featured

Etik Kurulu Nedir? Kamu Görevlileri Etik Kurulu Görevleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün, Cumhurbaşkanı tarafından Etik Kurulu Başkanlığına atanmasıyla tekrar gündeme gelen “T.C Kamu Görevlileri Etik Kurulu” vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Etik Kurulu nedir? Etik kurulun görevleri nelerdir? Hangi kamu görevlileri inceleme kapsamındadır? İşte, tüm merak edilen yönleriyle Etik Kurulu nedir sorusunun cevapları…

Etik Kurulu Nedir?

YouTube video

Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı tarafından Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığına ve üyelerine yönelik atamalar gerçekleştirildi. Bu atamalar kapsamında, kurulun başkanlığına, eski Danıştay başkanı Zerrin Güngör atandı. Bu atama ile kamuoyu gündemine gelen, Etik Kurulu nedir?

YouTube video

Etik Kurulu, kamu görevlilerinin uymaları gereken saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme gibi etik davranış ilkeleri belirlemek ve uygulamayı gözetmek üzere kurulmuş bir kuruldur.

Etik Kurulu Ne Zaman Kuruldu? Etik Kurulu Görevleri Nelerdir?

Kamu Görevlileri Etik Kurulu, 25/5/2004 tarih ve 5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması Hakkında Kanun ile kurulmuş ve çalışmalarına başlamıştır. Etik Kurulu ilk toplantısını ise 29.9.2004 tarihinde gerçekleştirmiştir. Etik Kurulun görevleri başlıca ise şu şekilde sayılabilir;

Kamu görevlilerinin uymaları gereken saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme gibi etik davranış ilkelerini, çıkarılan yönetmelikler ile belirlemek ve buna dair uygulamayı gözetmek,Kamuda etik kültürünü yerleştirmek amacıyla çalışmalar yapmak ya da yaptırmak ve aynı zamanda bu konuda yapılacak çalışmalara destek sağlamak,Etik davranış ilkelerinin ihlal edildiğine yönelik iddiaları hakkında, re’sen ya da yapılacak başvurular üzerine gereken incelemeleri ve araştırmaları yaparak, sonucunu ilgili makamlara bildirmek,Kamu görevlileri açısından hediye alma yasağının kapsamını ve sınırlarını belirlemek ve yine en az genel müdür ya da eşiti seviyede bulunan üst düzey kamu görevlileri tarafından alınan hediyelerin listesini, gerekirse her takvim yılı sonunda, söz konusu görevlilerden istemek,Gerektiğinde, 3628 sayılı Kanuna göre verilen mal bildirimlerini incelemek.

Etik Kurulu Kaç Kişiden Oluşur?

Etik Kurulu nedir, kaç kişiden oluşur son zamanlarda merak ediliyor. Kamu Görevlileri Etik Kurulu 11 üyeden oluşur. Kurulun tüm üyeleri ve başkanı ise Cumhurbaşkanı tarafından seçilir. Cumhurbaşkanı, seçeceği üyeleri ise;

Bakanlık görevi yapmış olanlar arasından bir üye,İl belediye başkanlığı yapmış olanlar arasından bir üye,Yargıtay, Danıştay, Sayıştay üyeliği görevlerinden emekliye ayrılanlar arasından üç üye,Müsteşarlık, büyükelçilik, valilik, bağımsız ve düzenleyici kurul başkanlığı görevlerinde bulunmuş ya da bu görevlerden emekliye ayrılanlar arasından üç üye,Üniversitelerde rektörlük ya da dekanlık görevlerinde bulunmuş öğretim üyeleri veya bunların emeklileri arasından iki üye,Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarında en üst kademe yöneticiliği yapmış olanlar arasından bir üye olmak üzere belirler ve atar.

Seçilen üyelerin görev süreleri dört yıldır. Ancak süresi dolan üyelerin, Cumhurbaşkanı tarafından yeniden seçilme imkanları vardır.

Etik Kurulu Hangi Kamu Görevlilerini Kapsar?

Etik kurulu nedir sorusu ve hangi kamu görevlilerini kapsadığı gündemde. Etik Kurulu’nun görev ve yetkisi kapsamında; Genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, kamu iktisadi teşebbüsleri, döner sermayeli kuruluşlar, mahalli idareler ve bunların birlikleri, kamu tüzel kişiliğini haiz olarak kurul, üst kurul, kurum, enstitü, teşebbüs, teşekkül, fon ve sair adlarla kurulmuş olan bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, yönetim ve denetim kurulu ile kurul, üst kurul başkan ve üyeleri dahil tüm personel bulunur.

Ancak, Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Bakanlar Kurulu üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve yargı mensupları ile üniversiteler bu kurulun inceleme yetkisi kapsamı dışındadır.

Etik Kuruluna Başvuru Nasıl Yapılır? Başvuruda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

 

YouTube video

Kamu Görevlileri Etik Kuruluna, etik davranış ilkelerine aykırı uygulamalarda bulunduğu iddiası ile, en az “Genel Müdür ya da eşiti seviyedeki kamu görevlileri” hakkında başvuru yapılabilir. Başvurular;

Elektronik ortamda, kurulun web sayfası üzerinden “e-başvuru” yoluyla,Yine [email protected] adresi üzerinden “e-posta” yoluyla,Kurulun posta adresi üzerinden “posta” yoluyla gerçekleştirilebilir.

Başvurularda istenirse kimlik bilgileri gizli tutulabilir. Başvuruda dikkat edilmesi gereken önemli hususlar ise şu şekilde sıralanabilir;

Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile yine Türkiye’de oturan yabancı gerçek kişiler, Etik Kurulu’na başvuruda bulunabilirler.Başvuruda bulunmak için, başvuranın menfaatinin etkilenmesi koşulu ise aranmaz.Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Bakanlar Kurulu üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yargı mensuplarıyla, üniversite görevlileri hakkında gerçekleştirilen etik ihlal başvuruları, bu kişiler kapsam dışında olduğundan işleme alınmaz.Etik davranış ilkelerine aykırı uygulamalar yaptığı iddiası ile, en az Genel Müdür ya da eşiti seviyedeki kamu görevlileri hakkında yapılan başvurular işleme alınır. Diğer kamu görevlileri hakkında etik ihlal başvuruları, ilgili kurumun yetkili disiplin kurullarına yapılır.Yargıya intikal etmiş konularda inceleme yapılmaz.Tüzel kişiler tarafından yapılan başvurular işleme alınmaz.Yine, oluştuğu tarihten itibaren 2 yıl içerisinde yapılmayan, etik ilkelere aykırı davranışlara yönelik başvurular da işleme alınmaz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!