featured

Elon Musk’tan Çılgın Girişim  Neuralink Tanıtıldı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu Elon Musk parmak ısırtacak bir buluşa daha imza attı. İnsan beynine bağlanabilen Neuralink sonunda tanıtıldı!

Neuralink Tanıtıldı!

İnsan beynini bilgisayara aktarabilen Neuralink görücüye çıktı. Zihinsel engellilerin ve Alzheimer hastalarının hayatını kolaylaştıracak olan Neuralink aynı zamanda bu beyin impalantı görme bozuklukları, depresyon ve hatta hafıza kaybı gibi çeşitli nörolojik sorunların çözerken omurga yaralanmalarına da çözüm bulacak.

Elon Musk bu buluşun en önemli yanının Parkinson ve Alzheimer gibi tedavisi güç hastalıkları tedavi edebilmesi olarak açıkladı. Bu sayede engelli bireyler günlük yaşantıya daha adapte şekilde yaşamlarını sürdürebilecekler.

Neurolink’in önünde çok önemli bir engel var. O da klinik testler. Bu testlerin insan vücudu üstünde deneyimlenebilmesi için öncelikle insana zarar vermeyeceğinin kanıtlanması gerekiyor.

Neuralink’in Önemli Özellikleri

Neuralink’in öne çıkan özellikleri ise şu şekilde; Sarjı (bataryası) bir gün boyunca yetebilecek olan alet her bağlantı tam 1024 kanal barındıracak ki bu da var olan teknolojileri baz alırsak hepsinden daha yüksek hız demek. Sadece 23 mm çapa sahip olacak olan cihaz 8 mm kalınlık ile oldukça küçük olacak ve aynı bir çip misali kafatasının içerisine yerleştirilecek. Sıcaklık ve basıncı da ölçebilen aleti taktırmak için korkmaya gerek yok. Nasıl ki lazerli bir göz ameliyatı oldukça kısa ve tehlikesiz, bu cihazı da kafatasına entegre etmek aynen bu şekilde olacak. Cihaz takılırken uyutulmanıza gerek yok. Cihazı takma işlemi oldukça kolay ve kısa sürüyor. Herhangi bir enfeksiyon riski de bulunmuyor.

Cihaz da kalın kablolar bulunmaması da çok büyük avantaj. Kafatası içine yerleştirileceği için içinde ki kablolar bir saç telinden bile daha ince. Cihazı kullanan kişiler, internetle bağlı olduğundan her türlü elektronik aleti beyin sinyalleri ile kullanabilecekler.

Klinik testlerden sonra hayata geçirilecek olan Neuralink için “çılgın proje” demek de yarar var. Eğer cihaz testler de başarılı olur ve hayata geçirilir ise, birçok insanın belki de hayatı kurtularak yaşam kalitesi artacak.

Peki siz Elon Musk’ın yeni buluşu için ne düşünüyorsunuz?

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!