featured

Evde Kişisel Bakımınızı Kendiniz Yapabilirsiniz: İşte Bakımın 5 Yolu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi ile beraber hayatımıza giren karantina nedeniyle yaşam alışkanlıkları hızla değişiyor. Kuaförlerin, berberlerin, güzellik salonlarının kapalı olduğu ve kovid pandemisi nedeniyle ziyaret edilmediği zamanlarda, evde kendi bakımınızı kendi başınıza yapabilirsiniz.

Saç Kesmek için Kuaför Olmanız Gerekmiyor

Saçlarınızı evde kesebilir, kolaylıkla şekil vererek özlediğiniz bakımlı görünüme kavuşabilirsiniz. Çok detaylı bir katlı kesim denemektense düz modelleri uygulayarak başlayabilir, internetteki saç kesme videolarından yararlanarak saçlarınızı canlı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Örneğin bob saç kesimi için saçlarınızı istediğiniz uzunlukta, ensede at kuyruğu yapmalı ve tokanın hemen dibinden dümdüz kesmelisiniz. Sonrasında ara makas ile saçlara mükemmel görünüm kazandırabilirsiniz.

Evde Profesyonel Saç Şekillendirme Mümkün

Kesimin ardından saçlarınıza şekil vermek için ihtiyacınız olan cihazlar ise saç düzleştiricisi modelleri oluyor. Isınan plakalar aracılığıyla, dakikalar içinde saçınızı düz hale getirebilirsiniz. Kuru saçınızı tutam tutam alıp ısınan plakalar arasından, yukarıdan aşağıya doğru geçirmek, düzleştirmek için yeterli.

Sürekli saç şekillendirme saçlarınızı yıpratabileceğinden saç bakımı yapmayı da ihmal etmemeli, maskeler ve bakım yağlarından da faydalanabilirsiniz. Saç düzleştirici fiyatları her bütçeye uygun alternatifler sunuyor.

Erkekler, Kendinin Berberi Oluyor

Erkeklerin evde tıraş olması için tüm teknik donanım ev tipi bakım cihazlarıyla sağlanıyor. Berberlerde kullanılan burun kılı alma cihazları, sakal bakımı için şekillendirme başlıkları ve sakal tıraşı için çeşit çeşit tıraş makinesi modelleri ev tipi alternatifler arasında ye alıyor.

Elektronik aletleri kullanırken kullanım kılavuzundaki yönergeleri takip etmeniz yeterli oluyor. İlk kullanımda fazla risk almamalı, küçük alanlarda denemelerle cihazları kullanmayı öğrenmelisiniz. Deneye deneye daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Erkekler İçin Saç Kesmek Zor Değil

Saçlarınızı kesmeden önce yıkayıp taramalı ardından saçları bölümlere ayırarak, saçın doğal ayrım çizgisine bağlı kalmaya dikkat etmelisiniz. Arka ve yandaki saçların tıraşı için düşük ayarları tercih edebilirsiniz. Saç keserken makineyi saçın çıkış yönünün tersine doğru hareket ettirmeli, kulak üstü gibi dar alanlar için özel başlıkları kullanmayı unutmamalısınız. Ense tıraşı için eşinizden de yardım alabilirsiniz.

Eviniz Güzellik Merkeziniz

Cilt bakımını da evde kendi başınıza yapabilirsiniz. Uzmanlardan evde bakım ile ilgili cilt temizleme önerileri alabilir, bakım ürünlerini cilt tipinize göre seçerek ve profesyonel cihazlar edinerek daha iyi sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Cilt temizliğinde derinlemesine etki sağlayan Foreo gibi kaliteli markalar uzmanlarca öneriliyor. Günlük kullandığınız temizleyici köpük veya jelleri cihaz ile kullanabilir, cilt temizliği yaparken ciltteki kan dolaşımını artırarak masaj etkisi sağlayabilirsiniz. Nemlendirici, serum gibi bakım ürünlerinin düzenli kullanımını ihmal etmemeli, haftalık bakım maskelerinizi uygulamaya özen göstermelisiniz.

Siz de küçük ve basit yardımcılardan destek alarak evlerinizde bakımın keyfini sürebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!