featured

En Güvenilir Kripto Para Siteleri Listesi 2022 | En Güvenilir Kripto Para Borsası Hangileridir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güvenilir kripto para siteleri 2022 yılında da çok fazla değişkenlik göstermiyor. Kripto paraların daha fazla yükselmesiyle en güvenilir kripto para borsası hangileridir sorusu revaçta. Peki, en güvenilir coinler nereden satın alınabilir? Türk kripto para borsaları hangileridir?

Bu yazımızda sizlere hem Türkiye’de hem de dünyada, kripto para satın alınabilecek en güvenilir kripto para siteleri listesini oluşturduk. İşte, en güvenli kripto para borsası seçenekleri ve Türk kripto para borsaları

En Güvenilir Kripto Para Siteleri Listesi 2022

En güvenilir kripto para siteleri bazı kriterlere göre belirlenir. Bu kriterleri bilerek bitcoin, etherium gibi kripto paraları ve alt coinleri satın alacağınız kripto para borsasının güvenilir olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Bir kripto para borsasının güvenirliliği ilk olarak merkezinin olup olmamasıyla belirlenir. Dolayısı ile tercih edeceğiniz kripto para borsası eğer bir merkeze sahipse, uzun zamandır piyasada işlem yapıyorsa büyük oranda güvenilirdir.

Güvenirlilik konusunda bir diğer kriter ise kripto para sitesinin hacmidir. En güvenilir coinler için hacmi büyük olan kripto para uygulaması ya da siteleri tercih edilmelidir. Bu sayede daha fazla fırsatlara sahip olabilir ve işlemlerinizi hızla gerçekleştirebilirsiniz.

En güvenilir kripto para uygulaması coin sayısına bakılarak da anlaşılabilir. Eğer bir kripto para borsasında coin çeşitliliği fazlaysa kripto para yatırımı için çok daha fazla seçeneğe sahipsiniz demektir.

Şimdi gelelim bu saydığımız kriterleri bünyesinde barındıran, hem dünyada hem de Türkiye’de geçerliliği olan en güvenilir kripto para siteleri 2022 ve en güvenilir kripto para uygulamaları 2022 listesine… En fazla tercih edilen en güvenilir kripto para borsası site ve uygulamaları şunlar:

BinanceBTCTurkTR BinanceKucoinFTXCoinbaseGate.ioHuobiKrakenCex.ioBitlo.comParibu.comIcrypex

1- Binance

En güvenilir kripto para siteleri denince akıllara hiç kuşkusuz ilk gelen sitelerin başında Binance geliyor. Peki ama neden? Çünkü Binance’ın bir günlük işlem hacmi yaklaşık 15 milyar. Ayrıca 250’den fazla coin, 850’den fazla para birimiyle değiştirilebiliyor. Dolayısı ile Binance, kripto para alım satımı yapılabilecek en iyi kripto para sitesi olarak karşımıza çıkıyor.

En iyi kripto para sitesi ve uygulaması Binance çünkü komisyon oranı, diğer pek çok kripto para sitesine göre düşük. Ayrıca hem Binance sitesi üzerinden hem de Binance mobil üzerinden rahatlıkla işlem yapılabiliyor. Üstelik Binance mobil uygulaması kullanımı oldukça kolay.

En Güvenilir Kripto Para Sitesi Binance Avantajları Nelerdir?

Binance’ın en güvenilir kripto para borsası olma nedenleri de bir hayli fazla. Genel olarak Binance avantajları ise şunlar:

Hacminin yüksek olmasıKaldıraçlı işlemlerin yapılabilmesiKripto para ve alt coin seçeneğinin fazla olmasıYabancı pek çok ülke para birimini desteklemesiKripto para yatırımcı sayısının milyonlarca olmasıPiyasaya çıkan yeni kripto paralara hemen ulaşılabilmesiMobil uygulamasının kolay olmasıKredi kart ile yatırım yapılabilmesiVadeli işlem seçeneğiKomisyonun düşük olmasıOnay sürecinin kısa olmasıTürkiye’de de ofisinin bulunması

Binance üyeliği açmak için https://www.binance.com/tr web sitesini ziyaret edebilir ya da buraya tıklayarak Binance mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

2- BtcTurk

BtcTurk de en güvenilir kripto para siteleri arasında bulunuyor. Adından da anlaşılacağı üzere en iyi kripto para uygulaması Türkiye listesinde de yer alan BTCTurk, Binance kadar olmasa da diğer kripto para borsalarına göre daha fazla coin için işlem şansı veriyor.

Hem güvenilir hem de en iyi kripto para siteleri içinde BTCTurk yer alıyor çünkü fon kanıtı ile halka açık belgeleri de var. Ayrıca günün 24 saati kesintisiz olarak işlem yapılabiliyor. Ve bilinmesi gerekir ki; TL ile ilk kez coin alımı BTCTurk platformunda gerçekleşti.

En İyi Kripto Para Sitesi BTCTurk Avantajları Nelerdir?

Bitcoin borsasını yakından takip edenlerin coin alım satımı için kullanabileceği en iyi kripto para sitesi BTCTurk avantajları ise şunlar:

Coin alım satımında hızlı işlemKullanımın kolay olması7/24 kesintisiz para yatırılabilmesi

BTCTurk avantajları olduğu gibi dezavantajı da bulunuyor. BTCTurk en güvenilir kripto para siteleri arasında yer alsa da, bu platformda bütün alt coinlerin bulunmaması ve komisyonun biraz fazla olması bir dezavantaj.

BtcTurk üyeliği açmak için https://www.btcturk.com/ web sitesini ziyaret edebilir ya da buraya tıklayarak BtcTurk mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

3- TRBinance

En iyi kripto para uygulaması Türkiye listesinde yer alan TR Binance. Aslında TRBinance ile Binance hemen hemen aynı diyebiliriz. TRBinance, Binance kripto para borsasının Türkiye platformu. Ancak kullanımı TL ile işlem yapacak Türk kripto para yatırımcıları için daha kolay. Bu nedenle güvenilir olduğu kadar en iyi Türk bitcoin borsası listesinde de yer alıyor.

TRBinance Avantajları Nelerdir?

Türkiye kripto para borsaları sıralaması içinde yer alan TRBinance özellikle Türk kripto para yatırımcıları için avantajlar sunuyor. TRBinance avantajları ise şunlar:

Türk Lirası ile para yatırma ve para çekme olanağıTL ile yapılan yatırma-çekme işlemlerinde hızKolay kullanım

TRBinance üyeliği açmak için https://www.trbinance.com/ web sitesini ziyaret edebilir ya da buraya tıklayarak TRBinance mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

4- Kucoin

2017 yılından beridir kripto para borsası olarak hizmet veren Kucoin de en güvenilir kripto para siteleri 2022 arasındaki yerini alıyor. 100’den fazla ülkede kripto para alım satımı için hizmet veren Kucoin, 5 bini geçkin kayıtlı kullanıcıya sahip.

Kucoin en güvenilir ve en iyi kripto para siteleri arasında olduğu gibi avantajlarla dolu bir kripto para borsası. Çünkü kayıtlı kullanıcılarına zaman zaman komisyon oranında kolaylıklar sunuyor, hediyeler dağıtıyor.

Kucoin Avantajları Nelerdir ?

En güvenilir coinler için alım satımın yapılabildiği kripto para borsası Kucoin avantajları sayesinde sık tercih ediliyor. Bir günlük işlem hacminin en yüksek olduğu en iyi kripto para siteleri arasında bulunan Kucoin avantajları ise şunlar:

Güvenli coin alım satımıKayıtlı kullanıcılara hediyeler dağıtılmasıİşlem hacminin yüksek olmasıKayıtlı kullanıcı sayısının fazla olmasıKredi kartıyla yatırım yapma imkanı

Kucoin en güvenilir kripto para siteleri 2022 listesi arasında ancak bir dezavantajı da bulunuyor. Çünkü Kucoin kripto para borsası daha önce bir kez hacklendi ve bu da kullanıcılarda endişeye neden oldu. Üstelik bu süreçte kripto para alım satımı da kesintiye uğradı.

Kucoin üyeliği açmak için https://www.kucoin.com/ web sitesini ziyaret edebilir ya da buraya tıklayarak Kucoin mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

5- FTX

En iyi kripto para siteleri 2022 listesinde yer alan FTX, coin alım satımları için güvenle kullanılıyor. Kripto para yatırımcılarının en az Binance kadar güvendiği FTX borsası ile Binance arasında ortaklık bulunuyor. Üstelik kaldıraçlı işlemler ve vadeli işlemler burada gerçekleştirilebiliyor.

FTX Avantajları Nelerdir?

Tıpkı Binance gibi en iyi kripto para siteleri arasında yer alan FTX, kullanıcılarına gelişmiş bir teknoloji sunuyor ve işlem kolaylığı da sağlıyor. Türev yatırım araçlarının bulunduğu FTX avantajları ise şunlar:

Pek çok kripto para sitesine göre daha düşük komisyon oranıTürev yatırım araçlarıKaldıraçlı işlemVadeli işlemSpot alım ve satımKomisyon indirimi avantajları24 saatte yüksek işlem hacmi

FTX üyeliği açmak için https://ftx.com/tr web sitesini ziyaret edebilir ya da buraya tıklayarak FTX mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

6- Coinbase

En güvenilir kripto para borsası seçenekleri arasında Coinbase de yer alıyor. Amerika’nın en büyük ve en iyi kripto para borsaları arasındaki Coinbase oldukça prestijli ve en iyiler arasında parmakla gösteriliyor. 24 saatlik işlem hacmi de 2 Milyar doları geçen Coinbase bu nedenle en güvenilir kripto para siteleri 2022 listesinde kalmaya devam ediyor.

5 milyonluk kullanıcısıyla öne çıkan ve ABD borsası olan Nasdaq’da da listelenen Coinbase Türk kullanıcılar için de Türkçe dil desteği veriyor. Ancak dünyanın en iyi en güvenilir kripto para siteleri arasında yer alsa da her yeni çıkan coin burada bulunmuyor.

En Güvenilir Kripto Para Borsası Coinbase Avantajları Nelerdir?

Güvenilir coinleri bünyesinde bulunduran en güvenilir kripto para siteleri 2022 başında gelen Coinbase yüksek likiditeye sahip ve avantajları da şunlar:

Kolay kullanılabilir arayüzTürkçe dil desteğiKredi kartıyla yatırım imkanıHızlı işlemler

Ancak Coinbase avantajları olduğu gibi dezavantajlara da sahip. Bu kripto para platformunda mail dönüş süreleri, rakiplerine göre biraz daha uzun ve komisyon oranları da yüksek.

Coinbase üyeliği açmak için https://www.coinbase.com/tr/ web sitesini ziyaret edebilir ya da buraya tıklayarak Coinbase mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

7- Gate.io

Gate.io da en güvenilir kripto para siteleri arasında yer alıyor fakat bu kripto para platformunun kullanım amacı, diğerlerinden farklılık taşıyor. Çünkü burada yükselişler ve düşüler oldukça hızlı. Dolayısı ile anlık fırsatlardan yararlanıp yüksek kazanç sahibi olma şansı var. Tabi bunun tersi olarak kayıplar da hızla yaşanabiliyor.

Ancak tüm bunlara rağmen en güvenilir kripto para borsaları arasında bulunuyor. Çünkü piyasaya çıkan yeni kripto para birimleri, çoğunlukla ilk kez Gate.io’da listeleniyor. Dolayısı ile yeni çıkan coinler, burada düşük fiyattan hızlı bir şekilde alınabiliyor.

Gate.io Avantajları Nelerdir?

Gate.io kripto para platformu 2013 yılından beridir güvenle kullanılıyor. Ancak bu piyasada işlem yapılabilmesi için diğer borsalardan Gate.io’ya aktarım yapılması gerekli. Burada da bir dezavantaj söz konusu çünkü Türkiye için TL seçeneği bulunmuyor.

Gate.io borsasında Türkiye’den işlem yapmak için öncelikle TL ile işlem yapan bir borsaya para yatırmak ve oradan da Gate.io hesabına aktarmak gerekli. Bu dezavantajlar dışında Gate.io’nun avantajları ise şunlar:

Piyasaya çıkan yeni coinlerin çoğunlukla ilk kez burada listelenmesi2013 yılından beri güvenle kullanılmasıKullanımının kolay olmasıTürkçe dil desteği

Dikkat!

Yukarıda bahsettiğimiz gibi Gate.io platformunda yeni çıkan hemen hemen tüm coinler listelenmektedir. Ayrıca yükselişler ve düşüşler burada çok hızlıolarak gerçekleştirilir. Bu durum çoğu zaman yüksek kazançlara ulaşılmasını sağlarken çoğu zaman da hızlı kayıplara yol açabilir.

Bu nedenle yeni çıkan coinlere yatırım yapıp zarar etmemek için spekülasyonlara uyarak yeni çıkan coinlerin alımı konusunda dikkatli olunmalıdır.

Gate.io üyeliği açmak için https://www.gate.io/tr web sitesini ziyaret edebilir ya da buraya tıklayarak Gate.io mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

8- Huobi

Huobi de en güvenilir kripto para siteleri 2022 listesinde yer almaya devam ediyor. Pek çok kripto para biriminin bulunduğu bu borsada özellikle kullanım kolaylığı nedeniyle, kripto para piyasasına yeni giren acemi kripto para yatırımcıları rahat işlem yapıyor.

Huobi Avantajları Nelerdir?

2013 yılından beridir hizmet veren ve en güvenilir kripto para borsaları listesinde bulunan Huobi avantajları şunlardır:

Türkçe dil desteğiTürkiye’deki yatırımcılara 7/24 müşteri hizmetleri desteğiKolay kullanımGüvenli kullanımYeni üyelere hediyeler

Huobi üyeliği açmak için https://m.huobi.com/en-us/ web sitesini ziyaret edebilir ya da buraya tıklayarak Huobi mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

9- Kraken

En güvenilir kripto para siteleri arasında bulunan bir diğer platform da Kraken. 2011 yılında ABD merkezli olarak kurulan Kraken, günümüzde dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında gösteriliyor.

Kraken dünyadaki en güvenilir kripto para siteleri arasında yer alıyor ancak bir dezavantajı da mevcut. Bu platform bakıma girdiğinde uzun süreli olarak beklemeye neden olabiliyor. Bu da, Kraken kullanıcılarının bakım süresince işlem yapamayacak olması anlamına geliyor.

En Güvenilir Kripto Para Siteleri Kraken Avantajları Nelerdir?

En iyi kripto para uygulamaları arasında yer alan Kraken uzun yıllardan beridir güvenle hizmet veriyor ve avantajları da şunlar:

Hızlı işlem imkanıKredi kartıyla yatırım seçeneğiGüvenli kullanımKaliteli bilgilendirmeler ve grafikler

Kraken üyeliği açmak için https://www.kraken.com/tr-tr/ web sitesini ziyaret edebilir ya da buraya tıklayarak Kraken mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

10- Cex.io

Cex.io, en eski kripto para madenciliği platformlarından bir tanesi ve güvenle kullanılmaya devam ediliyor. Ancak piyasadaki tüm alt coinlere buradan ulaşmak mümkün değil. En güvenilir kripto para siteleri arasındaki Cex.io avantajları ise şunlar:

Kullanım kolaylığı7/24 kesintisiz müşteri hizmetleri desteğiÜyelerine hediyeler sunmasıKredi kartıyla yatırım seçeneğiGüçlü güvenlik önlemleri

Cex.io üyeliği açmak için https://cex.io/ web sitesini ziyaret edebilir ya da buraya tıklayarak Cex.io mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

11- Bitlo.com

Türkiye kripto para borsaları sıralaması içinde en iyiler arasında Bitlo.com da yer alıyor. İlk zamanlarda Binans adıyla hizmet veren Bitlo.com, müşterilerine hızlı hizmet vermesiyle biliniyor ve kripto paralar güvenle saklanıyor.

Bitlo.com merkezi İstanbul/Levent’te bulunuyor ve günlük işlem hacmi de 50 milyon doların üzerinde. Ancak Türk kripto para borsaları arasında bulunan Bitlo.com’da tüm alt coinler bulunmuyor.

Bitlo.com Avantajları Nelerdir?

Türk kripto para borsaları arasında yer alan en iyi kripto para sitesi Bitlo.com avantajları şunlardır:

7/24 kesintisiz müşteri hizmetleriKesintisiz para yatırma ve çekmeKripto paraların saklandığı soğuk depolarKolay kullanım

Bitlo.com üyeliği açmak için https://www.bitlo.com/ web sitesini ziyaret edebilir ya da buraya tıklayarak Bitlo.com mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

12- Paribu.com

Paribu.com da Türk kripto para borsaları arasında yer alıyor ve güvenle tercih ediliyor. 2017’den beri hizmet veren Paribu, 20’den fazla coin alım satımı için fırsat sunuyor. Türkiye kripto para borsaları sıralaması içindeki Paribu’nun bir günlük işlem hacmi ise yaklaşık olarak 200 milyon. Ancak Paribu.com’da tüm alt coinler bulunmuyor.

Paribu.com Avantajları Nelerdir?

En güvenilir kripto para siteleri 2022 ve en iyi kripto para uygulaması Türkiye listesinde yer alan Paribu.com avantajları şunlardır:

Türk kripto para sitesi olmasıTürkçe dil desteği7/24 kesintisiz para yatırımıKolay kullanımKripto parayla alışveriş yapılmasını sağlayan kredi kartı

Paribu.com üyeliği açmak için https://www.paribu.com/#/ web sitesini ziyaret edebilir ya da buraya tıklayarak Paribu.com mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

13- Icrypex

Icrypex de en iyi Türk kripto para borsaları arasında bulunuyor. İstanbul/Maslak merkezli olan Icrypex, bazı ana kripto para birimleri satın alımlarında, bazı bankalarla olan anlaşma sayesinde komisyonsuz işleme olanak tanıyor.

En iyi kripto para uygulaması Türkiye seçenekleri arasındaki en güvenilir kripto para siteleri başında gelen Icrypex, işlem anında bazen uzun bekleme süresi nedeniyle dezavantaj yaratabiliyor.

Icrypex Avantajları Nelerdir?

Türk kripto para borsaları arasındaki Icrypex, kullanıcılarına güvenli soğuk depolama ile kripto para saklama imkanı sunuyor. En güvenilir kripto para siteleri 2022 listesindeki Icrypex avantajları da şunlar:

7/24 kesintisiz para yatırımKullanım kolaylığıKullanıcılara eğitim desteğiHaftalık mail ile kullanıcılara coin bilgilendirmeleri

Icrypex üyeliği açmak için https://www.icrypex.com/ web sitesini ziyaret edebilir ya da buraya tıklayarak Icrypex mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

En Güvenilir Kripto Para Siteleri ile İlgili Merak Edilenler

En iyi kripto para siteleri ile ilgili cevabı merak edilen pek çok soru var. Yazımızın bu kısmında en güvenilir ve en iyi kripto para siteleri ile ilgili sorulara ve cevaplarına yer vereceğiz.

1- Kripto Para Siteleri Güvenilir mi ?

Kripto para sitelerinin hepsi güvenli değildir. Eğer kripto para birimi alımı ve satımı yapacaksanız uzun yıllardan beridir hizmet veren, güvenilirliğini kanıtlamış, işlem hacmi yüksek platformları tercih etmelisiniz.

2- En Güvenilir Kripto Para Borsası ve En Güvenilir Kripto Para Uygulaması Hangileridir?

En güvenilir kripto para siteleri arasında Binance, BTCTurk, TRBinance, Kucoin, FTX, Coinbase, Gate.io, Huobi, Kraken ve Cex.io gibi borsalar bulunur. Bu kripto para borsalarını ve uygulamalarını tercih edebilirsiniz.

3- En İyi Kripto Para Uygulaması Türkiye Seçenekleri Nelerdir?

En iyi kripto para uygulaması Türkiye seçenekleri arasında; BtcTurk, Bitlo.com, Paribu.com, Bitci.com, Bitexen.com, icrypex.com gibi kripto para borsaları yer almaktadır.

4- Türk Kripto Para Borsaları Hangileridir? Türkiye Kripto Para Borsaları Sıralaması

En güvenilir kripto para siteleri 2022 listesinde yer alan ilk 10 en iyi Türk kripto para borsaları; BtcTurk, Paribu.com, Bitlo.com, Icrypex.com, Bitci.com, Felixo.com, Bitexen.com, Coino.com, Koinim.com, Bitubu.com, Coinzo.com’dur.

YouTube video

Güvenilir kripto borsası bulduktan sonra kritik noktalardan birisi de geleceği parlak coinler hakkında araştırma yapmak, karar vermektir. Dilerseniz, 2022 Yılında Gelecek Vadeden Coinler Hangileri? Geleceği Parlak Coinler ile Yatırımınızı Garantiye Alın yazımıza bakarak bilgi alabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!