featured

En Lezzetli Domates Soslu Makarna Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Makarna her evin vazgeçilmez yemeği. Salçalısı, sadelisi, kıymalısı mantarlısı… Liste böyle yar gider. İşte karşınızda en kolay, en lezzetli domates soslu makarna tarifi!

Domates Soslu Makarna

Makarna, her kültürün sofrasında kendine yer bulan bir nimettir. Bizler onu her ne kadar öğrenci yemeği olarak bilsek de en lüks en güzel sofralar da dahi çeşit ceşit halleriyle kendine muhakkak yer bulur. Salatası, fırınlanmışı ve türlü türlü soslarla yapılan makarnaları sevmeyen var mıdır?

Domates soslu makarna her evde mutlaka yenilen, tadına doyum olmayan bir lezzet. Dilerseniz burgu, isterseniz yüksük, isterseniz kelebek ya da çubuk makarna… Hiç fark etmez. Domates şahane aromasıyla ve içine eklenen bir kaç malzemeyle bir anda makarnayı vazgeçilmez yemeğiniz yapıverir!

Hangi makarna çeşidini severseniz sevin onu muhakkak bir sos ile taçlandırmanız gerekir. Bilindik sosları da yapabilirsiniz, ya da tamamen yaratıcılığınızı kullanarak kendinize ait soslar yaratabilirsiniz. Yine de geleneksel tatlardan ayrılyamayanlardansanız vereceğimiz tarifi muhakkak denemelisiniz.

Sofranıza renk ve çeşitlilik katacak ola makarnanın hem en bilindik hem de en lezzetli tarifini sizler için sunuyoruz. Deneyin asla pişman olmayacaksınız. İşte karşınız da hem lezzetli, hem kolay, hem de pratik domates soslu makarna tarifi!

Tarifimizin ana maddesi tabi ki domates olduğundan taze, sulu be tatlı bir domates olduğuna dikkat etmelisiniz. Eğer mevsiminde domates bulamadıysanız hazır satılan domates pürelerini de düşünebilirsiniz. Domates yerin salça kullanmanızın normal salçalı makarnadan bir farkı olmayacağı için mutlaka domates kullanmaya dikkat edin.

Eğer tek sos bana yetmez, farklı soslar da denemem lazım derseniz buradan sos tariflerine ulaşabilirsiniz.

Sevgili okuhaber takipçileri, verdiğimiz tarifte her şey tam ölçüdür. Siz dilerseniz kişi sayısına göre bu malzemeleri arttırıp azaltabilirsiniz. Domates soslu makarna tarifimizi sizde sunmadan önce diğer tariflerimize göz atmak için burayı tıklamanızi öneririz.

Lezzet ve afiyet dolu bir hafta sonu dileğiyle…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!