dünyaca ünlü markaların mağazalarını bulabilmek mümkündür. Londra’nın ana arterlerinden biri olan Oxford Street, günün her saatinde oldukça kalabalıktır. Yılbaşı yaklaştıkça rengarenk ışıklar ile süslenen cadde, İngilizlerin de göz bebeği konumundadır.

5- Via Monte Napoleone – Milano (İtalya)

Modanın merkezi konumunda olan Milano’nun en bilinen caddelerinin başında gelen Via Monte Napoleone Caddesi, 400 metre uzunluğa sahiptir ve dünyanın en ünlü caddeleri içerisinde görülmektedir.

Cadde üzerinde dünyaca tanınmış en ünlü modacılara ait seçkin butikler yer alır. Lüks alışverişin merkezi konumunda olan cadde, Milano’nun en ünlü mekanları arasında yer alan Cafe Cova’nın da üzerinde bulunduğu caddedir.

6- Hollywood Bulvarı – Los Angeles (ABD)

Şöhretler yolu olarak da bilinen ve dünyanın en ünlü caddeleri içinde olan Hollywood Bulvarı, ünlülerin yıldızlarının yer aldığı bir yürüyüş yoludur. Cadde üzerinde iki bin dört yüzden fazla ismin yıldızı bulunmaktadır. 1958 yılında açılan Şöhretler Yolu üzerinde iki yıldızı bulunan tek kişi ise Michael Jackson’dır.

Tüm ünlülerin yıldızları kaldırım üstünde bulunurken, Muhammed Ali adına konulan yıldız Kodak Theatre duvarına asılmıştır. Bunun nedeni ise Muhammed Ali’nin, organizatörlere “Peygamberim Hz. Muhammed’in ismini ayaklar altına koydurmam” demesinden kaynaklıdır.

 7- Kurfürstendamm – Berlin (Almanya)

Dünyanın en ünlü caddeleri içerisinde Almanya’nın ve Berlin’in en ünlü caddesi olarak bilinen Kurfürstendamm, bir anlamda Berlin’in Champs-Elysées’i olarak tanınır.

3.5 kilometre uzunluğa sahip bu ünlü cadde üzerinde ünlü markalara ait mağazalar yanında bohem mekanlarda bulunur. Kurfürstendamm caddesi, Berlin’in en çok turist ağırlayan yerlerinden biri konumundadır.

9- La Rambla – Barcelona (İspanya)

Akdeniz’in en gözde kentlerinden biri olan Barcelona’nın dünyanın en ünlü caddeleri listesine giren caddesi ise ise La Rambla’dır. 1.2 kilometre uzunluğundaki cadde Kristof Kolomb Meydanı ile Plaça de Catalunya arasında uzanır. Cadde, gece ve gündüz ayrımı olmaksızın Barcelona’yı gezmeye gelenlerin ve yerel halkın en fazla ziyaret ettiği yerler arasında bulunmaktadır.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!