featured

Egzama Şampuanı | Saç Egzamaya Ne İyi Gelir? Egzamaya Hangi Şampuan İyi Gelir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Egzama şampuanı özellikle egzama saçlı derisinde meydana gelen kişilerin ilgisini çeken ürünlerin başında geliyor. Döküntü, kızarıklık ve kaşıntı ile karakterize bir cilt hastalığı olan egzama, kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürüyor. Konforlu bir şekilde yaşamını idame ettiremeyen birçok insan ise, tedavi edici ürünlere yönelerek egzamanın neden olduğu belirtileri ortadan kaldırmak istiyor.

Saç Egzamasına Şampuan Kullanmak İyi Gelir mi?  Egzama İçin Şampuan Önerileri

Saç egzamasına ne iyi gelir? Eğer ki egzama hastalığı probleminin saçlı derideyse bu durumda kullanabileceğiniz ilk ürün şampuan olmalıdır. Saçların daha kolay ve hızlı bir şekilde bakımını yapan şampuanlar, fresh kokusu sayesinde de gün boyu kendinizi ferah hissedebilmenizi destekleyecektir.

Eğer egzamaya hangi sabun iyi gelir? Sorusuna yanıt arıyorsanız bu durumda daha önce hazırladığımız en iyi 6 egzama sabunu hangisi? Yazımıza göz atabilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız egzama şampuanı tavsiye listemiz…

1- Sebamed Egzama Şampuanı | Sebamed Egzama Şampuanı Kullananlar Memnun mu?

Sebamed egzama şampuanı en çok bilinen ve uzun süredir birçok insan tarafından kullanılan ürünlerin başında geliyor. Sebamed’in egzamaya özel olarak ürettiği bir şampuanı bulunmuyor ancak saç dökülmesi konusunda üretmiş olduğu şampuan oldukça etkili. 

Bu ürün düzenli olarak kullanıldığında yalnızca dökülmeyi değil, saç derisinde yoğun olarak görülen egzamayı da ortadan kaldırıyor. Ph 5.5 olan şampuan bu denge sayesinde saçların daha bakımlı ve hacimli görünmesini sağlayabiliyor.

Üstelik bu üründe saça iyi gelen kafein ve ginkgo bloba içerikleri bulunurken, sabun, alkali ya da paraben gibi olumsuz içerikler yer almıyor. Sebamed egzama şampuanı kullananlar ise büyük ölçüde memnuniyetlerini dile getirmekte.

2- Egzama Şampuanı Konazol | Konazol Şampuan Egzama İçin İyi Gelir mi?

Egzama şampuanı Konazol markası da oldukça uzun bir zamandır piyasada yer almakta. Biyomedikal bir ürün olan Konazol şampuan egzama için tercih edilen bir üründür. Düzenli kullanımda saçlı deride meydana gelen bu rahatsızlığı giderebilmektedir.

Çok güçlü bir şampuan içeriğine sahip olması ve yalnızca egzama tedavisi için kullanılması gerektiği için eczanelerden temin edilmesi söz konusudur. Ketoral biyomedikal şampuan kullanıldıktan sonra, en az 4-5 saat başka bir şampuanla saçın yıkanması önerilen bir durum değildir. Bu egzama şampuanı kullanıcıları üründen büyük ölçüde memnun olduklarını ifade ediyor.

3- Egzama Şampuanı Vichy | Vichy Dercos Egzama Şampuanı Kullananlar

Egzama şampuanı Vichy markası tarafından da üretilmiş, kısa zamanda büyük ilgi görmeyi başarabilmiştir. Mikrobiyom dengesinin korunmasına yardımcı olan bu şampuan, Selenyum Disülfür teknolojisine sahip olduğu için oldukça kısa sürede büyük sonuçlar vermektedir.

YouTube video

Kaşıntı hissini çok kısa sürede sonlandırdığı için, kullanıcılar etkilerinin çok kısa sürede görülmeye başladığını ifade etmektedir. İtalya’da düzenli klinik testleri sonucunda üretilen bu egzama şampuanı tam anlamıyla verim alınabilmesi için ortalama iki haftalık kullanım önerilmektedir.

Genel olarak Vichy Dercos egzama şampuanı kullananlar, ürünlerden memnun kaldıklarını ve olumlu sonuçlar aldıklarını ifade etmektedir.

4- Ketoral Şampuan Egzama | Ketoral Şampuan Kullanmak Egzamaya İyi Gelir mi?

Ketoral şampuan egzama için tercih edilen bir diğer üründür. Öncelikle Ketoral şampuanının yalnızca tedavi amacıyla kullanılabildiği, egzama problemi bulunmayan kişilerin kullanmaması gereken bir üründür. 

Kısa zamanda pullanma, kızarıklık ve kaşıntı hissini ortadan kaldırılan Ketoral şampuan, kepeklenme ve iri kabuklu döküntü sorununu da engelleyebilecektir.

YouTube video

Uzmanlar olumlu sonuç alma olasılığı oldukça yüksek olan bu şampuanı en az 14 gün süre boyunca kullanmayı önermektedir. Yalnızca tedavi amacıyla kullanılan bir ürün olduğu için, Ketoral egzama şampuanı sadece eczaneler üzerinden temin edilebilecektir.

5- W Lab Egzama Şampuanı Yorumları | W Lab Egzama Şampuanı Kullananlar Ne Diyor?

W Lab egzama şampuanı yorumları incelendiğinde, ürünün etkili bir egzama şampuanı olduğu kanısına varılabilecektir. Çünkü W Lab egzama şampuanı kullananlar çok kısa sürede egzama sorunundan kurtulduklarını ifade etmiştir.

Bu şampuan Laurenth 9 içeriği sayesinde kaşıntı oluşumunu engelleyecektir. Climbazole ve Piroctone içeriği sayesinde ise, pul pul dökülmeler yaşanmayacaktır. Papatya ve aynısefa özleri bulunan bu egzama şampuanı, hoş ve hafif kokusu sayesinde rahatlatıcı bir etki sunabilmektedir.

6- Egzama Şampuanı Bebek İçin Öneriler

Egzama şampuanı bebek için öneriler, ebeveynleri yakından ilgilendiren bir diğer konu. Özellikle kış aylarında doğan bebeklerde kuruluğa bağlı olarak bölgesel egzama gelişebilir. Yüz ve saç derisi egzaması bebeklerde en sık görülen iki tiptir. Ancak bebeklerde kimyasal içeriği bulunan şampuanlar tercih edilemeyeceği için, daha doğal şampuan içeriklerinin tercih edilmesi gereklidir.

Mustela markasına ait egzama şampuanı hiçbir koruyucu, paraben ve kimyasal madde içermeden tamamen doğal ürün kullanımı ile tasarlanmıştır. Bu nedenle ebeveynler haftada 2-3 kez bu şampuanı kullanarak, saçlı deride meydana gelen egzama problemini giderebileceklerdir.

7- Bonus : Egzama Şampuanı Fiyatları ve Kullanımı

Bonus! Peki egzama şampuanı fiyatları ne kadar? Kullanımı nasıl? Egzama şampuanının fiyatları hakkında net bir rakam verilebilmesi mümkün değildir. Çünkü seçilecek ürün marka içeriği, büyüklüğü, içerisinde bulunan malzemelere bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ancak bu şampuanların, standart şampuanlardan çok daha maliyetli olduğunu söylemek mümkün değildir.

YouTube video

Standart şampuanlarla eş değer fiyatlara sahip bu ürünler, kısa zamanda etki sağlayabileceği için kişilerin ekonomisine de zarar vermeyecektir. Kullanım türü de genelde markaya göre değişiklik göstermektedir. Ancak haftada ortalama 2-3 kez kullanılan şampuanlardan beklenen verimin alınabilmesi mümkündür.

a) Egzama Şampuanı Eczane Üzerinden mi Alınmalı? 

Egzama şampuanı eczane üzerinden temin edilebilir. Ketoral ya da Ketazol egzama şampuanını kullanmak istiyorsanız, bu ürünler yalnızca eczaneler üzerinden temin edilmelidir. Ancak diğer ürünler rahatlıkla sanal ortamdan ya da büyük alışveriş mağazalarından temin edilebilir.

b) Egzama Şampuanı Nasıl Kullanılır? 

Egzama şampuanı nasıl kullanılır? Egzama şampuanının öncelikle ıslak saça, avuç içi kadar uygulanması önerilir. Uygulanan şampuan saçta iyice köpürtüldükten sonra, saç derisine masaj yapılmalıdır.

https://www.youtube.com/watch?v=tKiDc5S9fPU

2-3 dakika kadar yapılan masaj sonrasında şampuan 5 dakika bekletilmelidir. Yeteri kadar bekletildikten sonra bol su ile durulayarak, saçın şampuandan tamamen arındırılması gereklidir.

c) Egzama Şampuanı Ne Sıklıkla Kullanılmalı?

Egzama şampuanını sık sık kullanmak hızlı ve etkili sonuç almanızı sağlamayacaktır. Aksine bu şampuanları sık sık kullanmak daha yoğun kepeklenme, yağlanma gibi saç sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilir.

Kullanıcıların egzama şampuanından üst düzey verim alabilmesi için haftada en fazla 2-3 kez kullanması önerilir. Ayrıca egzama şampuanını kullandıktan sonra kullanıcılar en az 1 gün farklı bir saç bakım ürünü kullanmamaya gayret göstermelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!