featured

En İyi Android Müzik Uygulamaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 yılının henüz başlarındayken en iyi Android müzik uygulamaları neler, hangi uygulamaların performansı iyi konusu oldukça merak ediliyor. Sony markanın ürettiği Walkman ile başlayan mobil müzik hayatımız sonrasında Apple’nin IPod ve Iphone’leri ile devam etti.

Günümüzde ise bu müzik hayatı türlü uygulamalar ile kesintisiz bir şekilde devam ettirilebiliyor. Telefon ve tablet üzerinden uygulamalarla müzik keyfini sürdürmek isteyen ve güçlü bir hoparlörü olan kulaklığa sahip kişilerin ilk olarak kaliteli bir müzik uygulaması edinmesi gerekiyor. İşte her an her dakika partneriniz olabilecek en iyi Android müzik uygulamaları…

1- En İyi Android Müzik Uygulamaları : Sync iTunes To Android- Pro

Android işletim sistemi kullanan birçok kullanıcı aynı zamanda bir Iphone uygulamasını aktif olarak kullanabilecek. Syncitunes uygulaması en iyi Android müzik uygulamaları arasında yer alırken, iTunes arşivindeki şarkı ve dosyaları telefonunuza indirebilmenize yardımcı oluyor.

Ancak bu uygulama iTunes’ten satın alınan ve DRM koruması bulunan ürünleri ne yazık ki çalıştırmıyor. Dolayısıyla Syncitunes uygulamasının PC üzerinde yer alan itunes dosyalarını yönetebilmek ve cihaz üzerinde dinleyebilmek için arayüz olarak kullanılabildiği biliniyor.

Bu uygulama bilgisayarda yer alan tüm müzikleri, dosyaları, şarkı listelerini ve albüm kapaklarını senkronize edebilme imkanı sunuyor. Bu noktada birçok Android kullanıcısının iTunes hesabı edinmeyi gereksiz bulduğu ve almadığı da bir gerçek.

Ancak iTunes hesabının müzik dünyasında oldukça önemli olduğu ve bu önemin her geçen gün arttığını da göz önünde bulundurmakta fayda var. En iyi Android müzik uygulamaları arasında gösterebileceğimiz Syncitunes sayesinde Android kullanıcıları, iTunes’e bir adım daha yaklaşma fırsatı bulabiliyor.

2- En İyi Android Müzik Çalar Uygulamaları : SoundHound

En iyi Android müzik çalar uygulamaları arasında bulunan SoundHound özellikle öne çıkan bir özelliği ile, kullanıcısından tam not alabilmeyi başarıyor. Bir mağaza, kafe ya da restoranda bir müziği duymuş ve şarkı adını merak etmiş olabilirsiniz. Bu şarkının adını öğrenebilmenin en kolay yolu ise SoundHound uygulaması!

Uygulamayı açarak ‘’Dinle’’ özelliğini aktive ettiğinizde, şarkı adını ve şarkıcı ismini öğrenebilmeniz mümkün oluyor. Üstelik şarkı veri tabanı oldukça geniş olan bu uygulama şarkının ne olduğunu yalnızca 30 saniye gibi bir sürede belirleyebiliyor.

Uygulama ıslıkla ya da şarkı sözüyle ifade ettiğiniz şarkıların tamamını bulabildiği gibi, tüm şarkıların şarkı sözlerini de sizlerle paylaşabiliyor. Sosyal medya entegrasyonu bulunan uygulamayla, sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan tüm şarkılar hakkında da anında bilgi alınabiliyor. En iyi Android müzik uygulamaları arasında ilk sırada gösterilen SoundHound hızla büyüyen bir uygulama ağı konumunda!

3- En İyi Android Müzik İndirme Uygulamaları : Shazam Encore

En iyi Android müzik indirme uygulamaları arasında gösterebileceğimiz Shazam Encore, işlevselliği ile ön plana çıkıyor. Dinlediğiniz müziği tanıyarak size şarkı ismi, şarkıcı ismi ve sözleri gibi birçok konuda bilgi veren bu uygulamada bir müzik ağı olarak fazlasıyla tanınıyor.

Bu uygulama ile müzik listeleri oluşturulabilirken, müzikler cihaza kalıcı olarak da indirilebiliyor. Hemen her şarkının ismini saniyeler içerisinde öğrenebileceğiniz Shazam Encore aynı zamanda Sportify’e de bağlanabilme özelliğine sahip. Böylece uygulama oldukça geniş bir kitleye hitap edebiliyor.

4- En İyi Müzik Uygulaması Olabilecek Sosyal Medya Platformu: Rocket Player

En iyi Android müzik çalar uygulamaları listesinde gösterilebilecek Rocket Player, kolay ve gelişmiş oluşu ile oldukça popüler. Birçok yeteneği bulunan bu uygulama, kulaklık kulağa takıldığı an çalışmaya başlıyor. Yine kulaklık çıkarıldığında hızlı bir şekilde algılayarak, şarkının durdurulmasını sağlıyor. Gelişmiş ekolayzır özelliği bulunan bu uygula sayesinde birden fazla şarkı listesi de hızlı bir şekilde oluşturulabiliyor.

Farklı temalar kullanılarak keyifli bir hale getirilebilen Rocket Player; Free Lossless Audio Codec, True Audio, Apple Lossless, APE, Musepack, Waveform Audio File, Wave Pack gibi birçok ses formatını da destekleyebiliyor. Bu yönüyle en iyi Android müzik uygulamaları listesinde, rakiplerinin arasında sıyrılarak öne çıkmayı başarıyor.

5- En İyi Android Çevrimdışı Müzik Uygulaması: SoundCloud

En iyi Android müzik uygulamaları listesini sarsacak SoundCloud’un en önemli özelliği çevrimdışı da aktif olarak kullanılabilmesi. Bu uygulama ile şarkı listeleri oluşturulabildiği gibi, telefona yeni şarkılar yükleyebilmenizde mümkün.

Ayrıca bu uygulama kendi bestelerini ve şarkılarını hazırlayan çok sayıda bağımsız müzisyen tarafından da kullanılıyor. Uygulama üzerinden aktif müzik dinleyerek, arkadaşlarınızı ya da sanatçıları takip edebilir ya da podcast haberlerini inceleyebilirsiniz.

Hemen hemen her türlü şarkı türünü deneyimleyebileceğiniz en iyi Android müzik uygulamaları seçeneklerinden biri SoundCloud bu yönüyle, özellikle büyük bir genç kitlesine hitap ediyor.

6- Android Cihazların Olmazsa Olmazı: Equalizer

En iyi Android müzik uygulamaları konusuna değinilmişse, Ekolayzırsız bir müzik keyfinin olamayacağını da belirtmek gerekecektir. Android cihazların olmazsa olmazları arasında yer alan bu Ekolayzır programı, Android ekrana yapıştırılan özel widget’ı sayesinde oldukça kolay ve konforlu bir şekilde kullanılabiliyor.

7- Gitar Çalanların Tercihi: Songsterr Guitar

En iyi Android müzik uygulamaları arasında gösterilebilecek, Songsterr Guitar, genellikle akord öğrenmek isteyen kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Veri tabanında 400 binden fazla akor bulunan uygulama tüm popüler şarkıların gitar ile nasıl çalınabileceğini de öğretiyor.

Bu uygulama sayesinde kursa dahi gitmeden, gitar öğrenebilmek mümkün oluyor. Songsterr Guitar gitar çalmayı öğrenmek isteyen kullanıcıların en iyi Android müzik uygulamaları listesinde mutlaka yer alması gerekiyor.

8- Ses Kalitesi En İyi Müzik Programı Seçeneklerinden Biri: Listen Audibook

Bilindiği üzere sesli kitaplar günümüzde en çok tercih edilen uygulamalardan biri konumunda. Türkçe’de sesli kitap uygulamaları bulmak bir hayli zor olsa da yurt dışında bu uygulamalar fazlasıyla bulunabiliyor. En iyi Android müzik uygulamaları arasında gösterilse de bu uygulama, yalnızca sesli kitap özelliğini kullanabilmenizi sağlıyor. Kullanıcılar en çok sevilen uygulamalar arasında gösterilen Listen Audibook’u indirerek, daha önce indirmiş olduğu kitapları telefonuna aktarabiliyor ve dinleme fırsatı bulabiliyor.

9- En İyi Android Müzik Uygulamaları 2021: Spotify

En iyi Android müzik çalar uygulamaları arasında gösterebileceğimiz Spotify, dünyada ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip! Spotify bugün birçok tablet ve telefonda ücretsiz indirme özelliği ile tanınıyor. Böylece kullanıcı dilediği her yerde online olarak müzik dinleyebilme fırsatı buluyor.

Spotify’ı en iyi Android müzik uygulamaları arasına alan bir diğer özelliği ise kullanıcıların kendi tarzını yansıtan birden fazla çalma listesi oluşturabilmesi! Hemen her sanatçı ve şarkıyı bulabileceğiniz bu uygulama, kimi zaman ruh halinize göre size birbirinden farklı şarkılarda önerebiliyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!