featured

Dünyanın En Zengin 10 İnsanı Kim? İşte Zenginlikte Zirvenin Sahipleri…!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın En Zengin 10 İnsanı Kim? İşte Zenginlikte Zirvenin Sahipleri…!

Dünyanın en zengin 10 insanı deyim yerindeyse paraya para demiyor. Her yıl güncellenen ve güncellenmiş haliyle kamuoyuyla paylaşılan liste yeniden gün…

Dünyanın en zengin 10 insanı deyim yerindeyse paraya para demiyor. Her yıl güncellenen ve güncellenmiş haliyle kamuoyuyla paylaşılan liste yeniden güncellendi. Zirvede ve alt basamaklarda değişmeler oldu ve 10 kişilik bir liste ortaya çıktı. Peki, dünyanın en zengin 10 insanı kim? Bu 10 insanın içerisinde Türklere yer var mı? İşte, yanıtları…

Dünyanın En Zengin 9 İnsanı Kim? İşte Zenginlikte Zirvenin Sahipleri…!

Dünyanın En Zengin 9 İnsanı Kim? İşte Zenginlikte Zirvenin Sahipleri…!

Elon Musk

Elon Musk

Dünyanın en zengin kişisi bu yıl rakiplerini geride bırakmayı başarabilen Elon Musk oldu. Güney Afrika doğumlu olan Musk, bilindiği üzere Tesla ve SpaceX’nin sahibidir. Aynı zamanda The Boring Company, Neuralink ve OpenAl gibi firmaların kurucu ortakları arasındadır. Hisselerinde büyük artışlar yaşayan Musk’un 2021 itibariyle serveti 203.4 milyar dolara ulaşmıştır.

Jeff Bezos

Jeff Bezos

Geçtiğimiz yıllarda dünyanın en zengin kişisi Bezos’tu. Ancak geçtiğimiz yıl bu ünlü kişiye yaramadı ve bir basamak geriledi. Amazon’un kurucusu, CEO’su ve başkanı olan Bezos, dünya çapında büyük bir üne sahiptir. Kişisel serveti ise tam olarak 193.9 milyar dolardır.

Bernard Arnault

Bernard Arnault

Fransız iş adamı Bernard Arnault, dünyanın en büyük ve en lüks şirketi LVMH’nin kurucusudur. Bu büyük şirket Dior, Kenzo, Celine, Givency, Louis Vuitton gibi önemli markaları bünyesinde tutmaktadır. Bu nedenle Arnault’un dünyanın en zengin 3. Kişisi olması da bir hayli doğaldır. Ünlü iş adamının 174.2 milyar dolar servetinin bulunduğu bilinmektedir.

Bill Gates

Bill Gates

Microsoft’un kurucusu olan Bill Gates’in bu listede yer almadığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Teknolojinin nabzını tutarak böyle bir sistemin kurucusu olan Gates, şimdilerde şirketinin teknik danışmanlığını yapmaktadır. 129.7 milyar dolarlık bir servete sahip bu adamın, gönlü bol oluşu ise tüm dünya tarafından bilinmektedir. Bill Gates, belirli bir sıklıkta yardım ve hayır ile alakalı işlere imza atmaktadır.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Bu listenin en ama en popüler insanı hiç kuşkusuz Mark Zuckerberg’tir. Facebook, Whatsapp ve İnstagram gibi sosyal medya platformlarının sahibi Zuckerberg en genç zenginlerden bir tanesidir. Mal varlığının ise ortalama 122.4 milyar dolar civarlarında olduğu bilinmektedir.

Larry Elison

Larry Elison

Veri tabanı yazılımcısı olarak tanıdığımız ve Oracle’nin kurucusu olan Elison bu sene büyük bir atağa geçmiştir. Öyle ki yalnızca bir senede tam 3 basamak atlayarak, kendinden daha zengin isimlerden daha fazla kazanmayı başarmıştır. Yaşlılar ve bilime büyük ilgi duyan Elison’un serveti 120.2 milyar dolardır.

Larry Page

Larry Page

Google’nin temel algoritmalarını geliştiren yazılım mühendisi olarak tanıdığımız Page, dünyanın 7. Zengin insanıdır. Ayrıca Page Alphabet İnc. Şirketinin de kurucusu olarak biliniyor. Dünyanın işleyişini değiştiren Page, geçtiğimiz yıllara göre az kazanmış olsa da 116.6 milyar gibi bir servete sahiptir.

Sergey Brin

Sergey Brin

Larry Page ile Google’nin kurulması adına oldukça başarılı bir çalışma sergileyen Brin, elbette ki bunun meyvelerini almıştır. 2019 yılında görevinden ayrılan Brin halen yönetim kurulu üyesi olduğu ve hissesi bulunduğu için zenginliğini korumaktadır. Serveti ise 112.4 milyar dolardır.

Warren Buffet

Warren Buffet

Warren Buffet bu listenin en kayıplarda olan kişisi konumundadır. Geçtiğimiz yıllara nazaran serveti azalan Buffet, bir zamanlar dünyanın en zengin kişisi kapsamında ilk 5’te yer alıyordu. Berkshire Hathaway yatırım şirketinin kurucusu olan bu kişinin serveti ise 100.9 milyarı bulmaktadır.

Mukesh Ambani

Mukesh Ambani

Kıl payı dünyanın en zengin 10 isminden biri olan Ambani, Petrokimya firması olan Reliance’nin yönetim kurulu başkanı ve müdürüdür. Yemen doğumlu Hintli iş adamı, serveti ile Hindistan’ın en zengin iş adamı olarak tanınmaktadır. Kişisel serveti 98.3 milyarları bulan Mukesh Ambani, kazancı ile yakın zamanda ilk 5’i zorlayacak gibi görünmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!