featured

E-Görüş Uygulaması ve Diğer Yenilikler Hayata Geçiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan e-görüş uygulaması projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Ceza İnfaz Kurumlarında yeni bir dönemi başlatacak olan e görüş ve diğer elektronik hizmetler, Adalet Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ortaklaşa çalışması kapsamında yürütülüyor.

Dijital Döneme Geçiş

Ceza İnfaz Kurumlarının dijital dönüşümü adına Adalet Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın iş birliği ile yürütülen çalışmalara ilişkin tanıtım yapıldı. Yapılan tanıtıma Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katıldı.

Tanıtım için yapılan törende konuşma yapan Adalet Bakanı Gül, kamusal alanda sunulan hizmetlerdeki ana ve temel kriterlerinin vatandaş memnuniyeti olduğunu söyledi, Yargı Reformu Strateji Belgesi ile yargıda dijital dönüşümün hedeflendiğine dikkat çekti. Vatandaşların hizmetlere en az maliyet ve en hızlı şekilde ulaşmasının amaçlandığına vurgu yaptı. Bu projeyle hükümlüler ile eş, çocuk, aile ve yakınları arasında daha kolay irtibat sağlanabileceğine, bağların güçlü tutulacağına değindi.

E Görüş Sisteminden Beklenen Faydalar

https://www.youtube.com/watch?v=AJVZb-hFIy0

E-görüş tanıtımı için yapılan tören kapsamında, Ceza İnfaz Kurumlarında da insan temelli yaklaşımın altı çizildi. E-görüş uygulaması sisteminin hükümlüler ile aile ve yakınları arasında irtibatın sağlanarak bağlarının güçlü tutulması amaçlanıyor. Hükümlülerin rehabilitasyonuna katkı sağlaması açısından faydalı olacağı düşünülüyor.

Hükümlü yakınları açısından da görüntülü konuşma ile seyahat etme, masraf yapma, bir ilden başka ile gitme gibi zorlukların önlenmesi hedefleniyor. Hastalıkları ya da rahatsızlıkları nedeniyle görüşe gelemeyen aile üye ve yakınlarının da hükümlülerle görüşebilmesi gibi faydalarına dikkat çekildi.

Yine özellikle yaşanan pandemi dönemi ve salgın sürecinde, projenin öneminin ortaya çıktığı hususuna da özellikle vurgu yapıldı.

E-Görüş ile Birlikte Diğer Yenilikler

Yapılan tanıtımda ayrıca hükümlü ile yakınları arasındaki görüntülü konuşma ile birlikte yeni yenilikleri de tanıtıldı. Açıklanan yeniliklerden;

Sayımların elektronik olarak yapılması,Dilekçe hakkı kullanımı,Sağlık hizmetlerine erişim,Kantin siparişi ve ödemeleri,Kütüphane ve kitaplara erişim gibi hizmetlerin de elektronik ortamda yürütüleceği bildirildi.

YouTube video

Elektronik ortamda yürütülecek kantin sipariş ve ödemeleri sayesinde Ceza İnfaz Kurumlarındaki emanet para büroları ortadan kalkacak. Hükümlülerin söz konusu sistem kapsamındaki hizmetlere parmak izleri ile ulaşacakları belirtildi. Projenin kurum personellerinin de diğer alanlardaki faaliyetlerine daha çok zaman ayırmalarına katkı sağlayacağının altı çizildi.

Tutuklu ve Hükümlü Odalarına Cihazlar Yerleştirilecek

Tanıtımı gerçekleştirilen proje kapsamında tutuklu ve hükümlülerin odalarına yerleştirilecek olan cihazlar ile görüntülü görüşme (e-görüş) yapılabilecek. E-görüş uygulaması yanında sistem üzerinden; e-doktor,E-kütüphane,Online kantin sipariş ve alışverişi,Parmak izi ile elektronik ve hızlı sayım,Bakanlık iletişim uygulaması ile dilekçe ve e-posta gönderimi gibi temel hizmetlerde elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.

Söz konusu bu projenin pilot uygulamasına ise Ankara Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda başlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!