featured

Dünyanın En Zengin Ülkesi Hangisi | İşte Dünyanın En Zengin 10 Ülkesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en zengin ülkesi hangisi? Ülkelerin zenginlik durumları aslında ne kadar gelişmiş oluşları, ekonomileri ve insanların yaşayış tarzı ile ölçümlenebilmektedir. Özellikle ülkemizde meydana gelen ekonomik dalgalanmalar, gözümüzü dışarı çevirmemize neden oldu.

Günümüzde birçok insan her ülkenin ekonomik imkanlarının ne derece olduğu sorgulamaya başladı. Zengin bir yerde yaşamak istiyorsunuz, fakat bu ülkenin neresi olduğunu bilmiyor musunuz? İşte sizler için hazırladığımız dünyanın en zengin ülkesi hangisi sorusunun 10 farklı cevabı…

Dünyanın En Zengin Ülkesi Hangisi? Dünyanın En Zengin 10 Ülkesi Listesi

Dünyanın en zengin ülkesi hangisi sorusu bazında yüzlerce ülke, listeye sokulabilecektir. Ancak bu noktada biz yalnızca belirli bir başarı elde etmiş ilk 10 ülkeye yer vereceğiz. Credit Suisse tarafından paylaşılan bu liste, gerçek anlamda halkına en iyi imkanları sunabilen 10 ülkeyi içermektedir. O halde gelin dünyanın en zengin ülkesi hangisi listesine başlayalım…

1- Amerika Birleşik Devleti

Dünyanın süper gücü olarak ilan edilen ABD, zenginlik bakımından da ülkeler arasında en öne çıkan devlet konumunda bulunuyor. Otomobil, gıda, hizmet ve teknoloji gibi pek çok alanda varlığını sürdüren ABD’de kişi başına düşen milli gelir, 57.467 doları bulmaktadır. Bu ülkede bir meslek sahibi olduğunuzda yaşamın oldukça konforlu ve keyifli olabileceğini söyleyebilmek mümkündür.

2- İsviçre

Finansal anlamda büyük bir gücü elinde bulunduran İsviçre dünyanın en zengin ülkesi hangisi sorusunun yanıtlarından bir tanesidir. Yaşam standartları bakımından halkını oldukça memnun eden bu ülkenin milli geliri ise 62.882 doları bulabilmektedir. Hem doğası, hem imkanları, hem de tarihi ile aradığınız her şeyi bulabileceğiniz İsviçre tam anlamıyla yaşamak için en elverişli ülkelerden biri konumunda!

3- Norveç

Lezzetli somonları ile dünya çapında büyük bir ün elde etmiş Norveç, dünyanın en zengin ülkesi hangisi konusunda da bir adım öne çıkmayı başarabilmiştir. Düzenli ve renkli bir hayat tarzı sunan Norveç’te halk ihtiyaç duyduğu hemen her şeye kolayca ulaşabiliyor. Ülkenin kişi başına düşen milli geliri ise yaklaşık 59.302 dolara denk geliyor.

4- Katar

Gelişmişlik düzeyi bakımından dudak uçuklatan Katar dünyanın en zengin ülkesi hangisi sorusunun cevabıdır. Dünyanın en zengin ülkesi Katar milli geliri baz alındığında kişi başına 127.523 dolar düştüğü görülmektedir. Ülkenin genel yaşam koşulları, konumu ve dizaynı incelendiğinde zenginlik düzeyinin ilk bakışta anlaşılabilmesi oldukça mümkündür. Her alanda gelişmişlik düzeyini sergileyen Katar, özellikle hizmet ve turizm sektöründe dünya çapında büyük bir üne sahiptir.

5- Kuveyt

Dünyanın en zengin 10 ülkesi içerisinde yer alan Kuveyt, Basra Körfezinin kıyısında yer almaktadır. Özellikle elinde bulundurduğu petrol kaynakları ile zenginliğini gün be gün arttıran Kuveyt’te milli gelir 73.817 dolaylarındadır. Gökdelenleri, turizmi ve teknolojik yatırımları ile zenginliğini dünyaya kanıtlayan Kuveyt’te yaşam hemen her insan için son derece konforludur.

6- Birleşik Arap Emirlikleri

En zengin Arap ülkeleri içerisinde yer alan Birleşik Arap, aynı zamanda dünyanın en zengin ülkesi hangisi listemizde ilk 10’da yer almaktadır. Yapay adaları ve envai çeşit alışveriş merkezleri ile insanlara hitap eden bu ülkede kişi başına düşen milli gelirde 72.419 doları bulmaktadır. Petrol ve turizm sektörleri ile gelişmişlik düzeyi bakımından çığır açan bu ülke, Arap halkına rahat bir yaşam vadedebilmektedir.

7- Singapur

Yüzölçümü bakımından küçük bir ülke olan Singapur, dünyanın en zengin ülkesi hangisi listemizde ilk 10’da yer bulan önemli ekonomik güçler arasındadır. Parkları ve limanları ile önemli turizm geliri elde eden Singapur’un kişi başına düşen milli geliri ise 87.856 dolardır.

8- Lüksemburg

Dünyanın en zengin ülkesi hangisi? Bankacılık sektöründe çığır açan Lüksemburg, tüm dünyaya ekonomik gücünü göstermeyi başaran ilk 10 ülkeden biri konumundadır. Küçük bir ülke olmasına rağmen, akılcı yatırımları ile gücüne güç katan Lüksemburg 105.882 dolar milli gelir düzeyine sahiptir. Yaşanılası bir ülke olarak öne çıkan Lüksemburg’da iş bulmak ve rahat bir yaşam sürdürmek, ülkemize nazaran bir hayli kolaydır.

9- İrlanda

Avrupa’nın kuzeyinde yer alan İrlanda, dünyanın en zengin ülkesi hangisi konusunda sıralayacağımız ülkeler arasındadır. 5 milyonluk nüfusa sahip olan İrlanda, iyi bir ekonomi insanlara yüksek standartlar sağlayabilmektedir. Gıda ve tekstil sektöründe elinde önemli bir güç bulunduran İrlanda’nın milli gelir seviyesi ise 68.883 dolardır.

10- Brunei

Birçok kişi tarafından belki de hiç tanınmayan bu ülke, şaşıracağınız üzere dünyanın en zengin ülkesi hangisi listesinde ilk 10’da yer almaktadır. Yapılan doğru yatırımlarla Brunei ekonomisi, günden güne büyük bir güç kazanmıştır. Şimdilerde doğalgaz ve petrol gelirleri ile öne çıkan bu ülkenin milli gelir seviyesi 77.441 doları bulmaktadır.

11- Bonus 1: Dünyanın En Zengin Ülkesi Türkiye Kaçıncı Sırada?

Dünyanın en zengin ülkesi hangisi ilk 10 sıralaması hakkında kapsamlı bilgilere yer verdik. Peki, tüm bu bilgiler sonrasında Türkiye dünyanın kaçıncı zengin ülkesi? Türkiye dünyanın en zengin 60. ülkesidir. İhracat rekorları kıran Türkiye’de kişi başına düşen Milli gelir düzeyi 27.660 dolara denk gelmektedir.

YouTube video

Bu kapsamda Türkiye ile dünyanın en zengin ülkesi Katar arasında yaklaşık 4.5 kat düzeyinde bir fark bulunmaktadır. Bu milli gelir düzeyiyle Türkiye fakir bir ülke mi? Türkiye’nin fakir bir ülke olduğunu söylemek doğru olmayacaktır. Dünyanın en fakir ülkesi Burundi ile Türkiye’nin milli gelir düzeyi arasında yaklaşık 35 kat bulunmaktadır. Tüm bu bilgiler ışığında Türkiye’nin ne zengin ne de fakir bir ülke olduğunu doğrulamak mümkün olmayacaktır. Dünyanın en değerli firmaları hakkında bilgi almak için tıklayınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!