featured

En İyi Netflix Belgeselleri Hangileri? Netflix En İyi Belgeseller Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netflix belgeselleri şüphesiz gerçek belgesel severler tarafından sıkı sıkıya takip edilmektedir. Farklı ülke sınırlarına uzanan yapıtları ile çeşitli belgesel türleri içinde yapıtlar sunmaktadır.

En iyi Netflix belgeselleri konusunda karar vermek bu aşamada zor olabilmektedir. Her izleyicinin ilgi ve alanının farklı olduğu kadar çok sayıda belgeselin olması karar vermeyi de zorlaştırmaktadır.

YouTube video

Netflix’te hangi belgeseller var? Sayılamayacak kadar Netflix belgeselleri var dememiz mümkün! Ancak yine de sizin için en iyi Netflix begleselleri listesi oluşturuldu.

İşte en iyi Netflix belgeselleri listesi

Netflix’te Hangi Belgeseller Var? En İyi Netflix Belgeselleri İzle!

Salgın itibari ile belirli bir dönem yapıtların çekilmesi ve izleyicilere ulaştırılması zor olsa da artık eskiye nazaran daha hızlı üretim zamanına geçişmiştir.

Netflix suç belgeselleri, tarihi belgeseller ve çeşitli kategorilerde siz izleyicilere seçenekler sunmaya devam ediyor.

Birbirinden farklı belgesel önerileri ile Netflix belgeselleri listesi! 

1- Formula 1 : Drive to Survive

Formula 1 yarışlarına ilginiz varsa sizin için en iyi Netflix belgeselleri arasında Formula 1 : Drive to Survive yer alacaktır. Belgesel tek bir bölüm ile sınırlı değildir. Sezon olarak devam etmektedir ve 3 sezon yayınlanmıştır. +18 yaş sınırlaması bulunmakla birlikte en popüler belgeseller arasındadır.

2- Rise of Empires: Ottoman

https://www.youtube.com/watch?v=1cE0-jEAk-k

Türk oyuncular arasından Tuğba Büyüküstün ve Yiğit Üzümoğlu’nu bu belgeselde görebiliyoruz. Netflix askeri ve tarihi belgeseller arasında bulunuyor. Adından da anlaşılacağı üzere Osmanlı’yı konu ediniyor. II.Mehmet’in Konstantinopolis’i yani İstanbul’u fethetmek adına çıktığı seferi ve bunun etkilerini ele alır.

3-  Gezegenimiz

Son zamanlarda Netflix belgeselleri dahil diğer yapım firmaları tarafından da ele alınan bir konu var: iklim değişikliği. İklim değişikliği şüphesiz insanlığı etkileyen durumların başında bulunmaktadır. İnsan kadar gezegende bulunan hayvanları da etkileyecektir. Bu belgesel de işte bu durumun hayvanlar üzerinde oluşmaya çoktan başlayan etkilerine göz atacaksınız.

4- The Last Dance

YouTube video

Spor belgeselleri pek dile getirilen türlerden birisidir, bu belgesel de bir miktar biyografik belgesel tadı veriyor. Ancak basketbol ile iç içe olan bir yapıt olduğunu söylemek mümkün. Basketbolun efsane isimlerinden Michael Jordan’ın Chicago Bulls ile 1990lı yıllarda çıkışını ele alıyor. Unutulması zor 97-98 sezonundan ilk defa göreceğiniz kayıtlara da ulaşabiliyorsunuz.

5- II. Dünya Savaşı : Zafere Yolculuk

Netflix en iyi belgeseller arasında gösterilebilecek bir baş yapıt. Tarihe ilginizde bulunuyorsa kesinlikle beğeneceksiniz. En iyi Netflix belgeselleri arasında yer alması sadece ele aldığı konudan ötürü değildir. Savaşa dair gerçek ve çarpıcı görüntüler kanınızı dondurabilir. Üstelik renklendirmenin yapılması, uzmanların yorum eşliği de inanılmaz bir keyif almayı sağlıyor.

6-  Dünyanın En Zorlu Hapishaneleri

YouTube video

Kısmen Netflix suç belgeselleri arasında gösterilebilecek yapıtlardan birisidir. Gazeteci kimliğine sahip bir kişinin tamamen kendi isteğiyle birlikte dünyanın en zorlu hapishanelerine katılmasına tanık olacaksınız. Hapishanede yaşananlar, ortam ve atmosfer ise sizi oldukça şaşırtacaktır.

7- Zorba Nasıl Olunur?

En iyi Netflix belgeselleri arasında özellikle Türkler tarafından da beğenilen türlerden birisidir. Psikolojik ve asker belgesel kategorisinde gösterilse de yaşamınıza dair birçok ipucu bulabilirsiniz. Adolf Hitler’den başka diktatör isimlere kadar zorbalığı nasıl kullandıklarını göreceksiniz. Hem de alaycı bir dil ile. Günümüze dair bazı detayları da görebilirsiniz.

 8- 72 Tehlikeli Hayvan: Latin Amerika

YouTube video

Bildiğiniz tüm tehlikeli hayvanları unutun! Latin Amerika’da yer alan bu tehlikeli hayvanları izlerken hem şaşıracak hem de daha fazla bilgi almak isteyeceksiniz. Farklı türden eklem bacaklılar, çıngıraklı yılanlar ve hatta kediler… Hayvan belgeselleri arasında mutlaka göz atmanız gereken belgesellerden birisidir.

9- İnsan: İçimizdeki Dünya

Netflix belgesel konusunda sadece tarihi, bilim ve hayvan belgeselleri oluşturmuyor elbette. Bilim ve tıp konulu izleyebileceğiniz bir yapıt. Mini dizi diyebiliriz, belgesel kategorisi altında yer almasa da belgesel kadar bilgi vericidir. Bedenimizin bilinmeyenleri, içeride oluşmuş sistem ve işleyişi hakkında bilgi alabilirsiniz. Netflix belgeselleri arasında bu mini diziye yer verin.

10- Hayvanların Sırları

YouTube video

Geçmişten günümüze kadar hayvanlar hakkında bizlere belirli bilgiler verildi. Peki ya bilinmeyenleri? Hayvanların Sırları belgeselinde tam olarak bu konuya değiniliyor. Birbirinden farklı hayvanların bilmediğiniz yönleri göz önüne seriliyor. Hiç görmediğiniz bu görüntüler kimi zaman sizi mutlu edecek kimi zaman ise kanınızı donduracak.

11- Uyuşturucu Baronları

Netflix suç belgeselleri ile çok sık bilinmekte ve izlenmektedir. Bahsedilecek bu belgesel de tam olarak onlardan birisidir. Elbette +18 sınırlaması mevcuttur. 2 sezondan oluşan mini bir dizi olarak da bakabilirsiniz. Tarihte kendine yer bulmuş azılı patronların, cesur insanların yaşamlarına konuk olacaksınız. Kesinlikle en iyi Netflix belgeselleri arasında bulunuyor.

12- Ölümden Sonra Yaşam Var mı?

YouTube video

Diğer belgesellere nazaran farklı bir konuyu alması kimi izleyiciler tarafından çokça merak edilmiştir. Bu dizide ölümden sonra oluşacak durumlar hakkında meraklı bir ilerleyiş söz konusu. Ancak belgeseli izlemeden önce bir beklentiye kapılmamalısınız. Beklentisiz bir şekilde başlarsanız, belgeselin sizi daha çok tatmin ettiğini göreceksiniz. Zira bu konu herkeste farklı bir çağrışım oluşturmaktadır.

13- Çok Gizli Ufo Projeleri

Uzay konusunda en iyi Netflix belgeselleri arasında bulunuyor. Uzaylılar geçmişten günümüze tartışılan bir konudur. Fakat kimilerine göre tartışma konusu değil tamamıyla kesin ve gerçek bir konudur. Belgeselde de bu tartışmaların yer aldığına ve kanıtların bulunduğunu göreceksiniz.

14- İyi ki Yapmışım

YouTube video

Türk belgeselleri arasında yer alıyor. Usta oyuncu Metin Akpınar’ın tüm hayatını ve kariyerini izlemeye hak kazanıyorsunuz. Ancak bunu dümdüz bir biyografi olarak düşünmemelisiniz. Geçmiş ve şimdiki dönemin kıyaslamaları, toplumsa olayları ve aynı zamanda toplumsal olaylardan sanatın nasıl etkilendiğini en iyi şekilde göreceksiniz.

15- 72 Tehlikeli Hayvan: Asya

Listede daha önce en iyi Netflix belgeselleri arasında Latin Amerika şeklindeki bölümü gösterilmişti. Elbette çeşitli canlıların bulunduğu kendine has Asya’dan bahsetmemek olmaz. Birbirinden bu kadar farklı canlının aynı atmosfer ve alanda yaşadığına şaşıracaksınız. Tehlikeleri ise sandığınızdan daha büyük!

16- II. Dünya Savaşı’nın En Önemli Olayları

YouTube video

Seneler süren II. Dünya Savaşı dünyanın her yerindeki ülkeyi ve vatandaşı etkilemiştir. Savaşın seyrini değiştirmeye çalışan ve kimi zaman seyrini değiştiren olayların olduğundan bahsetmek de mümkün tabi. Oluşmuş bu olayların görüntüleri sizi derinden sarsabilir. Tarih kitaplarından okuduğunuz Pearl Harbor, D-Day çıkarması gibi çok çeşitli olaylar…

17- Roman Empire

Netflix tarihi belgeselleri arasında Roman Empire bulunuyor. Ancak bu belgesel daha çok şatafatlı imparatorlukların altında yatan şiddetli saltanatı konu ediniyor. Komodus, Jül Sezar ve diğerleri… Roma İmparatorluğuna yönelik görmediğiniz çeşitli olaylara tanık olabileceğiniz farklı tarihi sayfaları sizin için bir araya getiriyor. Tarih alanından en iyi Netflix belgeselleri arasında bulunuyor.

18- Street Food : Asya

Sokak lezzetleri şüphesiz her ülkeye ve hatta şehre göre değişiklik gösteren unsurlar arasındadır. Türk mutfağına göre alışık olmadığımız lezzetlerden birisi de Asya’dan geliyor. Yalnız diğer Japonya ve Çin aklınıza gelmesin. Asya yelpazesi bu konuda oldukça geniştir. Asya’nın sokak lezzetlerini ve kültürünü bu belgesel ile izleyebilirsiniz.

19- I Am a Killer

YouTube video

Netflix belgeselleri arasında çarpıcı olmasıyla ön plana çıkıyor. Netflix suç belgeselleri arasında bulunan bu yapıtta katilleri bizzat yakından görebiliyorsunuz. Yaptıkları suçları ve işledikleri cinayetleri tamamen kendi ağızlarından canlı bir şekilde açıklıyorlar. İdamdan önce anlattıklarına şaşkınlıkla eşlik edeceksiniz.

20- Sakkara’nın Sırları

Mısır piramitleri ve mezarlarıyla ünlü bir ülkedir. Geçmişe dair ışık tutulmayan daha birçok konusu bulunurken yakın zamanda bir duruma açıklık da getirildi. Sakkara’ya ait olan mezarın arkeologlar tarafından açılması ile gizemleri de bir bir açığa çıktı. 4400 yıldır ne güneş gören ne de açılan bu mezarın ilk tanıklarından olun.

21- Dönüm Noktası: 11 Eylül ve Terörle Mücadele

YouTube video

11 Eylül saldırıları kimi uzmanlara göre bir düzmece kimilerine göre unutulmaz bir saldırı… Her iki tarafta da görüşlerin hakim olduğu bu saldırı şüphesiz döneme damga vurdu. El Kaide’nin 1980li yıllara uzanan oluşumları ve Amerika’ya karşı yaptığı bu saldırıyı izleyebilirsiniz. Politik belgeseller kapsamında Netflix belgeselleri arasında yerini alıyor.

22- Blackpink: Light Up the Sky

Kendilerinin seveni de sevmeyeni kadar çok bir grup Blackpink. Kore müziği son zamanlarda globalleşen bir tür haline çoktan geldi. Çok küçük yaştan takipçileri olduğu gibi yetişkinler de severek dinliyor. Blackpink de bu Kore grupları arasında dünya rekorlarına sahip bir grup. Elde ettikleri başarıları kadar karşılaştıkları zorlukları belgesel sayesinde izleyebilirsiniz.

23- Hapishane Kuşları

YouTube video

Netflix belgeselleri arasında belki de en farklı konulu yapıtlardan birisidir. Sacramento Bölge Hapishanesi içinde yaşananları konu edinmektedir. Bu hastanede yatan kadınları ve yaşantılarını ele almaktadır. Birbiriyle olan kavgaları, aşk hayatları ve otoriteye karşı gerçekleştirdiği başkaldırışları görebilirsiniz.

24- Jeffrey Epstein: Korkunç Zengin

Jeffrey Epstein, korkunç bir zenginlik yaşayan ünlü bir insandır. Sahip olduğu bu zenginlik kadar onun ön planda olmasını sağlayan başka unsurlar da mevcuttur. Cinsel suçları. Kurbanları üzerinde oluşturduğu yıkıcı etkiyi ise sahip olduğu zenginliği sayesinde bir şekilde atlatmayı başarmış diyebiliriz. Kurbanlarının ağzından dinleyeceğiniz Epstein’e ait korkunç bilgileri öğrenebilirsiniz.

25- Casusluk Sanatı

YouTube video

Geçmişten günümüze ülkeler arasındaki yarışı yakalamak ve üstünlük adına çok farklı yollardan casusluk sistemleri geliştirilmiştir. Ancak casusluk yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. Aynı zamanda tarihi gelişmeler bu yönde kullanılan araçların da değişime girmesine yol açmıştır. Netflix belgeselleri arasında sunulan bu yapıtta casusluğa dair çeşitli bilgiler yer alıyor.

26- Night Stalker: Bir Seri Katili Yakalamak

1985 yılında iki dedektifin ince ve detaylı işlerine yakından göz atın! Sıcak bir Los Angeles gününde dedektiflerin azılı bir katil üzerinde yaptığı araştırma ve yakalama serüvenini yaşayacaksınız.

27- İnanılmaz Soygunlar

https://www.youtube.com/watch?v=n_ARp8br2uk

Her gün dünyanın herhangi bir  yerinde soygunlar yapılıyor. Ancak öyleleri var ki tarihte inanılmaz bir yer edinmiştir. Çalınan paraların miktarı kadar bu soygunu gerçekleştirme süreci de sizi şaşkına çevirecek.

28- Kedilere Bulaşmayın: İnternette Katil Avı

Netflix suç belgeselleri arasında yer alan bu yapıtta azılı bir suçlunun paylaştığı bir video ile her şey başlar. İnternet dedektifleri ise amatör olmalarına takılmadan insan avına çıkmaya başlar. Hiç bilmediğiniz tanık olmadığınız yer altı dünyasına girmeye hazır olun.

29- Mantarların Gizemli Dünyası

YouTube video

Mantarlar yemeklerinizi süsleyen bir sebzenin çok daha ötesinde bir canlıdır. Dünyayı dinç tutmak, toprağı temizlemek ve daha birçok işlevi… Hatta dünyada en büyük canlının bir mantar olduğunu biliyor muydunuz? İşte mantarların gizemli dünyası için Netflix belgeselleri arasında size bir öneri.

30- Burari Vakası: Bir Ailenin Gizemli Ölümü

Dünya genelinde gerçekleşen ölümler olsa da bazı ölümlerin sır perdesi hala aralanmış değil.. Özellikle Burari ailesinin başına gelenler en büyük örnek. İntihar mı yoksa çok ciddi bir cinayet mi bilinmiyor. Delhi’de bir ailenin tam 11 üyesinin yaşadığı ölüme dair gerçekler ve olasılıklar inceleniyor.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!