E-Arşiv Uygulamasının İşletmeler İçin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

E-Arşiv Uygulamasının İşletmeler İçin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

E-Arşiv uygulaması son yıllarda hayata giren bir kavramdır. Gelişen teknolojiye paralel olarak dijital ortamda muhasebe uygulamalarının kullanımı da doğal olarak artışa geçmiştir. E-Arşiv sisteminin işletmeler için sağladığı avantajlar hayli fazladır. E-arşiv uygulamasının kullanımı var olan Vergi Usul Kanunu çerçevesinde bazı firmalar için zorunludur.

Zorunluluk dışında olan iş yerlerinin de kullandığı e-arşiv uygulamasının en büyük avantajı, muhasebe süreçlerini son derece hızlandırmasıdır. E-Arşiv sistemini kullanan iş yerleri, muhasebe ile ilgili bütün belgelerini ve evraklarını son derece sağlıklı bir şekilde dijital ortamda saklama şansına kavuşur. Bu uygulama sayesinde firmalarının işleri hızlanır, para hareketleri ve yapılan işler eksiksiz olarak takip edilir.

E-Arşiv Nedir?

E-Arşiv Uygulamasının İşletmeler İçin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Firmalar ve iş yerleri için muhasebe en önemli kalemlerden biridir. Dijital ortamda kullanmak üzere tasarlanmış e-arşiv uygulamasının avantajları arasında elektronik olarak fatura düzenlemesi vardır. E-arşiv fatura sistemi ile çalışan firmalar oluşturdukları faturaların hepsini elektronik ya da matbu fatura şeklinde ilgili yerlere anında iletebilir. Üstelik bu uygulama sayesinde kesilen faturaların hepsi e-arşiv portal üzerinden kontrol edilebilir.

E-Arşiv sisteminin avantajları açısından günümüzde pek çok iş yeri muhasebe işlemlerini bu sistemle yürütmeyi tercih eder. Bu sayede kağıt, baskı ya da kargo gibi zorunlu harcamalardan da kurtulmuş olur. Firma muhasebe işlerinde bu uygulama yardımıyla e-arşiv fatura görüntüleme ve e-arşiv sorgulama gibi benzeri işlemler anında sistem üzerinden yapılır. Bu konuda öncü kuruluşlardan biri olan NetBT Danışmanlık şirketi e-arşiv uygulaması, en uygun fiyatlarla aynı isimli web sitesi üzerinden hemen temin edilebilir.

E-Arşiv Ne İşe Yarar?

E-Arşiv Uygulamasının İşletmeler İçin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Firmalar ve iş yerleri için en faydalı uygulamalar arasında yer alan e-arşiv sistemi dijital fatura düzenlemesi için bulunmaz bir fırsattır. Bu sistemle düzenlenen e-faturaların ikinci nüshası arşivde saklanır ve bu faturalar ibraz edilebilir.

Uygulama üzerinden kesilen bütün faturalar e-arşiv fatura portal ile kontrol edilir. E-Arşiv fatura sorgulama işlemleri, yine bu portal üzerinden yapılır. Çok pratik olan bu sistemin kullanımı çok kolay ve son derece güvenlidir. E-Arşiv portal giriş ise firmalara ait olan özel şifre ile yapılır.

Kimlerin E-Arşiv Uygulamasını Yasal Olarak Kullanması Zorunludur?

E-Arşiv Uygulamasının İşletmeler İçin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

E-Arşiv sisteminin işletmeler için sağladığı avantajlar çerçevesinde, aynı zamanda bazı iş yerleri için kullanması zorunludur. Yasal olarak 2019 yılından sonra yıllık ciroları 5 milyon TL üzerinde olan işletmelerin e-fatura kullanması gerekir. Buna bağlı olarak bu iş yerlerinin e-fatura kesmesi için e-arşiv sistemine de sahip olması şarttır.

Bunlara ek olarak kesilen fatura tutarına göre de iş yerlerinin e-arşiv kullanma zorunluluğu, yine yasal olarak ortaya çıkar. 2020 yılında çıkan yasaya göre iş yerlerinin kestiği faturalar vergiler dahil 30.000 TL’yi aştığı taktirde, bu işletmelerinde e-arşiv fatura düzenlemesi kanuni açıdan gerekir.

E-Arşiv fatura giriş için NetBT Danışmanlık şirketi e-arşiv uygulaması en uygun çözümdür. Aynı zamanda NetBT web sitesi üzerinden e-arşiv sistemine ait olan bütün detaylara kolaylıkla ulaşmak mümkündür.

E-Arşiv Uygulamasının Özellikleri Nelerdir?

E-Arşiv Uygulamasının İşletmeler İçin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Muhasebe işlerini için kullanılan e-arşiv uygulaması GİB e-arşiv olarak da dizayn edilebilen bir sistemdir. Gelir İdaresi Başkanlığı yani GİB altyapısı kullanılarak oluşturulan bu sistemle gayet pratik bir şekilde GİB e-arşiv fatura oluşturulur. E-Arşiv uygulamasının işletmeler için sağladığı avantajlar açısından özellikleri şu şekilde sıralanır:

  • Firmaların fatura gönderim ve basım gibi benzeri harcamalarından tasarruf edilir.
  • Fatura arşivleme işleri kolaylaşır. Aynı zamanda mali açıdan arşivleme masrafları biter.
  • Faturalar daha hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanır.
  • E-Arşiv faturalar online olarak gönderildiğinden dolayı onay ve gönderim işleri çok hızlı olur.
  • Dakikalar içerisinde faturalar oluşturulur ve alıcına anında ulaşır.
  • Kesilen bütün faturalar şirket nakit akışına daha çabuk dahil olur.
  • E-Arşiv fatura sayesinde daha kolay denetleme işleri halledilir.
  • E-Arşiv ile daha detaylı ve sağlıklı raporlar oluşturulur.
  • Muhasebe süreçleri çok hızlı işler.
  • Faturaların posta yolu ile giderken kaybolma olasılığı ortadan kalkar.
  • Faturalar dijital ortamda saklanıp, gönderildiği için herhangi bir güvenlik sorunu açığı yaşanması olanaksız hale gelir.
  • Muhasebe işlerinde hata oranları en az seviyeye indirilir.
  • Kağıt israfı azalır, bu sayede doğa temizliğine katkı sağlanır.
  • Geçmiş dönemlerde kesilen bütün faturalara anında ve hatasız ulaşılır.

Görüldüğü üzere e-arşiv sistemi iş yerleri için en iyi yoldur. E-Arşiv yararları ile muhasebe işlerinde en avantajlı uygulamadır. E-Arşiv uygulamasından yararlanmak ve bir e-arşiv kullanıcısı olmak için NetBT web sitesi üzerinden site yetkilerine haftanın her günü ulaşılabilir. GİB standartlarına göre faturalarınızı dijital ortamda hemen kesmeye başlayabilirsiniz.

https://net-bt.com.tr/e-arsiv/

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!