featured

En Çok Para Kazandıran 10 Meslek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En çok para kazandıran meslekler hangileri merak ediyor musunuz? Hemen hemen her mesleğin dünyanın farklı yerlerinde farklı paralar kazandığını hepimiz biliyoruz. Hatta ülkemizin farklı şehirlerinde bile aynı meslekten çok farklı gelirler elde edildiğine şahit oluyoruz. Bir de dünyanın pek çok yerinde dolgun maaşlar kazandıran bazı meslekler var. Üniversiteli adaylarının tercih dönemine bu kadar az zaman kalmış iken ya da sektör değiştirmek isteyen binlerce insan var iken tam da doğru yerdesiniz. En çok gelir elde edebileceğiniz meslekleri sizin için derledik. O zaman buyurun en çok para kazandıran meslekler hakkında bilgilere…

1 – Pazarlama Müdürlüğü

Pazarlama, her sektörün en temel yapı taşlarındandır. Şirketlerin gelir kalemi olan pazarlama müdürlerinin şirketler için ne anlam ifade ettiğini anlayabiliyoruz. Hedef kitle, pazarlama, satış ve reklam gibi birçok disiplinin bir arada çalıştığı pazarlama alanı önü hiçbir zaman kapanmayacak mesleklerden biridir diyebiliriz. Bu nedenle en çok para kazandıran meslekler arasında yer alıyor.

YouTube video

Bu yoğun temposunun yanı sıra insanlarla uğraşmanın şirketlere veya kişilere satış yapmanın zorluklarını da tahmin ediyorsunuzdur. Ancak yaptıkları işin hakkını alan pazarlama müdürlüğü, en çok para kazandıran 10 meslekten ilki.

2 – Eczacılık

Sağlık ve ticaretin buluştuğu noktalardan biri elbette Eczacılık sektörü. Antik zamanlardan bugüne devam eden ve insanoğlu var olduğu sürece revaçta kalmaya devam edecek mesleklerden biri olan Eczacılık, ülkenin hemen her yerinde para kazanabileceğiniz bir meslek dalı. Eczacı olabilmek için Eczacılık Fakültesi’ni kazanarak başarıyla mezun olmanız gerekiyor.

YouTube video

Lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra önünüzde temel anlamda 3 seçenek çıkıyor. İsterseniz devlet hastanelerinin ilgili bölümlerinde, isterseniz özel hastanelerinin ilgili bölümlerinde çalışabilirsiniz. Bunların dışında dilerseniz kendi eczanenizi açarak mesleğini icra edebilirsiniz. Kısacası sağlık sektörü dipsiz bir kuyu olduğundan eczacılık en çok para kazandıran meslekler arasında bulunuyor.

3 – CEO

YouTube video
Konumuz yüksek maaşlar kazandıran meslekler, en çok para kazandıran meslekler olunca ilk akla gelen seçeneklerden biri elbette CEO’luk oluyor. Diğer meslek türlerine göre oldukça dolgun bir maaşa sahip olan CEO’ların elde ettikleri gelir seviyesi çalıştıkları şirkete göre değişkenlik göstermektedir. Minimum CEO maaşının ortalama 20.000 TL olduğu bilinmektedir.

4 – En Çok Para Kazandıran Meslekler: Biyokimya Uzmanlığı

En çok para kazandıran meslekler listemizin 4.sırasında sağlık alanına ilgi duyanların tercih edebileceği bir bölüm yer alıyor: Biyokimya Uzmanlığı. Hastalardan alınan numunelerin raporlanması ve rapordaki sonuçların yorumlanmasıyla görevlendirilirler.

YouTube video

Biyokimya uzmanı olabilmek için 6 yıl tıp eğitimi sonrasında 4 yıl uzmanlık eğitimi alınması gerekmektedir. Hastane ortamında çalışmak isteyen ve analiz yeteneği gelişmiş biriyseniz biyokimya uzmanlığını tercih edebilirsiniz.

5 – Pilotaj

Hemen hemen herkesin hayalini kurduğu mesleklerden biri olan pilotluğun son derece prestijli ve havalı bir meslek olduğunu söylersek yanlış olmaz. Pilotluk, şık bir giyim tarzı, sürekli seyahat etme fırsatıyla çoğu insanın ücret beklemeden yapabileceği bir meslek.

YouTube video

Dolgun maaşından çok mesleğin sahip olduğu saygınlık pilotluğun tercih edilme sebeplerinin başında geliyor. Siz de havacılık alanına ilgi duyuyorsanız, yaklaşık 20.000 lira maaşı bulunan, en çok para kazandıran meslekler arasında yer alan pilotluk mesleğini tercih edebilirsiniz.

6 – Diş Hekimliği

Tıp doktorlarından hemen sonra akla gelen meslek şüphesiz diş hekimliğidir. Hem özel poliklinik kulvarında hem de hastane düzeninde oldukça dolgun gelir elde edebilirsiniz. Hastane ortamında çalışan diş hekimlerinin zaten bir doktorla aynı maaşı aldığını biliyoruz.

YouTube video

Bunun yanı sıra sosyal çevrenize ve alanınızdaki yeteneklere güveniyorsanız özel bir muayenehane açmak daha fazla kazanç sağlamanıza yardımcı olur. Dişçi fobisi olan pek çok yakınımız olduğu aşikar. Bu yüzden insanlar devlet hastanelerinden çok özel özel hastaneleri veya muayenehaneleri tercih edebiliyorlar. Diş doktorluğu, maaşıyla insanı tatmin edebilecek, en çok para kazandıran meslekler arasında yer alıyor.

7 – Sigortacılık

YouTube video
Sigortacılık alanı dolgun maaş denildiğinde belki de ilk akla gelmeyen isimlerden biri olabilir. Ancak zaten yüksek sigorta primleri alabilmek için bu işi kendiniz yapmalısınız. İlerlemek istediğiniz alanda bir acente açarak geniş çevrenizi ve satış yeteneklerinizi de kullanarak güzel paralar kazanabilirsiniz. Yaklaşık olarak %15-20 kar marjı ile yüksek bir gelire sahip olabileceğiniz sigortacılık mesleği listemizde yerini alıyor.

8 – Avukatlık

YouTube video
İnsanoğlunun nesli tükenene kadar ölmeyecek bir meslek dalı var sırada: Avukatlık. Kalabalıklaşan insan nüfusu, büyüyen ve çarpıklaşan şehirler, karmaşık hukuk kurallarıyla hukuk sektörü, sağlık sektörü gibi gelecekte yok olmayacak sektörlerden biri. Ayrıca avukatların hiç fena paralar kazanmadığını da söyleyebiliriz.

9 – Anestezi Uzmanlığı

Başından bir operasyon veya ameliyat geçen herkes muhtemelen onlarla tanışmıştır. Kimdir onlar? Elbette anestezistler. Cerrahi operasyonlarda hastanın uyutulması, verilecek anestezi miktarının doğru seçilmesi, ameliyat anında herhangi bir sorunda müdahale edebilmesi gibi görevleri bulunan anestezistlerin oldukça dolgun maaşlar aldığını biliyoruz.

YouTube video

Bir doktorla kıyaslandığında çok daha kısa bir eğitim hayatı olmasına rağmen güzel kazançlar elde etmeleri de bu mesleğin avantajlarından biri oluyor. Yurtdışında örneğin Amerika Birleşik Devletleri’nde bir anestezistin aylık geliri 410 bin dolardan daha fazla olabiliyor. Ne yazık ki ülkemizde böyle sayılardan bahsedemesek de sonu gelmeyecek sektörlerden sağlık sektörü içinde yer alan anestezistlerin iyi paralar kazandığını, bu mesleğin en çok para kazandıran meslekler arasında bulunduğunu söyleyebiliriz.

10 – Kıdemli Veri Bilimciliği

Veri bilimi alanında günden güne gelişmeler kaydedildiği düşünülürse tercih edilmesinin ne kadar akıllıca olduğunu görebiliriz. Big data kavramının gelişmesiyle birlikte veri bilimi sektöründe kariyer yapmak isteyenlerin sayısı giderek artıyor. Özellikle büyük şirketler bu konuya son derece önem veriyor.

YouTube video

Kıdemli veri bilimcileri sahip oldukları büyük veri depolarında veri madenciliği sayesinde anlamlı bilgilere ulaşarak, şirket yönetimine bu verileri raporlamakla görevlendiriliyorlar. Siz de yazılım, analiz ve veri bilimi alanlarına ilgi duyuyorsanız dolgun bir maaş elde edebileceğiniz meslek önerimiz: Kıdemli Veri Bilimciliği

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!