featured

Dünyanın En Zengin İnsanlarının Bu Garip Alışkanlıkları Sizi Şok Etmeye Yetecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en zengin insanları da normal alışkanlıklara sahip mi sanıyorsunuz? İşte sizi bu düşüncenin dışına çıkaracak 12 farklı ünlü kişilik…

Ülkemizde ve dünyada her gün yaşantısına dair hakkında birçok haber okuduğumuz pek çok ünlü bulunuyor. Genel olarak övgüyle bahsedilen bu insanlar peki dört dörtlük mü? Dünyanın en zengin ve ünlü insanları deyip geçmeyin! Gözümüzde büyüttüğümüz bu ünlülerde aslında farklı ve hatta garip diyebileceğimiz bazı alışkanlıklara sahip olabiliyor. İşte, sizi bir hayli şaşırtacak bu garip alışkanlıklar listesi…

Bill Gates

Bill Gates

Bilindiği üzere Bill Gates, Microsoft’un kurucusu olan dünyanın en zengin adamlarından yalnızca bir tanesi! Büyük bir şirkete sahip Gates, iş konusunda aşırı hassas ve sıkıymış. Tatillerin var olmadığını iddia eden Gates, tüm çalışanlarına her gün sıkı sıkı çalışmaları gerektiğini söylüyormuş. Çalışanlarının plaka numaralarını ezbere bilen ünlü adam, çalışanlarının işe kaçta girip çıktığını bu yolla kontrol ediyormuş. En garip olanı ise Gates, dahiyane bir fikir üretmek istediğinde sallanan sandalyeye oturup dakikalarca ileri geri sallanıyormuş. Aksi takdirde kendisine ilham gelmediğini düşünüyor, üretici olamıyormuş.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Whatsapp, İnstagram ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarının sahibi Zuckerberg’in ne denli zeki olduğunu bilmeyeniniz yoktur. Zaman harcamamak ve zekasını önemsiz seçimlere harcamamak isteyen ünlü kişilik, her sabah standart giyiniyormuş. Kombinlerle uğraşmak istemeyen Zuckerberg tişört, kazak ve pantolon dışında nadiren başka kıyafetler tercih edermiş. Oldukça planlı ve programlı olan Mark Zuckerberg yılın başından sonuna değin tüm planlarını yapıyor ve ayrıntılı bir şekilde not alıyormuş.

Jef Bezos

Jef Bezos

Amazon adlı sitenin CEO’su olan Bezos’da dünyanın en zengin insanları arasında yer alıyor. Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu düşünen ünlü kişilik, sabah kahvaltılarını asla aksatmıyor randevularını bu doğrultuda veriyormuş. Eğer toplantı sabah yapılacaksa, bu toplantının mutlaka kahvaltılı olarak yapılmasını talep ediyormuş. Toplantılara dair her detayı vermek isteyen Bezos, üst düzey yöneticilerine toplantı öncesinde sayfalar dolusu notlar yazdırıp bu notları tüm çalışanlara okutuyormuş.

Elon Musk

Elon Musk

Tesla ve Space-X CEO’su Elon Musk’ın çok düzensiz bir beslenme stili varmış. Özellikle Tesla’yı kurma aşamasındayken oldukça sağlıksız beslenen Musk, her sabah kahvaltı yapmak yerine çikolata yemiş. Günde 8-9 adet diyet kola içen Musk, 2-3 adette kahve içmeye özen gösteriyor. Midesini sağlam tutmayı başaran Elon Musk, oldukça stresli bir adam olduğunu belirtirken sorunsuz bir şekilde şirketini oluşturabilmek için haftalık 90-100 saat çalışmış

Steve Jobs

Steve Jobs

Apple markasının sahibi olan Jobs’da garip alışkanlıklar söz konusu olduğunda akıllara gelen ilk isimlerden yalnızca bir tanesi… Çorap ile ne alıp veremediği var bilinmeyen Jobs, gençlik döneminde evde ve hatta iş yerinde çıplak ayakla yürüyor çorap asla kullanmıyormuş. Stresle baş etmek için yapmış olduğu eylem ise, hepimizi şok edebilir. Steve Jobs çok sinirlendiğinde ya da stres olduğunda ayağını klozete sokuyormuş(!)

Brad Pitt

Brad Pitt

Dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Brad Pitt, kendi bakımına ekstra ekstra özen gösteriyormuş. Özellikle yüzünde kullandığı krem ve sabun içeriklerinde asla paraben tercih etmiyormuş. Genç görünümünün sırrı olarak gösterdiği özel sabunu ise elma şarabı, sirke ve limondan özel olarak elde ediliyormuş. Bu sabun ile yüzünü yıkadıktan sonra hoş kokmadığı konusunda ise yakınları hem fikirmiş.

Marissa Mayer

Marissa Mayer

Yahoo’nun kurucusu olan Marissa Mayer, tam bir mükemmeliyetçiymiş. Her detayın kusursuz olmasını isteyen Mayer, yaklaşık 125.000 kişilik ekibin tamamını tek tek kendisi işe almış. Özel yaşantısında da her şeyi kusursuzlukla yapmak isteyen Mayer, bir kek için dahi 7-8 tarif inceliyormuş. Tüm tarifleri deneysel olarak deneyen ünlü CEO, yalnızca beğendiklerini özel tarif listesine ekletiyormuş.

Johnny Deep

Johnny Deep

Küçükken Barbieleri çok seven Johnny Deep’e ailesinden hiç kimse bu oyuncağı almamış. Oyuncunun ailesi cinsiyetçilik konusunda sıkıntılıymış ve bir erkek çocuğuna kız oyuncağı almayı uygun görmemişler. İçinde ukte kalan Deep, kendine ait bir Barbie koleksiyonu oluşturmuş. Sınırlı sayıda üretilen Barbie bebeklere dahi sahip olan Deep tüm bu bebekler için özel takı ve aksesuarlarda satın alıyormuş. Ayrıca bazı film ve dizilerde rol aldığı eşyalar için özel bir alan oluşturarak, bu eşyaları burada saklamaya başlamış. Neden sakladığını soranlara ise, torunlarına göstermek istediği yönünde yanıt veriyormuş.

David Beckham

David Beckham

David Beckham’ın çift hastalığı olduğunu biliyor musunuz? Etrafındaki her şeyin çift olmasını isteyen Beckham, iğneden ipliğe evindeki her şeyi en az 2 adet alıyormuş. Buzdolabındaki ya da mutfağındaki şeylerin dahi çift olmasını isteyen Beckham, ne zaman herhangi biri teke düşse hemen ikincisini alarak çifte tamamlıyormuş.

Jennifer Ariston

Jennifer Ariston

Dünyanın en zengin isimlerinden biri diyebileceğimiz Ariston, uçağa binmekten fazlasıyla korkuyormuş. Ancak işi gereği çok yurt dışı gezisi olan oyuncu, bu korkuyu aşmak için bir rutin oluşturmuş. Uçağa binmeden önce bu rutini yerine getiren oyuncu, rutinini yerine getiremezse asla uçağa binmiyormuş. Üstelik uçağa girmeden önce sağ ayağıyla giriyor, topuğunu mutlaka iki kez zemine vuruyormuş.

İngvar Kamprad

İngvar Kamprad

IKEA adlı dekorasyon mağazasının sahibi Kamprad, tam bir cimriymiş. Bu kadar zenginliğe rağmen halen 1993 model bir Volvo kullanıyormuş. Pahalı giysilerden kaçınan, ucuz yemek yemeyi seven ünlü kişilik uçak biletlerini ise mutlaka ekonomi bölümünden alırmış.

Stephen King

Stephen King

Dünyanın en zengin yazarlarından biri olan King dekorasyonda fazlasıyla takıntılıymış. Desenli detayları hiç sevmeyen King, desenleri asla gözükmeyecek şekilde ters çevirirmiş. Yeni bir roman yazarken Cheescake’den ilham alan oyuncu, bu tatlıyı da her yerden yemezmiş. Özellikle kendisi yaptığında kitabının daha iyi olduğunu düşünüyormuş.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!