featured

En Kolay Pasta Tarifleri: Labneli Meyveli Pasta Ve Bisküvili Pasta

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En Kolay Pasta Tarifleri. Labneli Meyveli Pasta Ve Bisküvili Pasta. Bir çoğumuzun aklına en kolay pasta tarifleri denince hemen bisküvili pasta geliyor değil mi? Aslında en kolay pasta denince akla gelebilecek ikinci bir tarif olarak da labneli meyveli pasta tarifi var diyebiliriz. Almanların sıkça yaptığı kæse sahne torte yaniı labneli meyveli pasta hem hafif hem de leziz bir alman pastası olarak bilinir. Şimdi yapımı kolay olan hem sizin hem de misafirlerinizin çok büyük bir keyifle yiyebileceği bu iki tarifimizi art arda verelim.

En Kolay Pasta Tarifleri

1. Labneli Meyveli Pasta Nasıl Yapılır?

Labneli meyveli pasta çok hafif bir pasta olmakla birlikte yapılması kolay pastalardan biridir. Yediğiniz zaman asla vazgeçemeyeceksiniz ve bir daha yapmak isteyeceksiniz. Lezzet-i şahane diyebileceğiniz bu pastanın içerisinde yağ bulunmadığı içinde oldukça hafiftir ve labne ile kremanın bir araya gelmesinden dolayı da alışılagelmişin dışında bir tada sahiptir.

YouTube video

Labneli Meyveli Pasta Tarifi

Bu pastanın yapılması iki kısımdan olur. Birinci kısımda kek hazırlanarak pişirilir, ikinci kısımda ise içinin labneli kreması yapılır. Şimdi labneli meyveli pasta tarifini verelim.

Pasta Keki İçin Malzemeler

3 Yumurta,3 yemek kaşığı ılık su,3 Türk kahvesi fincanı şeker,1 paket vanilya,3 Türk kahvesi fincanı un,1,5  tatlı kaşığı nişasta,

Pasta Kekinin Hazırlanışı

Pasta keki hazırlamak için yumurtalar, ılık su ve şeker mikser ile çırpılır.Üzerine un, nişasta ve vanilya süzgeçten geçirilerek eklenir ve bir pasta spatulası yardımı ile karıştırılır.Hazırlanan hamur pişirme kağıdı serilmiş kelepçeli yuvarlak pasta kalıbına dökülür.200 derece fırında yaklaşık olarak 20 – 25 dakika içi pişene kadar pişirilir ve kek fırından çıkartıldıktan sonra soğumaya bırakılır.Pratik bir şekilde hazırlanan ve soğuyan yumuşacık kekin altındaki kağıt çıkartılarak mutfakta bir kenarda bekletilir.

Labneli Krema İçin Malzemeler

Yarım kilo labne,Yarım limon kabuğu rendesi,Yarım limon suyu,220 gram şeker,400 gram krema, 5 – 6 adet yaprak jelatin (pasta malzemeleri satılan yerlerde bulabilirsiniz)Yarım kilo kayısı hoşafı taneleri veya çeşitli meyve taneleri (Kayısı taneleri fazla yumuşak olmamalı),

Labneli Kremanın Hazırlanışı

Labneli krema hazırlamak için önce jelatinleri bir tencere içerisinde çok soğuk suyla ıslatın ve sonra benmari pişirme yöntemiyle eritin.Bir kenarda oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.Bir kap içerisinde labne, şeker, limon suyu ve limon kabuğu rendesini iyice karışana kadar çırpın.Kremayı iyice sertleşene kadar başka bir kap içerisinde çırpın.En son labneli malzemele ile jelatini karıştırıp sertleşmiş olan kremayı da bu karışıma ilave edin ve güzel bir şekilde karıştırın.Pastanın kreması hazırlandı.

Labneli Meyveli Pastanın Hazırlanışı

Soğumaya bırakılan kek yandan ikiye kesilir.Kelepçeli kalıbın içerisine kekin alt kısmı konur ve üzerine kayısı taneleri dörde bölünerek dizilir.Kayısıların üstüne de hazırlanmış olan labneli kremanın tamamı dökülür.En üste kekin üst kısmı konur ve pasta soğuması için buzdolabında en az altı veya sekiz saat kadar bekletilir.Soğumuş olan pasta kelepçeli kalıptan çıkartılır, bir çay süzgeci yardımıyla üzerine pudra şekeri serpilir ve kesilerek ikram edilir.Kayısı yerine ya da istenilen meyvenin komposto taneleri de kullanılabilir.Şeftali, çilek ya da mandalinalı yapıldığında da çok lezzetli olacaktır.

İsteğe göre bu pastanın üzerini karışık meyveler ile yaptıysanız meyvelerle de süsleyebilirsiniz ya da üzerine pudra şekeri dökmek yerine krema dökerekte hazırlayabilirsiniz. Kæse sahne torte olarak bilinen ve bir alman pastası olan labneli meyveli pasta jazır. Afiyet olsun

2. Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?

Tarifini vereceğimiz ikinci en kolay pasta tarifi ise bisküvili pasta tarifi olacak. Şimdi bisküvili pastanın yapılışını anlatalım. 

Bisküvili Pasta Tarifi

Bisküvili Pasta Malzemeleri

1,5 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi1 paket çikolatalı puding,1 yemek kaşığı tereyağı,1,5 tatlı kaşığı nişasta,1 tatlı kaşığı kakao,1 litre süt,Biraz Hindistan cevizi,Arzuya göre 1 su bardağı fındık,1 yemek kaşığı şeker.

Bisküvili Pastanın Hazırlanışı

Çikolatalı puding, süt, nişasta, kakao ve şeker bir tencerenin içerisine konur ve karıştırılarak pişirilir.Kaynayınca üzerine bir yemek kaşığı tereyağı ilave edilir.Tereyağı eriyince pastamızın kreması hazır olur.Bir pasta kalıbının içerisine streç film serilir.Tenceredeki krema ılıyınca üzerine bisküviler fazla ufalanmadan kırılır ve krema ile karıştırılarak pasta kalıbının içerisine dökülür.Hazırlanan pasta önce biraz soğuyana kadar dışarıda sonra iyice soğuması için buzdolabına konularak bir gece dolapta bekletilir.Bir gece sonrasında pasta kalıptan çıkarılarak sunum tabağına alınır ve üzeri Hindistan cevizi ile kaplanır.Eğer arzu edilirse üzerine dövülmüş fındıkta dökülür ve servise hazır hale gelir.Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Her iki pastada en kolay pasta tarifleri arasındadır. Birisi Alman pastası olarak biriside Türkiye’de sıkça yapılan en kolay pastadır. Her iki pastayıda meyvelerle süsleyebilirsiniz.  Yarım saat gibi bir sürede hazırlanan en kolay tatlı tarifleri ya da en lezzetli yemek tarifleri aradığınızda da okuhaber sitesi içerisinde bulabilirsiniz. Tariflerimizi daha kolay yapabilmek için eklediğimiz videolardan da bakabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!