featured

Etli Çökertme Kebabı | Çökertme Kebabı İçin Hangi Et Kullanılmalı? Evde Çökertme Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etli çökertme kebabı Masterchef’te yapıldıktan sonra izleyici üzerinde büyük ilgi topladı. Hazır kurbanlar yeni kesilmişken ve etler taze iken yapabileceğiniz bu lezzet, iddia ediyoruz ki damağınızı çatlatacak. İşte sizin için hazırladığımız lokum yumuşaklığında etli çökertme kebabı tarifi…

Etli Çökertme Kebabı | Çökertme Kebabı İçin Hangi Et Kullanılmalı?

Etli çökertme kebabı konusunda en büyük yanılgı et seçimi oluyor. Doğru bir et seçilmediği takdirde istenilen lezzeti ve yumuşaklığı yakalamam mümkün olmayabiliyor. Bu tarif hindi etli çökertme kebabı ya da tavuk etli çökertme kebabı şeklinde de olabiliyor. Ancak biz Kurban Bayramı içerisinde iken, kavurmadan farklı olarak etli bir tarif oluşturmak istedik.

YouTube video

Eğer ki jülyen kesim et ile bu tarifi uygulamak istemezseniz, kıymalı etli çökertme kebabı olarak da tarifi hazırlayabilirsiniz. O halde başlayalım. Etli çökertme kebabı- nefis yemek tarifleri tarifi için tıklayınız.

1- Çökertme Kebabı İçin Et Seçimi | Kuşbaşı Etten Çökertme Kebabı Olur mu?

Etli çökertme kebabı için et seçimi olarak bonfile tercih edilmesi en doğru karar olacaktır. Sinir barındırmayan bonfile yeteri kadar dinlendirildiğinde oldukça lezzetli ve lokum tadında bir yumuşaklığa erişebilecektir.

https://www.youtube.com/watch?v=rI-oyIR_mkk

Bu kebabın yapımı sırasında genellikle et jülyen bir şekilde doğranır. Ancak isterseniz kuşbaşı etten çökertme kebabı hazırlayabilir, farklı bir sunum şekli benimseyebilirsiniz. Masterchef çökertme kebabı tarifi ile sevdiklerinize ve misafirlerinize muhteşem bir ana öğün hazırlayabilirsiniz.

2- Jülyen ya da Kuşbaşı Etli Çökertme Kebabı Tarifi Ne Kadar Sürede Hazırlanır?

Küçük doğranmış kuşbaşı ya da ince doğranmış jülyen et ile hazırlanan etli çökertme kebabı ortalama 30-45 dakikada hazırlanabilecektir. Ancak etinizin yumuşak ve lezzetli olması için hazırlanan sos karışımı içerisinde eti, birkaç saat marine etmeniz önerilmektedir. Aksi takdirde etli çökertme kebabı eti lastik ya da kayış olarak nitelendirilen öğütülemeyen bir kıvama ulaşabilir.

3- Ustasından Çökertme Kebabı Tarifi | Masterchef Çökertme Kebabı Tarifi

Yakın zamanda Masterchef çökertme kebabı tarifi programa damgasını vurdu. Sunumu, lezzeti ve kıvamı ile şeflerden tam not alan bu tarifi, izleyicilerde oldukça merak etti. Bizde sizler için ustasından çökertme kebabı tarifi hakkında bilgi aldık ve yazımızı derledik. İşte sizler için hazırladığımız Masterchef çökertme kebabı tarifi malzemeleri;

Et İçin;

300 gram dana bonfile,Yarım çay kaşığı tuz,Yarım çay kaşığı karabiber,2 yemek kaşığı kadar sıvıyağı,

Etli çökertme kebabı marinesi için;

1 adet rendelenmiş soğan,Yarım çay bardağı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı pul biber,1 çay kaşığı karabiber,Yarım çay bardağı süt,1 su bardağı soda,1 yemek kaşığı tereyağı( isteğe bağlı)

Kibrit patatesler için;

2 adet büyük boy patates,Yeteri kadar sıvıyağı,

Etli çökertme kebabı domates ve yoğurt sosu için;

2 yemek kaşığı tereyağı,Pul biber,1 adet rendelenmiş domates,4 yemek kaşığı yoğurt,Bir diş sarımsak,

Etli çökertme kebabı tarifi için öncelikle etin marine edilmesi gerekecektir. Bunun için marine için gerekli olan yağ, soğan, baharatlar, soda ve sütü bir kaba almanız gerekir. Tüm malzemeleri homojen olana dek karıştırarak, etlerinizi jülyen ya da kuşbaşı şeklinde doğrayın. İri ya da kalın doğramanız pişme süresine etki edeceği için dikkat etmeyi unutmayın.

Yaklaşık 1-3 saat etinizi marine ederek, dolapta dinlenmeye bırakın. Ne kadar dinlendirilirse etli çökertme kebabı bir o kadar lezzetli olacaktır. Marine süresi sonunda etinizi geniş ve yeterince ısıtılmış bir tavaya alın ve suyunu salana dek pişirin.

Suyunu saldıktan sonra altını kısın ve 5 dakika kadar daha pişmesini sağlayın. Etleriniz pişmeye devam ederken, patateslerinizi kibrit kalınlığında ince ince doğrayın. Bunu el ile yapamazsanız kibrit patates aparatı da temin edebilirsiniz.

Masterchef çökertme kebabı için patatesin ince ve cips tadında olması şarttır. Aksi takdirde istenilen lezzetin elde edilmesi mümkün olmayacaktır. Etli çökertme kebabı patateslerini kızarttıktan sonra sıra, domates ve yoğurt sosunu hazırlamaya gelecektir. Masterchef çökertme kebabı sarımsaklı yoğurt kullanılarak elde edilmiştir.

Ancak siz dilerseniz yoğurdunuza sarımsakta ilave etmeyebilirsiniz. Yoğurdunuzu ve rendelenmiş sarımsağınızı homojen bir kıvama ulaşana dek çırpın ve kenara kaldırın. Daha sonra etli çökertme kebabı sosu için sos tavanızı alın, domates püresi, tereyağı ve pul biberinizi karıştırıp yaklaşık 5 dakika pişirin.

Pişirme süresi sonrasında en alta kibrit patatesinizi, onun üzerine etlerinizi, onun üzerine yoğurdunuzu en üst kısma ise domates sosunuzu ekleyin. İşlem sonunda lokum tadında lezzetli mi lezzetli Masterchef çökertme kebabı tarifimiz yemeğe hazır bir hale gelecektir.

4- Masterchef Etli Çökertme Kebabı Yanına Ne Gider?

Etli çökertme kebabı oldukça ağır ve doyurucu bir tariftir. Bu nedenle yanına hafif lezzetler yapmanız yeterli olacaktır. Etli çökertme kebabı yanına en çok yakışan lezzetler ezogelin çorbası, pirinç pilavı ya da şakşuka yemeği olacaktır.

5- Etli Çökertme Kebabı Kalori | Diyette Çökertme Kebabı Tüketilebilir mi?

1 porsiyon Masterchef çökertme kebabı 600 kcal’ye eşdeğerdir. Kalorili bir lezzet olması sebebiyle yanında tüketilen besinlerin ağır olmamasına dikkat edilmelidir. Diyette yalnızca ödül günlerinde tüketilmesi önerilen bu lezzet, porsiyon kısıtlaması yapılmadığı takdirde kilo alınmasına sebep olabilir. Şimdiden afiyet olsun. MasterChef ıslak hamburger nasıl yapılır yazımızı okumak için tıklayınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!