featured

Ethereum’un büyük güncellemesi öncesi test ağı sorunsuz başlatıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Ethereum geliştiricileri, çalışma mekanizmasını değiştirme yolunda yan zinciri olan Beacon’ı Ropsten test ağında sorunsuz şekilde başlattı. Böylece “Merge” adı verilen ağ birleşmesi öncesi önemi bir adım atıldı.

Ethereum geliştiricisi Tim Beiko, bugün erken saatlerde Ropsten test ağında yeni bir Beacon zincirinin başarıyla başlatıldığını duyuran isim oldu. 

Bundan sonraki aşama, 8 Haziran’da Ethereum’un 2016 yılından beri kullanılan iş ispatı (PoW) test ağının hisse ispatına (PoS) dönüştürülmesi olacak.

Ropsten test ağı nedir?

Ropsten test ağı, Ethereum ağı için en büyük denemelerin yapıldığı alandır. Ethereum Blockchain’in birebir modeli olarak kullanılan bu alanda ağ güncellemeleri için çeşitli işlemler ve planlanan değişiklikler test edilir. Bu test ağında yapılan değişiklikler, Ethereum ana ağını etkilemez. 

Güncel durumda Ropsten ağının Merge güncellemesiyle, yükseltmenin Ethereum ağında nasıl çalışacağına dair çok önemli bilgiler edinilecek. Böylece Ethereum geliştiricileri, ortaya çıkacak etkileri analiz edebilecek. 

Ethereum ana ağı güncellemesi için Ağustos ayına işaret edildi

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin ve diğer geliştiriciler, geçtiğimiz günlerde Ethereum Blockchain’inde ağ birleşmesinin Ağustos ayında gerçekleşebileceğini dile getirdi. Ethereum’un çalışma mekanizmasını değiştirecek bu önemli güncelleme için henüz büyük bir sorun gözükmüyor. 

Ancak geçen hafta Beacon zincirinde yeniden yapılandırma işleminin gerçekleşmesi, Ethereum kullanıcıları arasında PoS’a geçiş sonrası ağda bir istikrarsız olabilir endişelerine yol açtı. Bu endişelere bağlı olarak Ethereum fiyatı, geçen hafta 1.700 dolara kadar geriledi.

Ethereum çalışma mekanizmasının değişmesi ne gibi avantajlar sunacak?

Ethereum 2.0 olarak adlandırılan bu proje ile hisse ispatı konsensüs mekanizması kullanılmaya başlanacakken Ethereum madenciliğine son verilecek. Böylece Blockchain ağı daha çevre dostu olarak token ihracında yüzde 99 daha az enerji kullanacak. Bunun yanında Ethereum ağı için ölçeklenebilirlik sorunun büyük ölçüde üstesinden gelinmesi planlanıyor.

Ethereum ağı için başka bir eleştiri konusu olan yüksek işlem ücretleri ise PoS’a geçişle birlikte sorun olarak kalmaya devam edecek, ancak 2022 sonunda yapılacak güncellemelerle bu sorunun giderilmesi amaçlanıyor. O zamana kadar Ethereum için katman-2 çözümleri kullanılmaya devam edilecek.

Ethereum fiyatında son durum

Ethereum, geçen haftaki sert düşüşten sonra toparlanmaya devam ediyor. Geçen hafta ETH/USD’de 1.700 dolar görüldükten sonra hafta kapanışı 1.813 dolarda geldi. Dün ise yüzde 10 gibi önemli bir sıçrama görülürken Ethereum fiyatı, 2.000 dolar sınırına kadar ulaştı. ETH/USD’de bugün yüzde 1,5 oranında bir düzeltme söz konusuyken en büyük altcoin, 1.960 dolar bandında hareket ediyor. 

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!