featured

En İyi Vampir Dizileri İle Korkunun Keyfine Varın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soğuk tenleri, kırmızı gözleri, insanlar içinde yaşamaları ile adeta gerçekliğe dönüşen vampir dizilerini sever misiniz? O zaman doğru yerdesiniz. Karşınızda gelmiş geçmiş en iyi vampir dizileri!

En İyi Vampir Dizileri

Vampir dizileri televizyon dünyasına adım attıklarından biri oldukça rağbet görmüş yapımlardır. Verdiği gerginlik, fantastik senaryoları ve biraz da gerçeğe yatkınlıkları bu dizileri izlenebilir ve tercih edilir hale getirmiştir. Öyle ki hemen hemen her sene yeni bir vampir dizisi televizyon kanallarında ya da internette yerini alıyor. İşte karşınızda gelmiş geçmiş en iyi vampir dizileri!

1-Vampir Günlükleri

Vampire Diares L. J. Smith’in aynı addaki kitap serisinden uyarlanmış ve ilk kez 2009 yılında yayınlanmış dizidir. 8 sezon süren dizi Ian Somerhalder ve Paul Wesley gibi yakışıklı başrolleri ile kalpleri fethetmiş ve oldukça ün kazanmıştır. Kısa sürede global bir hayran kitlesine ulaşan popüler dizi, final yapmasına rağmen hala eskimeyen ve  çok izlenen en iyi vampir dizileri arasındadır. 

Ana karakterimiz Elena Gilbert vampir Salvatore Kardeşlerle tanıştığında kendini birçok doğaüstü olayın içinde bulur. Kardeşlerden iyi kalpli, sempatik Stefan diğer yandan çapkın ve acımasız ağabey Damon ve Elena arasında bir aşk üçgeni meydana gelir. Cadılar, kurt adamlar derken dizi sürükleyici bir hal alır.

YouTube video

2- The Originals

Vampir Günlükleri dizisine 3 sezonda katılan Mikealson Ailesinin konu alan yan dizidir, çok izlenmesinde belli olacağı üzere en iyi vampir dizileri listesinin başında gelir.  Dizi, Vampir Günlükleri dizisinden de bildiğimiz soylu bir vampir olan Klaus Mikaelson etrafında şekillenir. Mikaelson Kardeşler Klaus, Elijah ve Rebekah asıl kurucuları oldukları New Orleans şehrini tekrar ele geçirmek için uğraşırlar. Bir yandan Hayley isimli kurt adamın Klaus’un çocuğuna hamile olduğu öğrenilir.

Dizinin yayınlandığı dönemde Klaus’u canlandıran yakışıklı oyuncu Joseph Morgan’ın aksanı izleyenleri büyülemiştir. Bir yan diziye göre oldukça beğenilen ve ilgi gören dizi en sevilen uzun soluklu en iyi vampir dizileri arasındadır. The Originals 5 sezonun ardından ekranlara veda etmiştir.

YouTube video

3- Buffy The Vampire Slayer

1997 yapımı olan gençlik dizisidir. 7 sezon süren dizi kendi döneminde oldukça başarılı olan çeşitli video oyunları, çizgi romanları çıkartılan bir dizi olmuştur. Günümüz popüler kültüründe çok ön planda tutulmasa da oldukça sürükleyici büyük bir merakla izleyebileceğiniz bir dizi.

 Ana karakterimiz Buffy bir ‘Avcı’ yani karanlık güçleri avlamak için kader ile seçilen kişidir bu mistik güç kendisine fiziksel güç, dayanıklılık, daha hızlı iyileşme ve güçlü önsezi gibi birçok özellik kazandırır. Buffy  bir gözetmen tarafından eğitilir ve iblislerle, vampirlerle savaşmayı öğrenir. Buffy bu yolda güvendiği arkadaşlarını da yanına alır ve ‘Scobby Çetesi’ oluşmuş olur. Kendine özgü Buffy evreni ile müzikleri ile birbirinden farklı yaratıkları ile diğer en iyi vampir dizileri arasında kendini kolayca belli ediyor.

YouTube video

4- True Blood

True Blood, 2008’de yayınlanmaya başlanan vampir dizilerinin babası diyebileceğimiz bir dizidir. Charlaine Harris’in yazdığı Sookie Stackhouse Serisinden ilham alınarak temelleri oluşturulmuştur.

Ana karakterimiz Sookie Stackhouse, vampirlerle insanların bir arada yaşadığı bir kasabada yaşamaktadır. Aynı zamanda zihin okuma yeteneğine sahip olan Sookie, garsonluk yapmaktadır. Bir gün Sookie’nin çalıştığı yere gelen Bill isimli vampir ana karakterimizin ilgisini çekiyor çünkü Sookie bu adamın düşüncelerini okuyamıyor.  7 sezon süren dizi her bölümü heyecanla izlenen en iyi vampir dizileri içinde ilk sırada gelmektedir.

YouTube video

5- The Strain

Guillermo Del Toro etkisiyle diğer vampir dizilerinden ayrı bir şekilde değerlendirilmesi gereken The Strain.  Dizinin aynı zamanda yapımcısı olan Chuck Hogan’ın yazdığı Ölümcül Tür Üçlemesi serisinden kurgulanmıştır. Bir uçak yolculuğundaki yolculardan sadece 4 kişinin kurtulabildiği gizemli ölümler gerçekleşiyor. Daha sonra ölen kişilerin teker teker dirilip vampire dönüştükleri ortaya çıkınca tüm şehri bir kaos kaplıyor. Ana karakterimiz Doktor Ephraim Goodweathe ve ekibi bu salgını durdurmak amacıyla görevlendiriliyor. 

2014-2017 yılları arasında ekrana gelen toplamda 4 sezon süren dizi final yapmıştır. Başrollerinde Corey Stoll, Kevin Durand ve David Bradley gibi ünlü oyuncuların bulunduğu The Strain zamanının en iyi vampir dizisi olarak geçiyor.

YouTube video

6-Hemlock Grove

Korku-gerilim türündeki bu dizi Netflix orijinal yapımıdır. McGreevy’in aynı isimle yayınlanan kitabından yola çıkılarak yazılmıştır. 

Dizi Hemlock Grove kasabasında geçmektedir. Bir gün iki genç kızın zalimce öldürülmesi ile olaylar başlar. Kasaba halkı bu cinayetleri kurt adam olduğuna inandıkları 17 yaşındaki Peter’ın işlediğine inanırlar. Bu cinayetleri çözmeye çalışan Roman Godfrey ile Peter’ın yolları kesişir ve gerçeğin peşine düşerler. Bill Skarsgård ve Landon Liboiron’ın başrollerinde bulunduğu dizi 3 sezonun ardından final yapmıştır. En iyi vampir dizileri arasında yer alır.

YouTube video

Gelmiş geçmiş en iyi, imdb puanı yüksek İyi vampir dizileri sizler için paylaştık. Listemizden seçip izlemeye başladığınız dizileri keyifle devam ettirmenizi diliyoruz. Vampir dizileri 2019 yapımlarını izlemek isterseniz, minik bir araştırma ile bulabilirsiniz. Listemiz de ki diziler 2019 da da oldukça rağbet gören dizilerdir. netflix’teki vampir dizileri netflix platformuna aylık olarak ödeyeceğiniz belli bir ücret karşılığında izlemeniz mümkün. Kore vampir dizileri de oldukça rağbet görür, ancak vampir filmleri daha meşhurdur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!