En Çok Okunan Kitaplar | 2021 Kitap Önerileri

En Çok Okunan Kitaplar | 2021 Kitap Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendimizi daima geliştirmek, bakış açımızı genişletmek için en güzel yollardan biri kitap okumaktır. Düzenli olarak okuduğunuz kitaplar kelime dağarcığınızın artmasına, iletişim ve empati yeteneğinizin gelişmesine fayda sağlar. Peki, en çok okunan kitaplar ve 2021 kitap önerileri nelerdir ? Buyurun kitap önerilerimizi inceleyelim…

1 – Dar Koridor

Özgürlük doğal bir kavram mıdır? Daron Acemioğlu ve James A. Robinson’un kaleme aldığı bu kitabın temel fikri özgürlüğün “doğal” bir durum olmadığıdır. Özgürlüğün varoluş süreci, sürdürülebilirliği ve geleceği hakkında şaşırtıcı bilgiler bulabileceğiniz bu kitap, en çok okunan kitaplar listemizin ilk sırasında yer alıyor.

2 – Bitkilerin Bildikleri

Bitkilerin dünyasını merak ettiniz mi hiç? Biyolog Daniel Chamovitz bu kitabında bitkilerin gözünden yaşadığımız dünyayı inceliyor. Siz de botaniğe ilgi duyuyor, bitkiler alemini merak ediyorsanız 2021 kitap önerileri listesinde bulunan bu kitap size uygun olacaktır.

3 – En Çok Okunan Kitaplar : Incognito-Beynin Gizli Hayatı

İnsanlığın doğuşundan beri en çok merak edilen konulardan biri olan insan beyninin gizemi hala tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Nörobilimci David Eagleman bu kitabında beynin gizli dünyasının kapısını aralıyor. Eagleman düşündüğümüz, yaptığımız ve hissettiğimiz birçok şeyin bir başka ben tarafından komuta edildiğini tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

4 – Hissedilen Zaman

Zaman miyobu kavramını daha önce duydunuz mu? Duygusal ve biyolojik saatimiz nasıl işliyor? Zaman algısı üzerinde duygularımızın ve beden ritmimizin etkisi ne kadar? Tüm bu soruların yanıtını, en çok okunan kitaplar arasında yer alan Marc Wittmann’ın yazdığı bu kitapta bulabilirsiniz.

5 – Hormonların Gücü

Vücudumuzda birçok değişime sebep olan hormonlarımız bu kitapta geniş bir şekilde ele alınıyor. Tıp yazarı Randi Hutter Epstein’in ele aldığı bu kitapta ergenlik, cinsellik, metabolizma, ruh halleri, bağışıklık ve davranışlar hakkında kapsamlı bilgilere yer veriliyor. Hormonların tarihinin anlatıldığı bu kitap, en çok okunan 2021 kitap önerileri arasında okuyabileceğiniz kitaplar arasında yer alıyor.

6 –  2021 Kitap Önerileri : Hata Neredeydi?

Hıristiyanlar Avrupa’da bu konuma nasıl geldi? İslam dünyası, uzun yıllar boyunca hemen hemen her alanda öncü ve yenilikçi bir tutum sergilemesine rağmen neden bugün bu konumda? Bernard Lewis bu kitapta tam da bu soruları yanıtlıyor.

7 – Sürdürülebilir Stratejik Yönetim ve Kurumsal Yönetim

Akademisyenlik ve yöneticilik tecrübeleri bulunan Şafak Gündüz, yazdığı bu eserde stratejik yönetim ve kurumsal yönetim kavramlarını sürdürülebilirlik açısından ele alıyor. Farklı bir yaklaşımın yer aldığı bu kitap, en çok okunan kitaplar arasında bulunuyor.

8 – Arapların Gözünden Haçlı Seferleri

Tarihin önemli olayların biri olan Haçlı Seferlerini bu kez farklı bir gözle incelemek ister misiniz? Amin Maalouf yazdığı bu kitapta klasik egemen tarih anlayışından farklı olarak Arap’ların gözünden Haçlı Seferlerini inceliyor. Pek çok Maalouf kitapları gibi bu kitap da en çok okunan kitaplar arasındaki yerini alıyor.

9 – Tarih, Tarihçi ve Toplum

Tarih öğretiminin karşılaştığı problemlere önyargılı davranmadan sağduyu göstermeyi öğrendiğimiz bu kitap Prof. Dr. Salih Özbaran’ın kaleminden çıkmıştır. Prof. Dr. Özbaran tarihi yenilikçi bakış açısıyla ve edindiği yeni boyut çerçevesinde değerlendiriyor. Özellikle tarihe ilgi duyanların seveceği bir kitap olan Tarih, Tarihçi ve Toplum 2021 kitap önerileri listesinde okunabilecek kitaplar listemizde yer alıyor.

10 – Toplumsal Cinsiyet ve İktidar

İnsanlığın yüzyıllardır üzerinde durduğu ve sorguladığı toplumsal cinsiyet ve iktidar kavramlarını R. W. Connel bu kitapta geniş bir yelpazede değerlendiriyor. Toplumda cinsiyet eşitsizliklerinden var olan ataerkil şiddete kadar kapsamlı konu başlıklarına sahip bu kitap, hemen herkesin okuması gereken kitaplardan biri.

11 – Zaman ve Başka

Felsefenin temel ilgi alanlarından biri olan zaman kavramı hepimizi en az bir kere düşündürmüştür. Gerçek olup olmadığını anlayamadığımız, kafamızı karıştıran bir olgu olarak karşımıza çıkan zaman, Çağdaş Fransız düşüncesinin önde gelen isimlerinden Emmanuel Levinas’ın yazdığı bu kitapta detaylıca inceleniyor.

12 – En Çok Okunan Kitaplar: Balıkların Bildikleri

Balıkların hislerini veya düşüncelerini düşündünüz veya hiç merak ettiniz mi? Okuduğunuzda balıkların dünyasını daha yakından inceleyebileceğiniz bu kitap Etolog Jonathan Balcombe tarafından yazıldı. Bu kitap sayesinde balıkların gizemli dünyasının kapısını aralayabilecek, balıkların birbirini nasıl tanıdığını, mutluluk veya acı hissedip hissetmediklerini öğreneceksiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!