featured

En Özel Dostlarımıza En Lezzetli İkramlar; Köpek Maması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evcil hayvan severlerin en çok araştırdıkları konular içinde minik dostları için hangi ürünleri almaları gerektiğidir. Özellikle köpek besleyenler için ürün gereksinimleri çok daha çeşitli olabilir. Köpekler kedilere kıyasla çok daha fazla ilgi bekleyen hayvanlar olduklarından onlar için gerekli bakım ürünleri de çeşitlenir.

Genel bakımlarından, beslenmelerine kadar birçok ürüne ihtiyaç duyan köpekler için gerekli en önemli ürünler ise mamalarıdır. Köpek mamaları pek çok farklı içerikte ve çeşitte hazırlandığından köpek sahiplerinin en iyi mamayı bulabilmek için titizlikle araştırma yapması gerekir.    

Köpek Maması Çeşitleri

Köpek maması çeşitleri, genel olarak etli, tavuklu ve balıklı olarak hazırlanır. Ancak kimi marka tarafından bu içeriklere ek olarak sebze barındıran mamalar da vardır. Köpekler genellikle etçil hayvanlar olduğundan mama üreticileri içeriklerini mutlaka et, tavuk veya balık aromaları eşliğinde hazırlamıştır. Bu mamalar genel olarak içlerinde köpeklerin ihtiyacı olan ek maddeleri de barındırır.

100 gramdan 15 kilograma kadar değişim gösteren mamaların her biri farklı içeriklerle üretilmiştir. Kimi kuzulu ve pirinçli kimi ise somonlu ve buğdaylı olabilir. Temel besin içeriği ne olursa olsun burada yer alan hemen her mamanın içinde ham protein, ham yağ, ham kül olduğu söylenebilir.

Zengin içeriklere sahip bu mamalar köpek sağlığı bakımından pek çok yararlı maddeler eklenerek üretilmiştir.  Köpeklerin en sevdiği mama çeşitleri genellikle içeriğinde et ve et ürünleri bulunan mamalardır. Bu ürünlerin içeriklerinde aynı zamanda çeşitli bakliyatlar da vardır.

Genel olarak kuru ve yaş mama seçenekleri ile üretilen bu ürünlerin yaş mama seçenekleri 100 gramdan 500 grama kadar farklı boyutlarda bulunabilir. Kuru mamalarda ise durum biraz daha değişkendir. Kuru mamaların en küçük paketleri de yine 100 gramlık paketlerdir. Ancak en büyük paket oranları üretici firmaya göre değişebilir.  

Köpek Maması Fiyatları

Köpek maması fiyatları ihtiyaca göre değişiklik gösterir. Uzun süre dayanıklı köpek maması çeşitleri kullanıcılar tarafından büyük ya da küçük boylarda satın alınabilir. Evcil hayvanları dışında sokak hayvanlarını da beslemek isteyen hayvan severler genellikle küçük boyutlu ürünleri tercih edebilir. Evcil hayvanları için mama değişimine gidecek kişiler de yine deneme amaçlı olarak küçük boyutlu ürünleri alabilir. Fiyatlarda tüm bu kriterlere göre farklı olarak listelenir.            

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!