featured

En İyi Yabancı 2022 Filmleri | 2022’nin En İyi 15 Filmi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 filmleri, sinemaseverlerin merakla beklediği filmler arasında. Bilindiği üzere 2021 yılı, dünyadaki koronavirüs salgını nedeniyle film sektörünü oldukça kötü etkilemişti. Sinemaseverler de 2022 filmlerini merakla bekliyordu. Bu yazımızda vizyon tarihleri ile birlikte en iyiler arasına girmeye aday en iyi yabancı 2022 filmlerine yer vereceğiz. İşte, vizyona girmesi merakla beklenen 2022 filmleri listesi…

1- Morbius

Merakla beklenen en iyi yabancı 2022 filmleri listemizin ilk sırasında Morbius filmi yer alıyor. Marvel filmlerinden biri olarak seyircilerle buluşacak olan Morbius filmi oyuncuları arasında Tyrese Gibson, Jared Leto, Adria Arjona,Matt Smith ve Michael Keaton gibi isimler bulunuyor. Merakla beklenen Marvel filmi Morbius, 28 Ocak 2022’de seyircileri ile buluşacak.

Morbius filmi konusu ise oldukça ilgi çekici. Çünkü Morbius; benzerine az rastlanan bir kan hastalığına sahiptir bu hastalığı deneysel bir yöntemle tedavi etmeye çalışırken vampire dönüşür. Vampire dönüşen Morbius, yaşamını sürdürebilmek için kan içmeye mahkum olur ve gün ışığına çıkamaz. Tüm bu olumsuz özelliklerin yanı sıra pek çok güce de sahip olur.

YouTube video

2- Doctor Strange in the Multiverse of Madness / Doktor Strange: Çoklu Evren Çığlığında

Sinemaseverlerin merakla beklediği en iyi yabancı 2022 filmleri listesinin başında hiç kuşkusuz Doktor Strange: Çoklu Evren Çığlığında yer alıyor. Doktor Strange’in devamı olan bu filmde yine Doktor Strange karakterini Benedict Cumberbatch canlandırıyor. 6 Mayıs 2022’de vizyona girecek olan Doktor Strange: Çoklu Evren Çığlığında diğer oyuncular arasında ise Chiwetel Ejifor, Elizabeth Olse, Rachel McAdams ve Benedict Wong bulunuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=M5gQRxMztEs

3- Uncharted

Antonio Banderas, Tom Holland, Tati Gabrielle, Sophia Taylor Ali ve Mark Wahlberg’in rol aldığı Uncharted filmi, 2022 filmleri arasında. 18 Şubat 2022’de vizyona girecek olan film, aynı ismi taşıyan ve çok beğenilen oyundan esinlenilerek çekilmiş. Uncharted filminin konusu; genç Drake’in, Sully ile nasıl tanıştığı üzerine kurulmuş.

YouTube video

4- The Batman

Solo film olarak karşımıza çıkan The Batman filminde bu defa Batman, Gotham City’de yaşanan yozlaşmayı araştırıyor ve Bulmacacı isimli seri katille yüzleşiyor. En merak edilen en iyi yabancı 2022 filmleri arasındaki The Batman’in vizyon tarihi is 4 Mart 2022. Filmin oyuncuları ise Robert Pattinson, John Turturro, Andy Serkis, Colin Farrel ve Jeffrey Wright gibi ünlü isimler.

YouTube video

5- The 355 / Kod 355

Paralı askerlerin eline geçen ölümcül özellikteki bir silahın peşinden giden bir grup ajanın hikayesini konu edinen The 355 filmi, merakla beklenen yabancı 2022 filmleri arasında. Çünkü The 355 filmi oyuncuları arasında dünyaca ünlü isimler bulunuyor. Kod 355 filminin başrol oyuncuları arasında Penelope Cruz, Jessica Chastain, Lupita Nyong’o, Marion Cotillard gibi isimler bulunuyor. Merakla beklenen filmin vizyon giriş tarihi ise 7 Ocak 2022.

YouTube video

6- Lost of City / Kayıp Şehir

25 Mart 2002’de vizyona girecek olan Kayıp Şehir filminin konusu; yazdığı bir romanda yer verdiği kurgusal kentin aslında var olduğunu öğrenen yazarın hikayesi… Romanında yer verdiği ve gerçekten de var olan kurgusal kent bulmak için tehlikeli yolculuğa çıkan yazarın hikayesini anlatan Kayıp Şehir oyuncuları arasında Daniel RAdcliffe, Sandra Bullock ve Channing Tatum yer alıyor.

YouTube video

7- Jurassic World: Dominion / Jurassic World: Hakimiyet

Jurassic World: Hakimiyet filmi, 2015 yılında yayınlanan Jurassic World filmlerinin devamı olarak sinemaseverlerin beğenisine 10 Haziran 2022’de sunulacak. İkinci filmin devamı olarak özgür dinozorların doğadaki yayılımından sonra yaşananları aktaran bu filmin oyuncu kadrosunda Laura Dern, Chris Pratt, Sam Neill, Justice Smith ve Bryce Dallas Howard gibi isimler bulunuyor.

YouTube video

8- Marry Me / Evlen Benimle

11 Şubat 2022’de sinemaseverler ile buluşacak olan Marry Me filminin konusu; Madison Square Garden’da dünya evine girmek üzere olan bir pop yıldızı ile rock yıldızının hikayesi üzerine kurulu. Filmin oyuncu kadrosunda ise Owen Wilson, Jennifer Lopez, Chole Coleman ve Maluma Coleman yer alıyor.

YouTube video

9- Ambulance / Ambulans

Hasta annelerini tedavi ettirmek isteyen iki kardeş, tedavi masraflarını karşılayabilmek için banka soygunu yaparlar. Fakat soygun esnasında her şey istenildiği gibi gitmez ve bankaya ambulans çağırmak durumunda kalırlar. Çaldıkları ambulansın içinde ölümle burun buruna bir hasta olduğunu fark eden kardeşlerin hikayesini anlatan Ambulans filmi oyuncu kadrosunda Yahya Abdul Mateen, Eiza Gonzalez ve Jake Gyllenhaal yer alıyor. Ambulans filminin vizyona giriş tarihi ise 8 Nisan 2022.

YouTube video

10- Avatar 2

İlki 2009’da vizyona giren Avatar filminin devamı olarak 16 Aralık 2022’de vizyona girecek olan Avatar 2 konusu bu defa daha da derinlere iniyor. Avatar’da yaşanan olayların üzerinden birkaç yıl geçmiştir ve bu süreçte Neytiri ile Jake, Pandora’da bir aile sahibi olmuştur. Ancak evlerini terk etmek zorunda kalan Neytiri ile Jake Pandra dışında kalan yerleri keşfetmek için yollara düşmüştür. Büyük bir merakla beklenen en iyi 2022 filmleri listesinde bulunan Avatar 2’nin vizyon tarihi 16 Aralık 2022. Avatar 2 oyuncuları arasında Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Sam Worthington, Michelle Yeoh ve Stephen Lang gibi isimler bulunuyor.

YouTube video

11- Scream 5 / Çığlık 5

Sinemaseverlerin belki de en çok merakla beklediği en iyi yabancı 2022 filmleri arasında Scream 5 yani Çığlık 5 bulunuyor. 14 Ocak 2022’de izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan filmin oyuncuları arasında Dylan Minnette, Neve Campbell, Jenna Ortega ve Courteney Cox gibi isimler bulunuyor. Çığlık 5 konusu ise; işlenen pek çok korkutucu cinayeti çözmek için memleketine dönen bir kadının hikayesi…

YouTube video

12- Turning Red / Kırmızı

11 Mart 2022’de vizyona girecek olan film Turning Red konusu ile dikkatleri üzerine çekiyor ve merakla beklenen en iyi yabancı 2022 filmleri arasındaki yerini alıyor. Turning Red konusu ise; henüz 13 yaşında olan Mei Lee’nin gördüğü kabusun sonrasında dev bir panda haline dönüşmesi… Bir gün panda olarak gözlerini açan Mei Lee’ye bu özellik atalarının hayvanlarla olan mistik bağlantısından geliyor. Mei Lee bu filmde hem insan hem de pandanın bedeninde yaşamayı öğrenmeye çalışacak.

YouTube video

13- Top Gun: Maverick

En iyi yabancı 2022 filmleri listesinde, başrolünde Tom Cruise’un yer aldığı Top Gun: Maverick filmi de bulunuyor. İlk filmde olduğu gibi ABD Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete Mitchell karakterine can veren Tom Cruise ile bu filmde Val Kilmer, Jon Hamm, Jeniffer Connely, Ed Harris ve Miles Teller de bulunuyor. Sinemaseverlerin merakla beklediği Top Gun: Maverick filminin vizyona giriş tarihi ise 27 Mayıs 2022.

YouTube video

14- The Flash

Gece boyunca laboratuarda çalışan Barry Allen, yıldırım düşmesi nedeniyle çalıştığı kimyasallara maruz kalır. Yaşanan bu kaza sonrasında ise Allen inanması güç bir hıza sahip olur v bu hızı da kötülerle savaşmak amacıyla kullanmaya başlar. İlgi çekici bir bilimkurgu filmi olan The Flash oyuncuları arasında Ben Affleck, Kiersey Clemons, Michael Keaton, Ron Livingston, Sasha Calle ve MAribel Verdu gibi isimler bulunuyor. The Flash filminin vizyona giriş tarihi ise 4 Kasım 2022.

YouTube video

15- Thor: Love and Thunder / Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü

Merakla beklenen en iyi yabancı 2022 filmleri listemizin son sırasında Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü bulunuyor. Thor serisinin dördüncü filmi olarak vizyona 8 Temmuz 2022’de girecek olan bu filmin başrolleerinde Natalie Portman, Chris Hemsworth, Tessa Thompson ve Christian Bale bulunuyor.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!