featured

Etkili 6 Püf Nokta İle Profesyonel Cv Oluştur

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cv oluşturma adımları, dikkatli bir şekilde atılırsa dikkat çekici bir Cv’nin sahibi olmanız mümkündür. Özgeçmiş oluştururken neler yaptığınız kadar yaptığınız şeyleri karşı tarafa nasıl sunduğunuz da önemlidir. Eğer, halka ilişkiler departmanına kendinizi net olarak anlatamazsanız ne yazık ki deneyimleriniz, sertifika ve başarılarınız bir işe yaramayacaktır. Peki, bunun için neler yapmak gerekir? Dilersen, bu sorunun cevabını öğren ve profesyonel bir cv oluştur!

Cv Oluştururken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tek sayfa olmasına dikkat etmelisiniz.İletişim adresinizin doğru olduğundan emin olmalısınız.Yazım kurallarına dikkat etmelisiniz.Becerilerinizi iyi ifade etmelisiniz.Cv’nize başlık eklemelisiniz.Ön yazı yazmalısınız.

1.Tek Sayfa Olmasına Dikkat Etmelisiniz

Cv oluştururken yapılan hatalar arasında 1.sırayı hiç şüphesiz ki bu madde alır. Cv hazırlama aşamasında 1 sayfayı geçmeniz karşı tarafta olumsuz algılanabilir. İlgili bütün bilgileri tek sayfaya sığdırmak, karşı tarafın kolay okumasını sağlar ve karmaşayı engeller. Bu yüzden tek sayfayı geçmeyecek şekilde bilgilerini ayarla ve cv oluştur.

2.İletişim Adresinizin Doğru Olduğundan Emin Olun

Cv’lere yazılan iletişim adresleri doğru olmadığı taktirde işveren size ulaşamayacaktır. Böyle bir durumda da ne yazık ki şansınız gidecektir. Böyle problemler yaşamamak için iletişim adresinizi doğru bir şekilde girmeniz gerekir.

3.Yazım Kurallarına Dikkat Etmelisiniz

Yazım kuralları, Türkçe’ye ne kadar hakim olduğunuzun göstergesidir. Halkla ilişkiler veya işveren başvuru yapan kişilerin Türkçe kurallarına hakim olmasını, diksiyonunun iyi olmasını ister. Bu yüzden bu konuda çok dikkatli olmalısınız. Eğer, gerekirse profesyonel destek ile hatalarınızı kontrol ettirebilirsiniz.

Not: Online cv oluşturma aracı olan Cvlazım.net ile birlikte dakikalar içerisinde kendi cv’nizi oluşturabilirsiniz. Üstelik, 7/24 destek alabilirsiniz.

4.Becerilerinizi İyi İfade Etmelisiniz

Birçok kişi, becerileri olduğu halde Cv’ye ekleme konusunda tereddüt yaşamaktadır. Bu tamamen yanlış bir algıdır. Cv’nin beceriler bölümünü doldururken sizde var olan bütün becerileri eklemeniz gerekir. Bu işe yaramaz dediğiniz yetenekler dahi sizin öne geçmenize sebebiyet verebilir.

Not: Başvurduğunuz iş çerçevesinde gereken yetenekleri daha üst sıralara yazmanız önerilir.

5.Cv’nize Başlık Eklemelisiniz

Cv başlık oluşturma aşamasında yapılan en büyük hata başlığa direkt olarak ‘’Cv, özgeçmiş’’ tarzında sıradan başlıklar eklenmesidir. Bunun yerine, başlık bölümüne ‘’Ad soyad’’ eklemeniz gerekir. Unutmayın ki; kimse sıradanlığı sevmez.

6.Ön Yazı Yazmalısınız

Ön yazı, pozisyona dair hedeflerinizi belirten ve izlenimlerinizin yer aldığı bir yazıdır. Bu yazıda işveren veya halkla ilişkiler ekibi sizin hakkınızda olumlu düşünceye kapılabilir. İlk etapta yüz yüze görüşme sağlayamadığınız için ön yazınızı iyi yazmalısınız. Daha sonraki süreçte ise ön yazınızda belirttiğiniz ifadeleri temellendirerek mülakatta aktarmalısınız.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Cv’de Dosya İsmi Nasıl Olmalı?

Cv’de dosya ismi, ‘’isim-soyisim.pdf’’ ya da ‘’isimsoyisim.pdf’’ şeklinde olmalıdır. Eğer, ‘’cv.pdf’’ veya ‘’1234.pdf’’ şeklinde bir cv ismi yaparsanız büyük ihtimalle dikkate alınmayacaksınız. Çünkü, bu tarz küçük detaylar başvuruya verdiğiniz önemi gösterir.

Cv’de Kağıt Boyutu Ne Olmalı?

Cv’de kağıt boyutu A4 kağıt ölçüsü boyutunda olmalıdır. 2.5 cm kadar kenar boşlukları bırakın ve kağıdın tek tarafını kullanın. Mümkün olduğunca tek sayfa yapmaya çalışın.

Cv’de Yazı Tipi ve Yazı Boyutu Kaç Olmalı?

Cv’de  yazı tipi; ‘’Times New Roman’’ gibi kolay okunabilen yazı tipleri olmalı. Cv yazı boyutu ise 11 veya 12 punto olmalıdır.

Cv’yi Nasıl Mail Atmalıyım?

Cv’nizi ‘’Cv veya özgeçmiş’’ başlığı ile değil, adınız ve soyadınızın yer aldığı bir dosya adı ile mail atmalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!