featured

En Kaliteli Örgü İpi Çeşitlerinin ve Daha Fazlasının Tek Adresi: Ritzz.net

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Örgü sektöründe kullanılan başka bir ip türü de kâğıt iptir. Genellikle soft bir yapıya sahip olan ve boyama işlemlerinden etkilenmeyen bu ip türünün kullanım süresi oldukça uzundur. Günlük kullanım eşyalarının yanı sıra süs eşyaların üretiminde kullanılan kâğıt ip istediğiniz renklerde elde edilebilir.

Kâğıt ip ile başta günlük kullanım eşyaları olan cüzdan, masa örtüsü, kemer, çanta gibi ürünlerin yanında kutu süsleri, süs aksesuarları elde edebilirsiniz. Kâğıt ipin diğer iplerden farklı özellikleri bulunmaktadır. Kolay işlenebilen ve farklı kalınlıklara sahip olan bu ipi şekillendirebilmek çok kolaydır. Ekonomik olarak elde edebileceğiniz kağıt ip kullanımı çok yaygın olan bir ip türü olmakla birlikte örgü sektöründe de çok fazla tercih edilmektedir.

Birden fazla lifin bir araya getirilerek elde edilmesi ile oluşan bir ip türü olarak makrome ip diğer iplere göre daha dayanıklıdır. Doğal ürünler ve doğal aksesuarlar elde etmek için kullanacağınız Makrome ipi yalnız makrome tekniği ile ölrüebilmektedir. Kıvırcık bir yapıya sahip olan ve çok katlı bir ip türü olarak üretilen makrome ip farklı kalınlıklarda üretilmektedir.

Genellikle tek bükümlü olarak tercih edilen makrome ip istenirse burgulu bir ip olarak da kullanılabilir. Makrome tekniğini kullanarak örgü yapmak veya çeşitli ürünler elde etmek istiyorsanız kullanacağınız en ideal ip makrome ipidir. Düğüm yöntemine göre kolay şekillenebilen ve kolayca işlenen bu ip ile istediğiniz bütün aksesuarları ve örgü ürünlerini kısa sürede üretebilirsiniz.

Jüt İp Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yıllık otsu bir bitki olan Jüt bitkisinin liflerinin elde edilen jüt ip, aynı zamanda telis kumaş veya çuval kumaş üretimi gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Oldukça popüler bir lif türü olan ve çok yaygın bir kullanım alanına sahip olan bu ipin anavatanı Hindistan’dır. Genellikle sarı ve kahverengi renklerde elde edilen bu ip istediğiniz renge kolayca boyanabilir. Yumuşak bir lif olmasından dolayı kolayca şekillenebilen ve işlenebilen bu ip ile birçok alanda ürün elde edebilirsiniz. Pürüzlü yapısıyla dikkat çeken jüt ip dış mekân uygulamaları için oldukça estetik aksesuarlar elde etmenizi sağlar.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!