featured

En Çok İzlenen Yabancı Filmler Nedir? En Çok İzlenen 20 Yabancı Film

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En çok izlenen yabancı filmler insanların en çok merak ettiği ve araştırıp, öğrenip, izlemek istediği yapımlar arasında yer almaktadır. Özellikle film severlerin hiçbir filmi atlamadan, iyi kalitede çekilmiş filmleri seçmeleri ve izlemeleri en büyük keyif noktaları olarak görülmektedir.

Bizler de siz film severler için en çok sevilen ve takdir toplayan yabancı filmlerin sıralamasını hazırladık. IMDB puanlarına göre listede yer alan 20 yabancı yapım tüm seyircilerden takdir topladığı gibi önemli sayılan birçok ödüle de layık görülmüşlerdir.

Dünyada En Çok İzlenen Filmler Listesi

En çok izlenen yabancı filmler listesinde her ne kadar güzel birçok yapım bulunuyor olsa da maalesef ki listede hiç Türk yapımı bir film bulunmamaktadır. Hollywood başkenti olarak görülen Amerika’nın birçok yapımı listede yer alırken, genellikle drama ve bilim kurgunun ön plana çıktığını görmek mümkündür.

İlerleyen zamanlarda bir Türk yapımının da bu listelerde yer almasını umut ederek sizler için hazırladığımız listeye göz atmanızı, yazımızın devamında bulunan filmleri izlemenizi önermekteyiz. Gelin birlikte bakalım en iyi ve en çok izlenen yabancı filmler hangileriymiş? Kimler en çok hasılatı ilk gişede kazanırken kimler gişeden sonra internet üzerinden takdir toplamış.

1.Esaretin Bedeli En Çok İzlenen Yabancı Filmler Arasında (IMDB 9,3)

En çok izlenen yabancı filmler arasında ilk sırada yer alan film, 1994 Amerikan filmidir. 7 dalda Oscar’a aday gösterilen film, Andy ve Red’in parmaklıklar ardında gösterdikleri yaşam mücadelesini konu almaktadır. Her türlü işkencenin bulunduğu cezaevinde, Andy’nin işlemediği bir cinayet suçu ile o cezaevine girmesiyle her şey değişmektedir.

YouTube video

Stephen King’in kitabından uyarlanan film, Andy’nin hayata umutla bakışı ve her zaman umudun var olduğu anlatılmaktadır. Yayınlandığı dönemlerde gişe giriş bütçesini bile zor karşılamış olan yapım son zamanların en çok izlenen yabancı filmler listesine ilk sıradan giriş yapmıştır.

2. The Godfather 2(Baba 2) (IMDB 9,2)

En çok izlenen yabancı filmler listesinde yer alan “Baba 2” filmi, ilk filmine nazaran daha çok beğenilmiş ve nadir bir yapıt olarak görülmüştür. Klişelerden uzaklaşarak ilk filmden daha iyi bir senaryo ile devam filminin çekilmesi sinema eleştirmenleri tarafından da tam not almıştır.

YouTube video

6 adet Oscar ödülü bulunan filmin, New York şehrinin ünlü mafyalarından birisi olan genç Corleone’nin yaşantısını konu almaktadır. Baba 2 devam senaryosu ile en iyi filmler arasında ikinci sırada görülmektedir.

3. 12 Öfkeli Adam(IMDB 9,0)

En çok izlenen yabancı filmler listesinde farklı bir çekim ve senaryo ile karşımıza çıkan yapıt, tek bir alanda çekilmesi ile gündeme oturmuştur. Filmde cinayetten suçlanan bir gence yer verilmektedir.

Ve bu gencin cezasına karar vermek için onu yargılayan 12 jüri üyesi vardır. Genç masum olduğunu anlatmaya çalışsa da jüri üyeleri bir türlü gence inanmamaktadır. Jüri üyelerinden sadece bir tanesi gencin haklı olabileceğini savunurken kalan 11 jüri üyesinin gence neden idam kararı istediklerinin iç yüzü ise savunma sırasında seyirciye aktarılacaktır.

YouTube video

2007 yılında kongre kütüphanesi tarafından kültürel tarihi ve estetik olarak önemli filmler listesinde yer aldığı için ABD ulusal film arşivinde filmin orijinal hali saklanmaktadır. Bu kadar kıymetle saklanan bir filmin en çok izlenen yabancı filmler listesinde ilk üçte olmasına şaşırmamak gerekir diye düşünüyoruz.

4. Kara Şövalye (IMDB 9,0) | En Çok İzlenen Yabancı Filmler

En çok izlenen yabancı filmler listesinde yer alan bir diğer yapım ise kara şövalyedir. Batmanın hikâyesini konu alan yapım Bafta ödüllerinde 9 dalda aday gösterilmiştir. En iyi yardımcı oyuncu ödülünü kazanmıştır.

YouTube video

Gotham şehrinin kurtarıcılığını üstlenen kara şövalye yani batmanın hem kötülüklerle savaşmasını hem de dünyada ki misyonunu arama serüvenini ele almaktadır.  7’den 70’e herkesin severek izlemesinden dolayı film efsane filmler listesi sıralamasında da yer almaktadır.

5. Türkiye’de En Çok İzlenen Yabancı Filmler Listesinde Yüzüklerin Efendisi; Kralın Dönüşü Filmi De Yer Alıyor (IMDB 8,9)

Türkiye’de en çok izlenen yabancı filmler listesinde nerede ise ilk sırada yer alan Yüzüklerin Efendisi serileri dünyada da en çok izlenen yapıtlar arasında yer almaktadır.

YouTube video

11 dalda akademik ödüle layık görülen yapıt insanlığın kurtulabilmesi için miras kalan yüzüğün yok edilmesini konu almaktadır. Bir nevi iktidar oyunlarının anlatıldığı filmde gücü isteyenler ile gücü ortadan kaldırmak isteyenlerin savaşı anlatılmaktadır.

6. Ucuz Roman (IMDB 8,9) | En Çok İzlenen Yabancı Filmler

En çok izlenen yabancı filmler listesinde altıncı sırada yer alan yapıt, 7 dalda Oscar’a aday gösterilmiştir. En iyi orijinal senaryo Oscar’ını kazanan film, iki soyguncu olan birbirine âşık Bunny ve Pumpkin’in diğer kendileri gibi olan 3 kişi ile tanışma serüvenlerini anlatmaktadır.

YouTube video

Cannes ve Altın Palmiye ödüllerine de layık görülen film, sinema tarihinin en iyi filmleri arasında yer almaktadır.

7. Dövüş Kulübü (IMDB 8,8)

En çok izlenen yabancı filmler listesinde olan filmin başrolünde Brad Pitt’in yer aldığı yapım 1999 yılında bir romandan uyarlanarak yapılmıştır. Uykusuzluk hastalığı çeken Jack grup terapilerine başlamıştır.

YouTube video

Ancak orada tanıştığı bir insan onun tüm hayatını değiştirecek ve kendisi hakkında hiç konuşulmaması gereken bir grubun baş editörleri arasında yer almasına sebep olacaktır. Ancak işler öyle çok çığırından çıkar ve tüm şehirlere yayılır ki kıyamet projesi diye adlandırılan bir sona adım adım yaklaşırlar.

Bu proje gerçekleşecek mi yoksa iptal mi olacak tüm heyecanı ile izleyicileri ekran başına çeken film en çok kazanan filmler arasında yer almaktadır. İnternette en çok izlenen yabancı filmler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

8. İyi, Kötü Ve Çirkin (IMDB 8,8)

En çok izlenen yabancı filmler listesinde sekizinci sırada yer alan yapım, üç arkadaşın garip hikâyesini konu almaktadır. İsimleri iyi, kötü ve çirkin olan bu kahramanların hayatın onlara oynadığı bir oyun ile bir araya gelmelerini konu almaktadır.

YouTube video

Üçleme olan filmin son filmi olarak seyirci ile buluşan yapım birçok sinema eleştirmeni tarafından da fazlası ile beğenilmiş ve IMDB de en çok izlenen 100 yabancı film listesi arasına girmiştir.

9. Yüzüklerin Efendisi; Yüzük Kardeşliği (IMDB 8,8)

Türk dünyasının da severek izlediği Yüzüklerin Efendisi serisinin ilk filmidir.

YouTube video

2001 yılında seyirci karşısına geçen yapım Frodo’nun kendisine miras kalan yüzüğün, dünyanın sonunu getirmesi ihtimaline karşı arkadaşları ile birlikte bu yüzüğün yok edilmesi için çıktıkları yolculukta, başlarına gelecek maceraları aktarmaktadır. Yeni Zelanda da çekilen film 4 ödüle layık görülmüştür.

10. En Çok İzlenen Yabancı Filmler Listesinde Başlangıç Filmi De Yer Alıyor (IMDB 8,8)

En çok izlenen yabancı filmler listesinde yer alan Başlangıç filmi yetenekli bir hırsız olan Dom Cobb’nin hayatını konu almaktadır. Yeteneği sayesinde zihin hırsızlığı yapan Cobb, bu yeteneği sayesinde kurumsal casusluğa kadar ilerlemektedir.

YouTube video

Ancak kurumsal casusluk, ilk defa bir şeyi çalmasını değil zihne yerleştirmesini istemektedir. Esas bunu başarırsa gerçek bir suç işlemiş olacak Cobb bunu başarabilecek midir? Son 25 yılın en iyi filmleri arasına adını yazdıran yapım seyircilerden tam not almıştır.

11. Yüzüklerin Efendisi; İki Kule (IMDB 8,7)

Sürükleyici film listesinden sayılan Yüzüklerin Efendisi, üçleme olan yapımın ikinci filmidir. Ancak serinin en heyecan verici kısmı olduğu tüm sinemaseverler tarafından söylenmektedir.

YouTube video

Bozulan yüzük kardeşliği serüvenlerine yalnız devam ederken, kahramanlar yeni medeniyetler ve insanlar tanıyacaklar ve bu yolculukta hepsinin başına ilginç maceralar gelecektir.

12. Parazit (IMDB 8,6) | En Çok İzlenen Yabancı Filmler

En çok izlenen yabancı filmler arasında, 2019 filmler listesinden giriş yapan nadir yapımlar arasındadır. Genellikle eski filmlerin daha çok tutulmasına nazaran 2019 yapımı olan bu film oldukça başarılı bulunmuştur.

YouTube video

Kore filmi olan yapım, Altın Palmiye ödülüne layık görülmüştür. Bu alanda ilk kez ödül alan ilk Kore yapımıdır. Time dergisi dâhil olmak üzere birçok basılı yayının yılın en iyi 10 filmi arasında sayması da filmin gişe rekorları kırmasına yardımcı olmuştur. Fakir bir oğlanın zengin bir ailenin kızına ders vermesi ile başlayan serüven yavaş yavaş aileye sızan genci ve ailenin sırlarına yer vermektedir.

13. Leon (IMDB 8,6)

Masumiyet ve acımasızlığın bir arada verildiği yapım, acımasız katil Leon’un 12 yaşında iken ailesi katledilen ve Leon’a sığınan masum bir kızın hikâyesi konu alınmaktadır.

YouTube video

“Sevginin Gücü” title ile ön plana çıkarılan dizi sevginin acımasızlığın üstünden gelip gelemeyeceğini konu almaktadır. Acımasızlığa ve drama yer verilen film o kadar çok beğenilmiştir ki IMDB üzerinden 8,6 puan alarak en çok izlenen yabancı filmler listemizde yer almaya hak kazanmıştır.

14. İnterstellar (Yıldızlararası) (IMDB 8,6)

En çok izlenen yabancı filmler arasında yer alan yapım, geçmişte NASA da bilim insanı olan Cooper’in ilginç hayatını anlatmaktadır. 2 çocuğu ile dul kalan Cooper bilim insanı olmaktan vazgeçip mısır tarlasında çiftçilik yapmaya başlamıştır.

YouTube video

Ancak dünya da garip giden bir şeyler vardır. Astronotların uzaya geçiş yolculuklarına değinen film, Fizikçi Kip. S. Thorne’nun “Solucan Delikleri” teorisinden konu alınarak hazırlanmıştır. Uzayda yaşamın mümkün olup olmadığının araştırıldığı yapım birçok seyirci tarafından çok sevilmiş ve birçok ödüle layık görülmüştür.

15. Joker (IMDB 8,5)| En Çok İzlenen Yabancı Filmler

En çok izlenen yabancı filmler listesinde yer alan film, psikolojik gerilim yapıtlarından sayılmaktadır. Toplum tarafından dışlanan Arthur gündüz palyaçoluk yaparken geceleri çok farklı bir karaktere bürünmektedir.

YouTube video

Ve gün gittikçe kendini büyük bir kaosun ve acımasızlığın içerisinde bulan Arthur artık tamamen joker karakterine dönüşecektir. Sinemada en çok izlenen yabancı filmler arasında yer alan yapım birçok ödüle layık olduğu gibi joker karakterinin insanlar arasında bir marka olmasına da yaramıştır.

16. Green Mile(Yeşil Yol) (8,5)

En çok izlenen yabancı filmler listesinde on altıncı sırada yer alan yapım, Yeşil Yol ismi ile ülkemizde seyirciler ile buluşmuştur. Hapishane de görevli olan bir karakter idama mahkûm olan suçluları son yolculuklarına uğurlamakla görevlidir.

Ancak bir gün hapishaneye korkunç büyüklükte bir mahkûm getirilir. Bu mahkûmun doğaüstü güçleri de bulunmaktadır. Ve herkes iki kız çocuğuna tecavüz edip öldürdüğünü düşünmektedir.

YouTube video

Ancak durum böyle midir hapishane görevlisi bir türlü emin olamamaktadır. Hele ki John’un doğaüstü güce sahip olduğunu anlamasından sonra bu insanın ölmesinin değil yaşamasının doğru olduğuna inanmaya başlamıştır.

1999 ABD yapımı olan film Stephan King‘in aynı adlı romanından uyarlanarak seyirciler karşısına çıkartılmıştır. Birçok ödüle layık görülen yapım en çok izlenen yabancı filmler 2020 yılında sıkça seyirciler tarafından tercih edilmiştir.

17. Kefernahüm (IMDB 8,4)

En çok izlenen yabancı filmler listesinde yer alan yapım izleyen herkesin gözyaşları içerisinde kalmasına sebep olmaktadır. En çok izlenen yabancı filmler 2021 listesinde de ilk sıralarda yer alan film çocuk haklarına değinebilmek için senaryolaştırılmıştır.

YouTube video

12 yaşındaki bir çocuğun ailesi yüzünden nasıl genç bir delikanlıya dönüşmek zorunda kaldığını ve hayatta kalma mücadelesini konu almaktadır. Birçok ödüle layık görülen yapım sokak çocuklarının acımasız şartlar altında nasıl kaldığını anlatmaktadır.

18. Dangal (IMDB 8,4)

En çok izlenen yabancı filmler listesinde on sekizinci sırada 8,4 IMDB puanı ile yer alan yapım dram ve spor temaları ile seyircilerle buluşmuştur.

YouTube video

Güreşçi bir babanın iki kızını da sporcu olarak zor şartlar altında yetiştirmesini ve onların birinciliklerini konu almaktadır. Birçok ödüle layık görülen yapım Aamir Khan’ın başrollerini üstlendiği bir başarı öyküsüdür. Dangal izle için tıklayınız.

19. Baba (IMDB 8,3)

En çok izlenen yabancı filmler listesinde yer alan film, Marlon Brando ve Al Paçino’nun başrollerini üstlendiği bir başyapıt olarak seyircilerin karşısına çıkartılmıştır.

YouTube video

Dünya savaşının yeni bittiği dönemleri konu alan yapım IMDB en iyi filmler listesinde 2. Sırada yer almaktadır. 3 Oscar ödülüne layık görülen film, devamı niteliğinde çekilen bölümü de oldukça ilgi çekmiş ve birçok ödüle kayık görülmüştür.

20. 1917 (IMDB 8,3) | En Çok İzlenen Yabancı Filmler

Savaş filmi olarak listemize son sıradan giriş yapan yapım, 1. Dünya savaşı sırasında Britanya askeri Kıdemsiz Onbaşı Schofield ve Kıdemsiz Onbaşı Blake’in zorlu görevini konu almaktadır. İmkânsız görülen bu görevi gerçekleştirmek için uğraşan iki asker amaçlarına ulaşabilecekler mi?

YouTube video

3 Oscar ödülüne layık görülen film tek planda çekimi gerçekleşen nadir yapımlar arasında yer aldığı için En çok izlenen yabancı filmler listesinde de seyirciler tarafından takdir toplamıştır. En çok hasılat yapan 5 film önerisi için tıklayınız. 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!